fbpx

Mavic Crossmax Elite CM esős időre tervezett MTB cipő

Miért maradnál otthon, ha esik vagy ha sár van? Csak szerezz be egy cipőt, ami ellenáll az esőnek és kívül tartja sarat, és máris élvezheted a kedvenc terepedet. A Mavic Crossmax Elite CM erre a problémára ad megoldást, a francia gyártó kifejezetten hűvös, nedves, sáros körülmények közé tervezte ezt a cipőjét, mely az átmeneti hónapokra MTB cipőt keresőknek tökéletes választás.

A Crossmax Elite cipőt már bemutattuk, a CM verzió annak az “ősziesített” változata, mely kifejezetten hűvös, esős időre készült. A cipő nevében a CM a Clima Mavic rövidítése, az ilyen jelölésű cipők mindig hidegebb, nedvesebb időre készülnek, mint az alapváltozat. Jelen esetben a nedvesség elleni védelmet jelöli, konkrétan a cipő teljes első fele vízálló, az első kerékről és a pocsolyákból felverődő csapadéktól nem fog egykönnyen beázni. A védelem nélküli változathoz képest látszik, hogy nincsenek szellőző panelek és nyílások a Crossmax Elite CM-en.

mavic_crossmax_elite_cm

A cipő eleje gumi szerű (a képeken a piros rész) borítást kapott, mely teljes mértékben vízálló és ezenfelül kiválóan tisztítható, egy mozdulattal, könnyedén le lehet törölni róla a koszt, nem kell vele percekig piszmogni, mint egyes nyári modellekkel. A kevesebb szellőző és vízzáró borítás mellett a magasított bokarész mutatja, hogy hűvös, sáros időre készült a Crossmax Elite CM, ennek az a feladata, hogy ne engedje bejutni a cipőbe a sarat, ha esetleg bokáig merülnénk benne tolás közben 🙂 (nem vicc, velem volt már ilyen többször – szerk.).

mavic_crossmax_elite_cm

A szimpla modellhez képest a talpmintázat anyaga is a nedves körülményekhez lett optimalizálva, a Crossmax Elite CM-nél Contragrip® Premium talpmintát használt a Mavic, mely jobban tapad sárban, mint a hagyományos Contragrip® alapanyag. Maga a mintázat nem változott, ugyanazt az agresszív, laza talajon is jól kapaszkodó kialakítást kapta meg, mint a nyári időre készült verzió.

mavic_crossmax_elite_cm

A megfelelő rögzítésért ugyanaz a jól bevált Mavic Ergo Dial QR tekerős és Ergo Strap tépőzáras rendszer felel mindkét modellen. És ugyanazt a járásra és hatékony hajtásra egyaránt alkalmas Energy Grip Terra üvegszállal megerősített kompozit talpat választotta a francia gyártó. Az “őszi” modellnél a kényelemből sem engedett egy fikarcnyit sem, az Ergo Fit 3D+ Ortholite® talpbetéteknek köszönhetően a talp felől érkező nyomás eloszlik a talpunkon és az Endofit nyelv is a maximális komfortot szolgálja.

A hazai piacon ritka az ilyen kifejezetten nedves, hűvös időre készült MTB cipő, pedig teljes mértékben van létjogosultsága. Aki pont ilyen felhasználásra keres cipőt, annak érdemes lecsapni rá gyorsan, mert lehet hamar el fognak fogyni ezen a hűvös tavaszon.

Jellemzők:
-XC cipő hűvös, nedves, sáros időre
-A cipő első fele vízálló
-Magasított bokarész a sár és víz ellen
-Könnyen tisztítható felsőrész
-Clima Mavic technológia a hideg és nedvesség ellen
-Mavic Ergo Dial QR tekerős rögzítő rendszer
-Két darab Ergo Strap tépőzár
-Endofit nyelv a tökéletes és kényelmes illeszkedésért
-Vérbeli XC cipő megjelenés
-Energy Grip Terra üvegszállal megerősített kompozit talp
-Index Energy Transfer besorolásában 40-es érték
-Contragrip® Premium talpminta a tapadás és a tartósság érdekében
-SPD stoplirögzítés
-Ergo Fit 3D+ Ortholite® talpbetét a maximális kényelemért

Ajánlott fogyasztói ár: 56 900 Ft
További információk a gyártó honlapján.
Kattints ide a nyári verzióhoz!

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások