fbpx

Mavic Zxellium országúti versenycipő

A levédett Mavic sárga szín mellett nem lehet szó nélkül elmenni, messziről látszik a mezőnyben, megszületése óta önmagát reklámozza. Országúti kerékpárverseny közvetítése közben gyakran a cipőről ismerni fel a versenyzőt, aki általában a Mavic csúcsmodelljét, a Zxelliumot viseli!

mavic_fury_6

A 2014-es országúti lábbelik kínálatában a Zxellium cipő képviseli a non plus ultra kategóriát. Az 500 grammmos álomhatár körül mozgó modellnél csak a Huez könnyebb, bár ott a csatrendszeren történt a súlymegtakarítás, ami nem biztos, hogy minden esetben kívánatos. Mivel a cipő mozgó tömeg a kerékpáron, a versenyzőknek különösen érdemes figyelni a súlyra. A Zxelliumot a szponzorált versenyzők a Tour de France-on és egyéb nagy Pro-Tour versenyen is előszeretettel hajtják, minden eddiginél merevebb, alacsonyabb profilú talppal rendelkezik, amelyet döntő részt a kényelem szempontjából optimalizáltak, anélkül, hogy az a hajtáshatékonyság rovására menne.

mavic_fury_4

A 3D hálós felsőrészt a legújabb technológiát jelentő, vékony, de igen nagy szakítószilárdságú TPU-bevonattal látták el, azaz egyszerre könnyebb, kényelmesebb, és nem utolsósorban jobban is tart. A műanyag elemeket pedig több helyen leváltja a laminált karbon/üvegszálas alapanyag, amely ellenállóbb, továbbá nem okoz nyomáspontokat a lábon. Az alacsony tömeg érdekében a Zxellium felsőrésze részben kompozit szerkezet (Ergo Lite). Az egész lábfejet egy hálós szövet öleli körül, amely kiváló lélegző tulajdonságokkal rendelkezik. Ezt a szövetet egészíti ki az úgynevezett EnergyFrame, kevlár erősítésű, nyúlásmentes anyagból készült váz, kiváló tartást biztosítva.

mavic_fury_5

A cipőt két tépőzárral és egy csattal zárhatjuk, utóbbit két állásba pattinthatjuk, rüsztmagasságunktól függően. Mint ahogy a talpbetét (Ergo Fit 3D) is jobb lett, kaptunk egy vékony memóriahab réteget. Tekerés közben nagyon kényelmes a cipő, akár egész nap viselhető. A karbontalpú cipőknél fontos a sarok tartásának megoldása. Ha a sarokrésznek nem jó a tartása, hiába a merev talp. A Mavic az Energy Lock Carbon sarokrésszel a problémát egyszer is mindörökre megoldotta, amely minimális súly mellett ad jó tartást biztosít. A háromrétegű talpbetét egy versenycipő esetében nagy fontosságú, köztük vibrációelnyelő réteg is szerepel, amely a kényelem fokozásában játszik szerepet. A tartósság szempontjából jó megoldás az EnergyFrame, kimondottan könnyű például a csillogó felület tisztítása, ami fontos is, hogy a Zxellium sokáig megőrizze felületi fényét.

Profi versenyzőknek és a feltűnést kedvelő hobbi sportolóknak egyaránt melegen ajánlható a Zxellium sárga változata, a diszkrétebb darabokat kedvelők pedig választhatják a homogén fekete/szürke dizájnt, apró sárga logókkal. A Zxellium egyetlen gyengéje talán az árcédula, bár a Bikestore24.hu webshopban jelentős kedvezményt élvezhetünk, így más márkák felső kategóriás darabjaival van egy szinten. És ahogy mondani szokás: az élet túl rövid ahhoz, hogy ne a lehető legjobb lábbeliben hajtsuk a szeretett bicajunkat. Ráadásul a Pro-Tourban bizonyított, csúcskategóriájú cipő még mindig olcsóbb, mint egy profi versenyzőnek épített kerékpár!

mavic_fury_1

Mavic Zxellium technológiák:

  • Energy Full Carbon külső: kifejezetten a profik számára kifejlesztve, merev és alacsony profilú (5.5 mm)közelebb kerül a talp a pedáltengelyhez, amely optimális energiaátadást biztosít. 5 mm stopliállítás előre/hátra
  • Energy Ride/Energy Frame: oldairányú TPU szerkezetmegerősítés a jobb tartás érdekében
  • Energy Ride/Energy Lock Carbon: fullkarbon 3D sarokcsésze a stabilitásért, illetve joval energiaátadásért, 50%-kal könnyebb, mint a hagyományos öntött sarokcsésze-kialakítás
  • Ergo Fit 3D: előformázott, 3 különböző anyagból kialakított speciális talpbetét, vékony memóriahab réteggel, elasztomer sarokcsillapítással, amely segít a rezgések csillapításában, emellett kiváló tartást és stabilitást tesz lehetővé. Az Agion™ antibakteriális bevonat segít megelőzni a rossz szagok kialakulását.
  • Ergo Ride/Ergo Strap SL: a sikeres csatrendszer szuperkönnyű változata, 25%-kal könnyebb
  • Ergo Ride/Ergo Tongue: 3D hálós nyelv, a szellőzés és a kényelem érdekében minimális tömeg mellett.
  • Ergo Ride/Ergo Lite Upper: 3D hálós felsőrészt a legújabb technológiát jelentő, vékony, de igen nagy szakítószilárdságú TPU-bevonattal
  • Ergo Ride/Ergo Lite Ratchet: alacsony profilú kialakítású csatrendszer
  • Ergo Ride/Ergo Lite Toe Cap: könnyű, kompozitlaminált orr-rész a biztonság és jó tartás érdekében minimális tömeg mellett

Tömeg: 275 gramm (43-as méret)

[divider scroll_text=”Mavic Zxellium”]
Ajánlott fogyasztói ár: 85.300.- Ft

Bikestore24.hu ár: 68.800.- Ft

További információ a webshop honlapján

mavic_fury_3

A Mavic ruházati márkáról:
A Mavic a hagyományos kerék-, illetve a később teljes erőbedobással beindított alkatrészgyártás mellett bő egy évtizede szerződést kötött a német Adidas óriáscéggel, hogy termékei között forgalmazhassa a legjobb „háromcsíkos” modelleket. 2008-ra a Mavic ismertsége annyira megnövekedett, hogy a közös tulajdonos, a Salomon, immár Mavic néven forgalmazza az Adidas kerékpáros ruházati kollekcióját, cipőit. Hazánkban több éve elérhetőek a Mavic ruházati termékek, a legsikeresebb és legismertebb montis „lányunk”, londoni olimpikonunk, Benkó Barbara is támogatói között tudhatja a francia márkát. Lényegében minden elképzelhető ruházati termék kapható a kerékpározás legtöbb szakága számára: például idén az eddigi cross country orientáció után a francia gyártó jelentős erőbedobással nyit az extrémebb szakágak irányába.

BikeStore24.hu: magyar webáruház, osztrák árukészlettel!

BikeStore24.hu: magyar webáruház, osztrák árukészlettel!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo