fbpx

Mavic Ksyrium Ultimate kerékpáros cipő

A Mavic Ksyrium cipők elérhető áron kínálnak magas szintű teljesítményt országúti sportoláshoz vagy akár versenyzéshez. A francia gyártó sok-sok évtizedes hagyományaihoz méltó sorozat, telis-tele technikai tartalommal, kiváló minőségben. 2016-ra a Ksyrium kollekció egésze kissé retrós megjelenést kap, ennek legmagasabb szintű tagja a most bemutatott Ksyrium Ultimate.

Már nem sok minden különbözteti meg a Mavic Ksyrium csúcsmodellt a profi országúti versenyzők lábán feszülő Cosmic vagy CRX Ultimate-től. A World Tour versenyeken sikerrel alkalmazott technológiák majdnem egy az egyben „leszivárogtak” a másodvonalat képviselő Ksyrium sorozatba, amely az igényes amatőr országúti kerékpárosok számára nyújt magas szintű teljesítményt, több órás kerékpározáshoz is megfelelő kényelemmel.

cipokorkep_2016_ksyrium_ultimate
A Mavic Ksyrium Ultimate a Mavic „Endurance Road” kategóriájának csúcsán áll. A megörökölt magas szintű technológiák közt megtaláljuk az Endofit™ cipőnyelvet, illetve a fifikás Ergo Strap-pel kiegészített Ergo Dial rögzítést. A speciális szabású nyelv EVA-párnázást kap, az Ergo Dial pedig az egyik legfejlettebb damilos megoldás a piacon. Az említett technikai megoldások egymást egészítik ki, a kényelem mellett a láb stabilitását is biztosítják, amelyben a karbonmatrixból készült Energy Carbon talp megingathatatlan partner. A Ksyrium Ultimate fejlett talpszerkezete kiváló erőátvitelt tesz lehetővé, a francia gyártó Index Energy Transfer merevségi besorolásában 80-as értékű.

mavic_ksyrium_ultimate_cipoSzerencsére a francia gyártó ennél a modellnél sem takarékoskodott a talpbetéten. Véleményünk szerint ez a cipő egyik legfontosabb eleme, a Ksyrium Ultimate esetében az Ergo Fit 3D OrthoLite® miden igényt kielégít, hatékony rezgéscsillapítást és kiváló szellőzést biztosít. A Mavic Ksyrium Ultimate a kényelem, a stabilitás és az energiaátvitel tökéletes kombinációját jelenti, ráadásul a csúcsmodellekhez képest megfizethető árszinten. Mindemellett tömege is alig lépi át a 500 gramm/pár álomhatárt!

A Mavic Ksyrium Ultimate az amatőr országúti kerékpárosok számára a cipők netovábbja. Számos profi versenycipőben alkalmazott technológiával felvértezve leginkább egy kényelem irányába hangolt csúcsmodellként jellemezhetjük. A teljesítmény-centrikus, igényes bicajosok számára beszerzése mindenképpen megfontolandó, az amatőr versenyzésben érdekeltek úgyszintén teljesítményük javulását várhatják általa. A Ksyrium Ultimate ízig-vérig Mavic Cosmic/CRX-leszármazott!

Jellemzők:

 • magas szintű országúti cipő hosszú távokhoz
 • fejlett technikai alapanyagokat alkalmazó felsőrész
 • Ergo Dial alacsony profilú rögzítés Ergo Strap csatos tépőzárral kiegészítve
 • karbonmatrixból készült Energy Carbon talp
 • Index Energy Transfer besorolásában 80-as érték
 • Endofit™ cipőnyelv
 • Ergo Fit 3D OrthoLite® talpbetét
 • fekete és fehér színben
 • 270 g/db
 • 36-48 méret
 • méretválaszték 1/3-os lépésekben!

Ajánlott fogyasztó ár: 71.900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo