fbpx

Mavic Crossmax Pulse külső gumi

A Mavic Pulse külső gumi a kompromisszumtól mentes, csúcskategóriás Crossmax kerékszett gyártásának 20. évfordulójára született – a francia gyártó az 1996-os atlantai olimpiai játékokon mutatta be a legendás kerékmodell első generációját. A Crossmax azonnal „aranyat ért”, de abban az évben a világbajnoki címet is az új, „gyári” MTB kerékszetten aratták. Az eltelt 15 évben pedig több mint 100 profi versenysiker igazolta a Mavic Crossmax kvalitásait.

Mavic Crossmax PulseEgy ilyen legendás kerékszetthez nem könnyű méltó gumiköpenyt tervezni. A Mavic – fellépve a rendszertervezés utolsó lépcsőfokára – immár teljes kerékrendszerben gondolkodik. Az összhangban tervezett köpeny és kerék pedig a logikus lépés: az MTB-k esetében kiváltképpen fontos az abroncs szélességének és a köpeny szerkezetének, ballonosságának összhangja, illetve a belső nélküli rendszer átgondolt kialakítása. Ez utóbbi például a felszerelést és a karbantartást is megkönnyíti.

A Mavic Pulse köpeny ideális párja a Crossmax kerékszett XC-specifikus változata, az SL Pro. Az abban alkalmazott ISM 4D abroncsra a Pulse tökéletesen illeszkedik, ballonossága, szerkezeti felépítése pontosan ezt a modellt követi. Azonos kialakítású 19-21 mm-es belső szélességű tubeless abroncsok még szóba jöhetnek a Pulse esetében, amelyet a francia gyártó villámgyors, speciális XC versenymintázattal látott el. A Pulse kizárólag 2,1”-os szélességben kapható, mivel az abroncsszélesség pontosan ezt az értéket igényli.

A Mavic Pulse-ot a lehető legalacsonyabb gördülési ellenállás jellemzi, a rendkívül finom, sűrű 127 Tpi értékű szövetszerkezet fenomenális úttartást és kényelmet tesz lehetővé – természetesen a tömeg kordában tartása mellett. A speciális eljárással rá vulkanizált kétkomponenses X-mix dual gumikeverék a futófelület közepén fokozza a mászó és fékezőképességet, egyben minimálisra csökkentve a gördülési ellenállást. A futófelület oldalán alkalmazott 50a jelölésű rendkívül lágy alapanyag a kanyarokban jeleskedik, az alacsony mintázathoz viszonyítva meglepően biztos tapadást eredményezve.

A Crossmax Pulse UST Tubeless Ready kialakítást kap, de a tömeg minimalizálása (29” – 620 gramm!) érdekében egyéb defektgátló megoldást nem tartalmaz, így kizárólag tömítőfolyadékkal ellátott belső nélküli használatra ajánlott. A Pulse természetesen kevlárszálas, hajtogatós modell. Kétféle kerékmérethez kapható: a manapság dinamikusan fejlődő 650b (27,5”) mellett 29-er kerékpárokban használható.

Jellemzők:

 • Mavic Crossmax Pro SL kerékszetthez fejlesztve
 • XC versenyfelhasználásra
 • minimális vastagságú, rendkívül rugalmas, gördülékeny szövetszerkezet
 • 127 Tpi szövetsűrűség
 • kétkomponenses X-mix dual gumikeverék
 • rendkívül alacsony gördülési ellenállás
 • kiváló gyorsíthatóság
 • tapadást fokozó lágy gumikeverék az oldalmintázaton
 • hajtogatós kevlárszálas kivitel
 • 27,5” és 29” méretben (29”- 620 gramm)
 • 2,1″ szélességben

Ajánlott fogyasztói ár: 17 600 Ft.

További információ a köpenyről, illetve a forgalmazó honlapja.

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo