fbpx

Mavic Crossride Quest külső gumi

A Mavic Crossride Quest trail és all mountain felhasználásra tervezett költséghatékony külső gumi, a Crossride kerékszettel való használatra optimalizált. A népszerű francia márka idestova több éve kínál teljes kerékrendszereket, amely a kerékszett mellett a köpenyt is magába foglalja. A kedvezőbb árfekvésű MTB kerekek esetében kiváltképpen fontos az elemek megfelelő összehangolása, a „félmegoldások” elkerülése.

Mavic Crossride Quest
A Mavic tehát immár teljessé tette a márkát fémjelző rendszertervezés koncepciót. A gumiköpeny mind kialakítása, mind ballonossága terén harmonizál az abronccsal, jelen esetben a Crossride Quest a Crossride-dal. Teljesítményszintjük is maximálisan összhangban van. Bár mindkettő az alacsonyabb árszegmensben kap helyet, technikai színvonaluk a patinás francia gyártóhoz méltó. Például a Crossmax Quest prémiumkategóriás all mountain külső mintázatát örökölte, tehát többféle terepviszonyhoz és időjáráshoz alkalmazható. A középső ritkásabb mintázat fokozza a tapadást és az irányíthatóságot még a technikás terepen is, a magasan kiemelkedő oldalsó mintázat pedig a kanyarstabilitásért felel.

Az alkalmazott egykomponenses ARC gumiösszetétel a futásteljesítményt és a megbízhatóságot helyezi előtérbe, ideális kompromisszum a gördülési ellenállás, a tapadóképesség és a tartósság között, a 60a értékű keménysége fokozza a fékezhetőséget. A futófelület a kategóriájában finomnak számító 60 Tpi sűrűségű szövetszerkezetre kerül, amely optimális falvastagságot kap. Ez biztosítja a kellő rugalmasságot, biztos útfekvést, egyben kordában tartja a köpeny tömegét. Mindazonáltal a Crossride Quest nem sérülékeny, defektvédelemmel ellátott modell.

A Crossride Quest nem tubeless-kompatibilis – ez talán az egyetlen fő hiányossága –, amely a Crossride kerékszett szerkezeti kialakításából ered. Tehát tömlővel, vagy átalakító szettel használható, viszont mindhárom kurrens kerékmérethez elérhető (27,5”, 29” és 26”), szélessége egységesen 2,25″. A cikk leadásával egy időben kaptuk a hírt, hogy a 2016-os Crossride Tubeless Quest az új Mavic Crossride kerékszettel összhangban tubeless kialakításban is elérhető!

Jellemzők:

  • elsődlegesen a Mavic Crossride kerékszetthez fejlesztve
  • trail vagy all mountain felhasználásra
  • optimális vastagságú szövetszerkezet
  • 60 Tpi szövetsűrűség
  • egykomponenses ARC gumikeverék
  • alacsony gördülési ellenállás
  • tapadást fokozó mintázat minden talajtípuson
  • 27,5”, 29” és 26” méretben
  • 2,25″ szélességben
  • 29” – 710 gramm; új tubeless változat 29” – 810 gramm

Ajánlott fogyasztói ár: 12 800 Ft, új 2016-os tubeless változat 15 680 Ft.

További információ a köpenyről, illetve a forgalmazó honlapja.

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo