fbpx

Mavic Yksion Elite Guard külső gumi

A Mavic Yksion Elite Guard általános használatra tervezett országúti külső gumi, a magas szintű technikai megoldások és az alacsony tömeg mellett defektgátló technológiával növeli a megbízhatóságot.

Mavic Yksion EliteA Mavic 2011-ben új frontot nyitott a kerékpárosok kegyeiért folytatott ádáz piaci versenyben, így ma már a legtöbb rendelkezésre álló kerékmodell nemcsak az agyakat, az abroncsokat, a küllőket, a küllőanyákat és a felniszalagot foglalja magában, hanem a köpenyeket és a tömlőket is tartalmazza. A Mavic Yksion Elite természetesen külön is kapható, mindazonáltal az alsóbb szintű Ksyrium és az Aksium kerékszettekkel alkot tökéletes párost. Ez jelenti részben az abroncs és a köpeny szélességének és illesztésének összehangolását, de például a felpumpált külső formája is szerepet játszik teljes rendszerben való gondolkodásban.

A Mavic Yksion Elite Guard modell a hosszú távú, mindazonáltal teljesítmény-centrikus kerékpározást helyezi a fókuszba. Következésképpen ellenálló, rendkívül finom szövetszerkezet-kialakítást kap, az alkalmazott gumikeverék tartós, emellett a szélsőséges időjárási körülmények közt is kiváló tapadást és irányíthatóságot biztosít. A szövet a csúcsmodellekhez méltó 120 Tpi sűrűségű, amely a 25 mm-es szélességgel párosítva a kényelmet is nagy mértékben fokozza, így segítve a hosszú távolságok sikeres abszolválását.

Az igényes szövetkialakítás mellett az alkalmazott kevlárperemnek köszönhetően az Yksion Elite tömege meglepően alacsony: alig lépi át a 200 grammos „álomhatárt”! Mivel defektet senki nem szeret javítgatni, a Mavic fejlesztők a szövetszerkezetbe szúrás és vágás elleni „Guard” elnevezésű nejlon védőréteget alkalmaztak.

Az Yksion Elite Guard általános kerékpározásra ajánlható, az év bármely szakában, igényesebb kerékpárok esetében edzőköpenynek is beválhat. A „sima” Elite 23 és 25 mm, az Elite Guard 25 és 28 mm szélességben egyaránt elérhető, minimális tömegkülönbséggel az adott ballonosság és defektvédelem függvényében. Az Yksion Elite Guard a nemzetközi szaksajtó tesztjein kiválóan szerepelt, számos ajánlást és elismerést érdemelt ki.

Jellemzők:

  • általános országúti használatra
  • nedves időjárásra is alkalmas egykomponenses gumikeverék
  • extrafinom 120 Tpi szövetsűrűség
  • kevlárperemes, hajtogatós kivitel
  • Guard (nejlon) defektvédelem
  • Yksion Elite 23 vagy 25 mm szélesség (205 grammtól)
  • Yksion Elite Guard 25 vagy 28 mm szélesség (230 grammtól)

Ajánlott fogyasztói ár: 11 200 Ft (Elite); 12 800 Ft (Elite Guard).

További információ a köpenyről, illetve a forgalmazó honlapja.

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo