fbpx

Mavic Ksyrium Pro kesztyű

Idei újdonság a Mavic Ksyrium Pro kesztyűmodell, amelyet elsősorban országúti felhasználásra fejlesztett ki a francia ruházati márka. A Ksyrium Pro könnyű, versenyorientált, kimagasló szellőzést biztosító, fejlett technikai alapanyagokat alkalmazó modell. Mindazonáltal a két fő „tudomány”, amely megkülönbözteti nemcsak a konkurens termékektől hanem a széles Mavic kesztyűpaletta egyéb kiváló modelljeitől, az a kézfejfelület nagyobb részét uraló félig áttetsző hálós alapanyag, illetve speciális zárt cellás hab, amely a tenyérben lévő idegeket védi a terheléstől.

mavic_ksyrium pro_kesztyu_1
A legújabb kutatások szerint a kerékpárosok 70%-a szenved a tenyérben futó idegek túlterhelésétől: a kerékpáron eltöltött bizonyos időtartam után fájdalmat vagy zsibbadást éreznek kezükben. Az új fejlesztésű Mavic Ksyrium Pro erre az igen gyakori problémára ad választ. Mint már megszokhattuk, a francia márka – amely mára valódi ruházati specialistává nőtte ki magát – egyetlen terméke sem „céltalan”, mind a kerékpározás valamely szegmenséhez speciálisan fejlesztett viselet, az ott támasztott igényekre született tökéletes válasz. Itt most a hosszú időtartam során a tenyéren összpontosult terhelés eloszlatása volt a fő fejlesztői feladat, amely általában a hosszabb távokat felölelő országúti kerékpározás során manifesztálódik.

Aki érzett már zsibbadást kezében, tudja, hogy ez egyáltalán nem kellemes érzés, továbbá a kerékpár irányítását, így a biztonságot is jelentősen rontja. A Ksyrium Pro kesztyű esetében a Mavic az orvosszakértők bevonásával kifejlesztett egy Ortholite® elnevezésű memóriacellás habot, amelyet 6 mm vastagságban pontosan a tenyérben futó idegek felett helyezett el. A kiváló tapadást biztosító anyag a nyomáspontot hatékonyan eloszlatja, a rezgéseket pedig többé-kevésbé kiiktatja. Az eredmény a legtöbb kerékpáros esetében a zsibbadás teljes megszűnése, még több órás egyhuzamban végzett kerékpározás esetén is.

mavic_ksyrium pro_kesztyu_2
A teljes mozgásszabadságot biztosító Ergo Cut technológia felhasználás szerint optimalizált szabást biztosít, az Ergo Palm tenyérkialakítás ezt egészíti ki hatékony memória-párnázással. Jelen esetben mind a Mavic Ksyrium Pro szabása, mint a betétek elhelyezése országúti kormányfogást és bandázsborítást feltételez. A rugalmas Sleek Stretch alapanyagnak köszönhetően a kesztyű kitűnően illeszkedik a kézfejre, a kormány markolásakor sem gyűrődik. A nagyméretű áttetsző Stretch Mesh hálós rész a szellőzést tökéletesíti, így még a legforróbb napokon is kényelmes viseletet biztosít. A nagyobb igénybevételnek kitett helyeken a kesztyűt dupla varrások erősítik.

Kezünkön a mutató és hüvelyk ujj közötti vékony bőrhártya a legérzékenyebb pont, ahol a kesztyűn rosszul elhelyezett varrások kellemetlen fájdalmakat tudnak előidézni. A fékváltókar fogása is pont ide esik, tehát a Mavic tervezők előre látóan ide egy kis párnás betétet helyeztek, így fokozva mind a kényelmet, mind a kesztyű tartósságát. Természetesen elmaradhatatlan kellék az izzadság- vagy télen „váladéktörlő”, mellesleg a Ksyrium Pro rendkívül jól tisztítható, bírja a gyakori mosásokat. A csuklórészen keskeny Velcro tépőzárat találunk, amely hurokkal kényelmesen állítható: azaz nem egyszerűen az egyik anyagrészt húzza a másikra. Ez a technológia a Ergo Strap elnevezést kapta, továbbá a gyártó a „rövidített” ujjakon apró „nyelveket” helyezett el, amely a lehúzást segíti. Szükség is van rájuk, mivel a Ksyrium Pro illeszkedése passzentos – pontosan amilyennek lennie kell!

mavic_ksyrium pro_kesztyu_mainJellemzők:

 • országúti rövid ujjas kesztyű a tenyérben futó idegek megkímélésére
 • speciális Ortholite® memóriahab a tenyérrészen
 • országúti kormányfogást feltételező tenyérpárnázás
 • Ergo Cut felhasználás szerint optimalizált szabás a pontos illeszkedésért
 • gondosan kiválasztott fejlett technikai alapanyagok
 • hálós, kiváló szellőzést biztosító felsőrész
 • kiváló tapadást biztosító tenyérrész
 • fékező- és váltókezelő ujjakon csúszásgátló szilikonnyomat
 • Ergo Tab lehúzást segítő „nyelvek” az ujjvégeken
 • passzentos illeszkedés
 • keskeny de nyomásponton nem okozó Ergo Strap állítópánt
 • puha mikroszálas nedvességtörlő
 • egyszerűen tisztítható
 • fekete/fehér színben
 • M-XL méretben

Ajánlott fogyasztói ár: 11 990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo