fbpx

Mavic Crossmax Pro kesztyű

Az MTB enduro felhasználáshoz kifejlesztett Mavic Crossmax Pro az egyre népszerűbb szakág igényei szerint készül, a pontos, a közvetlen irányítás érdekében a lehető legvékonyabb kialakítással, a mozgásszabadságot nem befolyásoló, pillekönnyű de hatékony protektorelemekkel ellátva a sérülések elkerülése érdekében.

mavic_crossmax_small
A Mavic ma már vérbeli ruházati specialistának tekinthető mind a széles választék, mind a kiválóan megtervezett, rendkívül magas minőségi szintet biztosító, különböző szakágakat és stílusokat kiszolgáló kerékpáros kollekciók tekintetében. A kesztyű az egyik legalapvetőbb védelmi funkciót ellátó kellék a bicajon, de egy valóban kiválóan illeszkedő, kényelmes, a funkcionalitás tekintetében a felhasználási igényeknek maradéktalanul megfelelő modell megalkotása nem egyszerű tervezői feladat. Nemcsak a kerékpáros anatómiáját kell lekövetnie, hanem mindezt egy olyan döntő fontosságú területen, mint a kerékpár irányításáért felelős kéz. A Mavic fejlesztői értik a dolgukat, továbbá számos tapasztalt kerékpárversenyző segíti munkájukat, így a legendás francia márkától elvárjuk, hogy feladatot példaértékűen oldják meg.

Miről ismerszik meg egy jó Enduro kesztyű? Elsődlegesen a kialakítást pontosan az adott felhasználáshoz kell igazítani, az alapanyagokat pedig e szerint megválogatni. A Crossmax Pro igényesen kidolgozott, szabása követi a kéz anatómiáját, pontosan illeszkedik a kézfejre, és amikor a kormányra fogunk, nem gyűrődik, nem húzódik, nem nyom. A tenyérrész kiváló tapadással rendelkező puha műbőr, felső része pedig minden irányban rugalmas, jól szellőző technikai szövet. Az irányítás a vékony de mégis erős anyagoknak köszönhetően a lehető legközvetlenebb, az ujjakon található szilikonnyomat ugyancsak a tapadást hivatott elősegíteni. A Crossmax Pro külső oldala ellenálló hálóval borított perforált Spendex anyagból készült, amely egyszerre nyújt hatékony védelmet a kéznek és a kesztyűnek egyaránt, illetve biztosítja szükséges szellőzést. Ez utóbbira mindenképpen szükségünk lesz a meleg időjárásban abszolvált hosszú mászások során.

A Crossmax Pro varrásai etalonnak számítanak, jó elhelyezésüknek köszönhetően nem nyomják a bőrünket, a nagyobb igénybevételnek kitett helyeken a kesztyűt dupla varrások erősítik. A Crossmax Pro szabása anatómia és felhasználás szerint optimalizált Ergo Cut technológia. Markoláskor sem feszül meg kezünkön a kesztyű, mert az ujj részen a felső anyag finoman és rugalmasan tágul az ujjak behajlításakor. A Crossmax eme tulajdonsága a kesztyű fel- és levételében is segítségünkre van. A csuklórészről sem feledkeztek meg a tervezők: az anyag körkörösen rugalmas, a Spandex betét itt is kiváló védelmet biztosít. A Mavic természetesen a szellőzésre is figyelt – az Enduro már csak egy ilyen szakág – a protektorban lévő perforáció mellett a Micro Vent nevű technológiával biztosít légáramlást a kéz felületén.

mavic_crossmax_pro_kesztyu_3
Számos további apró részlet teszi a Crossmax Pro kesztyűt tökéletessé. Ilyen például a mutatóujjbegyen elhelyezett érintőképernyős eszközök kezelését elősegítő betét, illetve a belső oldalon lévő keskeny, de biztosan tartó Ergo Strap tépőzár. Ez utóbbi a rugalmas alapanyagokat köszönhetően biztosan, passzentosan, de nyomáspontok nélkül zár a csuklóra, kezelése gyors, és nem akadályozza a mozgásszabadságot.

Az ideális hosszú ujjas kesztyűnél a különböző anyagok megfelelő összetétele biztosítja az izzadság elvezetését is, így melegben sem az izzadt tenyér, a hidegben pedig megvédi ujjainkat a kihűléstől. A Crossmax Pro természetesen ebben a tekintetben is jelesre vizsgázik. A most bemutatott kesztyű etalonnak tekinthető MTB enduro szakág számára, egy minden részletre kiterjedő, magas szaktudást és tapasztalatot felhasználó fejlesztés eredménye.

mavic_crossmax_pro_kesztyu_2Jellemzők:

 • MTB enduro felhasználásra optimalizált hosszú ujjas kesztyű
 • Ergo Cut felhasználás szerint optimalizált szabás
 • kiváló tapadást biztosító tenyérrész
 • vékony könnyű kialakítás a közvetlen irányítás érdekében
 • passzentos illeszkedés
 • Spandex külső védelem mind a kéznek, mind a kesztyűnek
 • kiváló szellőzés
 • ellenálló alapanyagok a tartósság érdekében
 • fékező- és váltókezelő ujjakon csúszásgátló szilikonnyomat
 • keskeny tépőzáras Ergo Strap állítópánt a csuklón
 • egyszerűen tisztítható
 • érintőképernyőt kezelő mutatóujj-rátét
 • fekete/sárga színben
 • M-XL méretben

Ajánlott fogyasztói ár: 11 990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo