fbpx

Mavic Summer Underhelmet Cap nyári sapka

Elsőre furcsa ötletnek tűnhet, hogy a nyári melegben a fejvédő alá a kerékpáros sapkát húzzon. Nem tűnik racionálisnak, de a Mavic Summer Underhelmet Cap a legnagyobb forróságban tényleg hűti a fejet, megelőzi a fejbőr leégését, így a nyári sapka akár az egyik leghasznosabb kerékpáros viseletünk lehet.

mavic_sapi
Az izzadtság elvezetése a nyári kerékpározás alfája és omegája. Teljesítményünket nagy méretékben befolyásolja a testhőmérséklet, illetve az ebből fakadó közérzet. A fejlett technikai ruházati alapanyagok biztosítják a test által képzett hő és nedvesség kifele történő áramoltatását, így a testfelület szárazabb maradhat. Ez egyben megakadályozza az izzadtság által okozott irritációt, dörzsölést, gyulladásokat, és nem utolsósorban segít elkerülni a testhőmérséklet emelkedését. Hasonlóképpen hideg időjárásban a nedvesség elvezetése jobb hőszigetelést biztosít, megakadályozva a test kihűlését.

Ez a „száraz igazság”: ha a perzselő forróságban fejünk teteje, tarkónk, halántékunk a bukó alatt nem tocsog az izzadtságtól, több vizet képes párologtatni, így hőmérséklete alacsonyabb marad. Ez hatással van a leadott teljesítményre és közérzetünkre. (Biztos éreztünk már úgy, hogy „agyvizünk felforr”…) Emellett a rövid hajviseletű, kopaszodó vagy „tarfrizurás” bicajosok komoly leégést szenvedhetnek a nyílásokkal gazdagon ellátott fejvédők alatt. A Mavic Summer Underhelmet Cap mindezek orvoslására született, és került a francia ruházati specialista széles palettájára.

A Mavic az utóbbi években rendesen belehúzott a ruházati vonal fejlesztésébe, az elképesztő kínálatban számos kuriózum termék is szerepel, amely egy valós probléma tökéletes megoldására született, illetve a kerékpározás egy speciális szegmensének igényeit hivatott kielégíteni. A Summer Underhelmet Cap nyári sapka sem mindennapi fejlesztés, rendkívül könnyű, hálós alapanyaga révén a lehető leghatékonyabban vezeti el a nedvességet, elasztikusságának köszönhetően pontosan illeszkedik a fejformára. A rendkívül lapos varrások nem okoznak nyomáspontokat – még a bukó illeszkedési pontjainál sem. A Mavic nyári „sapija” kényelmesebbé teszi a legtöbb fejvédő viselését, bár a franciák kínálatában szereplő modellek egyébként is bőven elégséges komfortot biztosítanak!

A Mavic mellesleg nem kevesebb, mint négyféle fejvédő alatt viselhető sapkatípust kínál, különböző vastagsággal, anyagösszetétellel és szabással. Ezek eltérő hőmérsékletben, időjárásban kapnak szerepet, a legnagyobb nyári melegtől a téli „zimankóig”. A közös bennük a fejlett technikai alapanyagok alkalmazása, a maximalista szemlélettel történő fejlesztés és a hibátlan funkcionalitás.

Itt érdemes megjegyezni, hogy bármilyen sapka nem használható a kerékpáros sisak alatt – legalábbis ha az a megfelelő méretű és illeszkedésű. Ha szeretett „sapid” mégis elfér, akkor igen valószínű, hogy a fejvédőből nem a megfelelő méretet vagy típust választottad, amely korlátozhatja az általa nyújtott védelmet. A biztonság döntő részben a pontos illeszkedésen múlik, ideális esetben az állcsat rögzítése nélkül a fejet megrázva sem tapasztalhatunk elmozdulást! Természetesen a Mavic által kínált bukó alatt viselhető sapkamodellek a lehető legvékonyabbak, így még a pontosan illeszkedő fejvédő alá is simán „beférnek”. A Summer Underhelmet Cap mindössze másfél milliméter vastag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJellemzők:

 • speciális fejvédő alatti nyári sapka
 • hatékonyan vezeti el az izzadságot
 • csökkenti a fej hőmérsékletét
 • megakadályozza a fejbőr leégését
 • magas szintű technikai hálós alapanyag
 • elasztikus a tökéletes illeszkedésért
 • lapos varrások
 • kényelmesebbé teszi a fejvédő viselését, javítja a közérzetet
 • Mavic fejvédőkkel tökéletesen harmonizál
 • bőrbarát antibakteriális alapanyag
 • szürke/fehér színben
 • egy méretben

Ajánlott fogyasztói ár: 7 900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo