fbpx

Mavic Road Avenge országúti cipő

A Mavic Avenge méltó utódja a tavaly még Avenir néven futó rendkívül népszerű országúti versenyzésre és edzésre ajánlott cipőnek. Technikai szinten sok jellemzőt és kialakítás-koncepciót örökölt a csúcskategóriás, ProTour versenyzők által használt Mavic Zxellium modelltől, ámbár lényegesen kedvezőbb áron kapható. Rendkívül fejlett technológiai megoldásokkal felvértezve az Avenge-zsal készen állhatsz a hobbi vagy akár a magasabb szintű országúti versenyekre, teljesítménytúrákra, maratonokra.

mavic_avenge_1

A technika megoldások terén nincs szégyenkezni valója az új Avenge-nak. Az Ergo Lite Ratchet vékony profilú, könnyű csatrendszere a Zxellium mása, pontos beállítási lehetőséggel, tökéletes mechanikával. Az ergonomikusan tervezett kioldó mechanizmus pedig megelőzi a véletlen kikapcsolódást. További 2 db rendkívül erős tépőzár biztosít tökéletes tartást és erőátvitelt. Az előre formázott 2-féle sűrűségű összetett talpbetét fokozza a kényelmet és a tartást, amelyhez méltó partner a nagy sűrűségű alapanyagból kialakított sarokbölcső. Nejlon, karbon és üvegszálas anyagot alkalmazó kompozit talp nyújt kiváló merevséget és erőátvitelt a versenyek igénybevételeihez, emellett megfelelő gyaloglási kényelmet is biztosít. További fontos tulajdonsága az Avange-nak, hogy harmad méretlépésekben kapható, így könnyedén megtalálható a tökéletesen illeszkedő darab. 315 grammos tömege ebben a kategóriában jónak mondható.

mavic_avenge_2

Személyesen kiemelném, hogy az Avange cipőt tehát két tépőzárral és egy csattal zárhatjuk, utóbbit két állásba pattinthatjuk, rüsztmagasságunktól függően. Továbbá a talpbetét (Ergo Fit) is fejlett típus, nem kell azonnal lecserélni, mint a silányabb cipők esetében. A tartósság szempontjából jó megoldás könnyen tisztítható és rendkívül ellenálló szintetikus felsőrész, amely sokáig megőrzi felületi fényét. Megjelenése szerintem telitalálat – nem túl hivalkodó, jellegzetes, hamisítatlanul „Mavic-os”, szerethető.

mavic_avenge_3

Hobbi versenyzőknek teljesítménytúrázóknak, maratonistáknak vagy igényes sportolóknak ajánlható az új Avenge, amely a Zxellium elérhető árú alternatívája. A Bikestore24.hu webshopban jelentős kedvezménnyel kapható, más márkák középkategóriás darabjaival van egy szinten, ámbár az Avenge mégiscsak ízzig-vérig Mavic Zxellium leszármazott.

mavic_avenge_4

Jellemzők:

 • könnyen tisztítható és rendkívül ellenálló szintetikus felsőrész
 • Ergo lite ratchet vékony profilú, könnyű csat
 • ergonomikusan tervezett kioldó mechanizmus (véd a véletlen kikapcsolódástól)
 • rendkívül erős tépőzár
 • előreformázott 2-féle sűrűségű összetett talpbetét nagysűrűségű sarokbölcső
 • Aigon antibakteriális rendszer
 • Ergo Ride
 • dupla sűrűségű nejlon és üvegszálas talp
 • fekete/ ezüst és fehér/ piros szín
 • 630 g/pár tömeg
 • méretválaszték 1/3-os lépésekben!

Mavic Avenge technológiák:

 • Ergo Fit: előformázott, 2 különböző anyagból kialakított speciális talpbetét, vékony memóriahab réteggel, elasztomer sarokcsillapítással, amely segít a rezgések csillapításában, emellett kiváló tartást és stabilitást tesz lehetővé. Az Agion™ antibakteriális bevonat segít megelőzni a rossz szagok kialakulását.
 • Energy Carbon-composite külső: merev, üvegszállal és karbonnal megerősített egytraerős kompozit talp
 • Clima Vent Tongue: kiválóan szellőző, bélelt, kényelmes cipőnyelv

[divider scroll_text=”Mavic Road Avenge”]

Bikestore24.hu akciós ár: 32.700.- Ft

További információ a webshop honlapján

mavic_avenge_5

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo