fbpx

Mavic Cosmic mez

A Cosmic ruházati kollekcióval a Mavic az arany közép mentén a kerékpárosok lehető legszélesebb közönséget célozza meg. A most bemutatásra kerülő Cosmic mez a magas technikai színvonalat hozza a megfizethető árszegmensbe, kétféle tulajdonságú alapanyaggal, ellenállhatatlan tradicionális Mavic dizájnnal párosítva.

mavic_cosmic_mez_1
A rendszerelmélet koncepciót a Mavic a ruházati vonalra is kiterjesztette, a legendás francia márka immár nemcsak egyes ruhadarabokat kínál, hanem ezeket egységes kollekciókba tömörítve, különböző árszinten és felhasználásra ajánlja a cipőtől a mezen keresztül sisakig. A Cosmic sorozat esetében a közös nevező a funkcionalitás biztosítása, a már jól bevált technológiai megoldások és fejlett alapanyagok alkalmazásával.

A Mavic Cosmic mez elsődlegesen a lelkes amatőr országúti kerékpárosok számára készül, akik már a magas szintű felszerelést igénylik, ellenben nem ebből és nem kizárólag ennek élnek, illetve nem rendelkeznek korlátlan költségvetéssel. A célközönség leginkább a hosszú teljesítménytúrák, amatőr versenyek szerelmesei, akik az év nagyobb részében edzésekkel építik fel kerékpáros állóképességüket. Így a fő cél a nagyfokú kényelem biztosítása, kiváló funkcionalitással párosítva.

mavic_cosmic_mez_2
A Cosmic mez technikai jellemzői magasak, például a kiváló nedvesség-elvezetést és szellőzést előtérbe helyezve kétféle alapanyagot alkalmaz. A hónalj alatt elhelyezett speciális Air Mesh hálós alapanyag, illetve a Ride Matrix technológia mind fenti célok jegyében került „bevetésre”, emellett az Exo Grip szilikon csíkkal kiegészített elasztikus derékrész megakadályozza a felcsúszást, a végig cipzáras kivitel pedig nemcsak öltözködés szempontjából praktikus, hanem a szellőzés fokozására is szolgál. A mez szabása testhez álló, akár versenyzésre is alkalmas, de nem olyan passzentos, mint a jelen bemutatóban szereplő verseny-orientált Cosmic Pro modell esetében, illetve nem úgy lezser, mint a belépő szintű, hobbikerékpárosoknak tervezett Aksium mez. A kidolgozás finom technikai megoldásaiból kiemelendő a lapos varrások alkalmazása, a zsebek újfajta elrendezése és formája (kezelésük egyszerűbb, a középsőnek eltérő funkciót adhatunk), illetve ide tartoznak még a biztonságunkat fokozó fényvisszaverő elemek.

A bevezetőben említettük a stílusos múltidéző dizájnt, amely a Mavic esetében kevésbé megszokott, habár a francia márkának bőven van mire büszkének lenni. A közel egy évszázadra visszanyúló fényes múlt során a Mavic és annak ikonikus logója már-már a versenysport szinonimájává vált. A Mavic a hagyományos kerék-, illetve a később teljes erőbedobással beindított alkatrészgyártás mellett először a kiegészítőknek számító termékeket vette célba, majd bő egy évtizede kooperációba lépett a német Adidas óriáscéggel. Időközben a francia márka ismertsége oly mértékben megnövekedett, hogy a közös tulajdonosuk, a Salomon csoport, ma már Mavic néven forgalmazza az AMER csoport kerékpáros összes termékét. Tehát a Mavic az egész cégcsoport fejlesztőgárdáját maga mögött tudhatja, amely kétségtelenül az egyik legnagyobb „agytrösztté” avatja a kerékpáriparban. Amikor a most bemutatott Cosmic mezre nézünk, érdemes felidézni a márka által bejárt hosszú utat, amely az kerékpáripar történetét és mai formáját meghatározza.

Jellemzők:

 • rövid ujjas általános felhasználású mez, stílusos dizájnnal és sportos szabással
 • végig cipzáras kivitel
 • kétféle alapanyag
 • Ride Matrix hálós szellőző panelek
 • Air Mesh hálós anyag a hónaljrésznél
 • lágy tapintású alapanyagok
 • fényvisszaverő elemek a jobb láthatóságért
 • Exo-Grip elasztikus derékpánt szilikon csíkkal
 • testhez álló, ergonomikus szabás
 • megújított hátsó zsebkialakítás az egyszerűbb praktikusabb használatért
 • hátoldali fényvisszaverő elemek
 • múltidéző dizájn szublimációs nyomtatással (a Mavic-nak van mire büszkének lenni!)
 • fekete, fekete/fehér vagy fekete/piros színben
 • S-XXL méret (a piros dizájn esetében M-XL)

Ajánlott fogyasztó ár: 20 800 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo