fbpx

Mavic Aksium II országúti cipő

Az Aksium II a Mavic belépő szintű országúti modellje, mely alacsony ára mellett a francia gyártótól megszokott kiváló minőséget nyújtja.

mavic_aksiumII

Kezdő országútisoknak az egyik legjobb választás a Mavic Aksium II, alacsony tömegével és kényelmes felépítésével remekül kiszolgálja az országúti sporttal még csak ismerkedőket. Talpa nem az a verseny cipőkre jellemző “brutál” merev fajta, nem fogja nyomni a frissen kerékpáros cipőt húzók talpát, ellenben az Energy Comp üvegszál-erősítéses nejlon szerkezet kellő merevséget és stabilitást tesz lehetővé. A francia gyártó Index Energy Transfer merevségi besorolásában 50-es értéket kapott, amely kényelem szempontjából az arany középutat jelenti. Ezenkívül szellőző nyílásokat is találunk a talp elején és sarkán, melyeknek köszönhetően nem fog “meggyulladni” a lábunk a nyári hőségben sem.

A rögzítés a jól bevált három tépőzárral történik, amely kétségtelenül megbízható megoldás, elromlásának esélye a nullával egyenlő, amatőr felhasználáshoz pedig bőven elegendő tartást és stabilitást biztosít.

Még egy nagy piros pont jár a OrthoLite® talpbetétért: az előre formázott 2-féle sűrűségű „talpalávaló” fokozza a kényelmet és a tartást, amelyben méltó partner a nagy sűrűségű alapanyagból kialakított sarokbölcső. Az OrthoLite® valódi kényelmet kínál, nem úgy mint az olcsó cipőmodellekben található, azonnal cserére szoruló „szivacsszövet”.

mavic_aksiumII

A Mavic Aksium megjelenése nem hivalkodó, a fekete és fehér szín alkalmazása stílusos külsőt kölcsönöz a cipőnek. Más márkák belépő modelljeivel szemben az Aksium-ról nem mondható meg azonnal, hogy az alsóbb kategóriába tartozik. Az Aksium génjeiben kétségtelenül ott a versenysport, egyben kényelmemre hangolt, így hobbi országúti bicajosoknak, teljesítménytúrázóknak, maratonistáknak mind ajánlható.

mavic_aksiumIImavic_aksiumII

 

 

Mavic Aksium technológiák:
OrthoLite® talpbetét: előformázott, 2 különböző anyagból kialakított speciális talpbetét, vékony memóriahab réteggel, elasztomer sarokcsillapítással, amely segít a rezgések csillapításában, emellett kiváló tartást és stabilitást tesz lehetővé.
Agion™ antibakteriális bevonat: segít megelőzni a rossz szagok kialakulását.
Energy Comp talp: üvegszállal megerősített kompozit talp

Jellemzők:
-Hobbi országúti cipő akár hosszabb távokhoz
-Energy Comp üvegszállal megerősített kompozit talp
-A talp Index Energy Transfer besorolásában 50-es érték
-OrthoLite® talpbetét
-Három tépőzáras rögzítő rendszer
-Fényvisszaverő elemek a cipősarkon
-3 furatos stoplirögzítés

Ajánlott fogyasztó ár: 28 800 Ft
További információ a gyártó honlapján

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo