fbpx

Mavic Crossone MTB kerékszett

A Mavic versenyzésben megszerzett tapasztalatait az alacsonyabb árfekvésű kerékszettek esetében is kamatoztatja. A sokéves fejlesztések eredményeképpen a magas minőségi szint ma már minden modell esetében elérhető – így a most bemutatásra kerülő Mavic Crossone távolról sem nevezhető „fapadosnak”.

mavic_crossone_2
A Mavic kerékrendszerek minden alkatrészét úgy tervezi, hogy az maximális megbízhatóságot és minőséget tegyen lehetővé. Az egyszerű és megbízható, általános MTB felhasználásra ajánlott Crossone egy technikailag átgondolt rendszert alkot, komponensei az optimális egyensúly megvalósításának jegyében lettek összeválogatva. Amatőr felhasználás, edzés, túrázás mellet évekig megbízhatóan szolgál, kellő stabilitást biztosít még a keményebb terepviszonyok közt is. Elérhető 26″, 27,5″ és 29″ méretben.

mavic_crossone_5Lássuk, hogy pontosan mi alkotja a Crossone-t! Először is a Mavic kerékszettjei a méltán legendás felnitechnológiára, illetve a 80-as években kifejlesztett, megbízható ipari csapágyas agyakra épülnek. A francia gyártó az egyik első piaci szereplőként kínált kész, „gyári” kerékszettet, amelynek alapja a rendszertervezés. Egy gyári keréknél a küllők, az agyak, a felnik egy egységet képeznek a minél tökéletesebb végeredmény érdekében.

A Mavic Crossone ennek szellemében stabil alumíniumfelniket kapott, amelyek speciálisan tárcsafékekhez készülnek, 6-furatos féktárcsa rögzítéssel. A 19 mm-es belső szélességnek köszönhetően erősek, és akár 2,3 collos külsőkkel is használhatók. A Crossone kerékagyak FTS-X szabadonfutó-rendszert és QRM csapágyazást kapnak. Az acél FTS-X szabadonfutó (Force Transfer System X) kimondottan a legkeményebb MTB terheléshez készült: erősített kalapácsok és önzáró tengely adja a stabilitást, SRAM és Shimano 8/9/10 sebességes rendszerekhez készül. A benne alkalmazott új típusú tömítés pedig a felére csökkenti a súrlódást. A Mavic QRM ipari csapágyak jobban viselik az oldal irányú terhelést és egyedi módon utánállíthatóak. A már említett dupla tömítés jótékony hatással van a csapágyak tartósságára is.

mavic_crossone_3
A Mavic Crossone küllői ugyancsak erős, rozsdamentes acél „aero” kialakítást kapnak, a Mavic Self Lock rendszernek köszönhetően elfordulásmentesen rögzülnek, amit a küllőmenet speciális formája garantál. Ezáltal a feszesség és az egyenesfutás a kerék élettartalma alatt biztosított.
Jellemzők:

Kerékagy:

 • alumínium test
 • fekete anodizált
 • állítható és tömített ipari csapágyak
 • gyorszáras kerékrögzítés
 • 6-furatos féktárcsát fogad
 • QR15 első agy (15 x 100 mm, QR15 átütőtengelyhez, gyorszárasra átalakítható)
 • QR10 hátsó agy 10 x 135 mm, gyorszárhoz

[divider scroll_text=”Mavic Crossone”]
Abroncs:

 • 19 mm belső szélesség
 • 6106 alumínium alapanyag
 • fekete anodizált felület
 • illesztett, 22 mm magas profil
 • 8,5 mm szelepnyílás

[divider scroll_text=”Mavic Crossone”]
Küllők:

 • 24/24 db egyenes acél
  2,0/2,3 mm átmérő
 • fekete felület
 • 2 keresztre fűzött
 • elforgásmentes küllőanyák

mavic_crossone_6
Ajánlott gumiméret: 1,5 – 2,3 col

Tömeg: 1885 g (1 pár 26″ gumik nélkül)

Ajánlott fogyasztói ár: 56.000 Ft.

Információ a forgalmazó honlapján

A profi versenyzésben megszerzett tapasztalatok még a kedvező ár mellett is kiváló, magas technikai színvonalú kerékszettet eredményeznek...

A profi versenyzésben megszerzett tapasztalatok még a kedvező ár mellett is kiváló, magas technikai színvonalú kerékszettet eredményeznek…

Mavic történelem dióhéjban:

Az 1889-ben alapított francia Mavic mára a kerékpársport elválaszthatatlan részévé vált. Első nagy dobásuk az alumíniumabroncs-gyártás tökéletesítése volt, az 1934-es Tour de France győztese Antonin Magne már a Mavic cég legújabb fejlesztésű, duplafalú, szegecselt dúralumínium felnijét hajtotta. Az abroncs tömege mindössze 750 g volt, szemben az akkor általánosan használt acél abroncsok 1,2 kg-os terhével! Az 50-es években a Mavic márkanév a versenysport szinonimájává vált, amelyet a mai napig meg is őrzött. Ezt jól mutatja, hogy évtizedek óta a sárga logós francia cég adja a Tour de France és számos más jelentős nemzetközi verseny független szervizautóját vagy -motorját.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo