fbpx

Mavic Fury és Alpine: MTB versenyzőknek vagy éppen amatőr bringásoknak

mavic_mtb_cipok_1_4A Mavic az MTB több szakága számára készít specifikus cipőmodellt, tökéletesen kielégítve a velük szemben támasztott igényeket. Az országúti kerékpározással szemben a terepbicajozás „műfajaiban” valóban eltérő szerepet kap a lábbeli: a XC-versenyek során a kerékpáros talán le sem teszi a lábát, még a mondjuk az all mountain stílusú montizás során nem ritkák a hosszabb gyalog megtett szakaszok. A Mavic 2015-ös MTB cipőkínálatának első epizódjában pontosan ezt a kontrasztot illusztráljuk: bemutatásra kerül a paletta csúcsát képező versenyspecifikus Fury modell, illetve a rendkívül népszerű, anyagilag a kerékpárosok széles tábora számára elérhető, többfunkciós, de főképp a trail és AM-stílushoz tervezett Alpine.

[divider scroll_text=”Mavic Fury”]
mavic_mtb_cipok_1_2
A Mavic Fury maximálisan a teljesítményre, kényelemre és alacsony tömegre kihegyezett, az országúti cipő hatékonyságát biztosító, mindazonáltal gyaloglásra alkalmas, ráadásul rendkívül jó tapadást biztosító talppal rendelkező versenyorientált „cipőkuriózum”. A világkupa futamokon már bőven bizonyította létjogosultságát: az MTB versenyzők a fenti tulajdonságok miatt zárják szívükbe.

Számukra ugyebár fontos egy cipő súlya: ebből a szempontból a Mavicok a legjobbak közé tartoznak, a Fury-nak sem kell szégyenkezni a 335 grammos tömegével. Az alacsony súly érdekében a cipő felsőrésze kompozit szerkezet (Ergo Lite). Egyrészt van az egész lábat mindössze egy megszakítással körülölelő hálós szövet, kiváló lélegző tulajdonságokkal, majd ezt a szövetet egészíti ki az úgynevezett EnergyFrame, kevlár erősítésű, nyúlásmentes anyagból készült váz, kiváló tartást biztosítva.

mavic_mtb_cipok_1_3
A háromrétegű karbontalp benne az Ergo Fit 3D vibrációelnyelő réteggel egyértelműen egy a versenycipők sajátja, az Energy Grip Carbon technológia pedig egy jól tapadó külső gumiréteget is takar, amely akár sziklákon is bizonyít, csökkenti a balesetveszélyt, ha kénytelenek vagyunk tolni a biciklit. A cipőt két tépőzárral és egy csattal zárhatjuk, utóbbit és a szintén kevlárszálakkal megerősített zsinórokat is két állásba pattinthatjuk, rüsztmagasságunktól függően. A kényelemért részben az Ergo Fit 3D talpbetét felel, rendkívül fejlett technikát alkalmaz, így a Fury hajtás közben nagyon kényelmes a cipő, akár egész nap.

A karbontalpú cipőknél fontos a sarok tartásának megoldása, főleg mountain bike-nál, hiszen kevésbé egyoldalú a mozgás, mint országúton. A merev karbonbetétes talp rendkívüli stabilitást és erőátvitelt tesz lehetővé, de mit sem érne a merev talpszerkezet, ha a sarokrésznek nincs jó a tartása. Pont ezért a Mavic az Energy Lock Carbon sarokrésszel megoldja a láb stabilan tartását, amely minimális súly mellett nyújt kiváló teljesítményt és kényelmet.

Mindent összevetve a Fury-nél nemigen találni a XC versenyekre jobb cipőmegoldást: ahol a maximális hajtáshatékonyságot a lehető legalacsonyabb tömeggel sikerült ötvözni, emellett kényelem és az ergonómia sem szenved csorbát!

Jellemzők:

 • Könnyű, optimális energiaátadás hajtás közben
 • Kiváló tapadás lábon
 • Energy Grip Terra Carbon talpszerkezet
 • Contagrip® a lehető legjobb talptapadás és tartósság érdekében
 • Energy Frame+ lábpozícionálás
 • Energy Lock Carbon sarokpozícionálás
 • Ergo Bonded Upper felsőrész a tökéletes illeszkedésért és kényelemért
 • Ergo Fit 3D rezgéscsillapítás
 • Ergo 3D Tongue cipőnyelv a lábfej kényelméért és biztos rögzítéséért

A Fury ikonikus sárga színben kapható, ajánlott fogyasztói ára 87.990 Ft.
[divider scroll_text=”Mavic Alpine”]
mavic_mtb_cipok_1_6
A Mavic Alpine valahol az ideális cipő az igényes amatőr montisok számára: bár a Mavic széles MTB cipőpalettáján az AM-besorolásban szerepel, az all mountain-en kívül számos felhasználás során megállja helyét. A megújult Mavic Alpine MTB cipőmodell előre formázott, összetett szerkezetű talpbetéttel rendelkezik, ez egy felső kategóriás megoldás, amely az Ergo Fit OrthoLite elnevezést kapta. A fokozott nedvességelvezetés érdekében háló szerkezetű külsőt kapott, Aigon antibakteriális rendszerrel kiegészítve. Ergo Ride lábujj- és sarokvédelem révén a Alpine nehezebb terepviszonyok közt is beválhat.

A Contagrip gumitalp-minta terephasználatra optimalizált, ideális tapadást biztosít, a Mavic gyári csapat és szponzorált versenyzői is letesztelték. Az EVA alapanyagból készült középtalp a rázkódáselnyelésben is szerepet játszik, gyaloglás közben pedig kényelmet és jobb lábfogást tesz lehetővé. A Contagrip talp jellegzetes, sajátos gumiösszetétele ugyancsak a tapadást és kényelmet fokozza. A talpfelület-geometria és -sűrűség egyedi lett kialakítva az MTB trail felhasználáshoz. Egy tépőzár és fűző felel a megfelelő tartásért, a legjobb húzóerő és a tartósság mellett.

Az Alpine szerintünk rendkívül jó megjelenésű, minden bizonnyal tartós, többcélú modell, amely szerencsére bőven elérhető árkategóriában kapható.

Két színváltozatban kapható

Két színváltozatban kapható

Jellemzők:

 • Trail Grip Outsole talpfelület
 • Contragrip® talpminta
 • Ergo Fit OrthLite® talpbetét
 • SPD compatibilis stoplifelfogatás
 • Fűzős + tépőzáras rögzítés
 • Nagyobb belső tér a kényelmes gyaloglásért
 • Orr és sarokvédelem

A Mavic Alpine diszkrét fekete, illetve látványosabb, de „papagályosnak” semmikppen nem nevezhető fekete/fehér színben kapható, ajánlott fogyasztói ára 29.990 Ft.

A többi MTB Mavic cipőmodell is megtekinthető a forgalmazó honlapján.

A Mavic cipőbolt az Eurobike-on

A Mavic cipőbolt az Eurobike-on

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo