fbpx

Mavic Aksium általános sporthasználatra tervezett kerékpáros ruhakollekció

mavic_aksium_ruha_1A Mavic 2015-ös ruházati kínálata már a rendszerelmélet jegyeit is magán viseli: nemcsak egyes kiváló ruhadarabokat kínál a francia márka, hanem ezeket egységes kollekciókba tömörítve, különböző árszinten és felhasználásra ajánlja a cipőtől a sisakig. A jelen bemutatóban a döntően országúti felhasználásra szánt, kedvező árfekvésű, mindamellett magas technikai színvonalat és funkcionalitást képviselő Aksium „szett” simám alkalmas lehet montis felhasználásra, általános sportolásra, de még akár túrázáshoz is!

Az Aksium kollekció a következő modellekből áll:

 • Espoir fejvédő
 • Aksium mez
 • Echelon aláöltözet
 • Aksium széldzseki
 • Aksium kantáros nadrág
 • Aksium kesztyű
 • Aksium Elite cipő

A teljes Aksium kollekció egyes elemeit már korábban bemutattuk, kezdjük tehát az olvasók számára még ismeretlen darabokkal!

A Mavic Aksium mez azok számára készül, akik az élvezet kedvéért kerékpároznak, barátokkal töltik bicajon szabadidejüket, emellett természetesen fizikumukat is szeretnék fejleszteni. A cél a közepesen hosszú távolságok teljesítése a lehető legnagyobb fokú kényelem biztosítása és a kiváló funkcionalitás mellett. Persze ez nem jelenti azt, hogy az Aksium ruhadarabok valamely technikai jellemző különösebb csorbát szenvedne: a tervezés a bőven megfelelő nedvesség-elvezetést is előtérbe helyezi, hisz a szerényebb tempó ellenére a hobbikerékpárosok akár ugyanolyan keményen „dolgozhatnak”, mint a profik!

mavic_cosmic_aksium_ruha_3mavic_cosmic_aksium_ruha_1A többféle elérhető szín, illetve nem túl hivalkodó megjelenés kiválóan passzol a tervezett felhasználáshoz. A korábbi Cosmic Pro szetthez tartozó meznél ismertetett technológiák közül például a hónalj alatt hálós alapanyag alkalmazása (Air Mesh), illetve a Ride Wick technológia az Aksium esetében is „játszik” – tehát kétféle technikai szövetet alkalmaz. A jól kivitelezett végig cipzáras mez számos téren előnyös: természetesen a hosszú emelkedőkön teljesen kinyitható, így hűsítve a testet, nagyban javítva a közérzetet, de a tapasztalat szerint a menet közbeni öltözködést is megkönnyíti. Az apró finom megoldásokból kiemelendő a lapos varrás, a egyik zseb cipzárral való zárása (ideális az értékek elhelyezésére), illetve a szilikon csíkkal kiegészített elasztikus derékrész vagy például a biztonságunkat fokozó fényvisszaverő nyomatok.

Jellemzők:

 • végig cipzáras kivitel
 • 2-féle alapanyag
 • Wick Matrix hálós szellőző panelek
 • Air Mesh hálós anyag a hónaljrésznél
 • légáteresztő rugalmas hálós betétek a mez oldalán
 • fényvisszaverő elemek a jobb láthatóságért
 • elasztikus derékpánt szilikon csíkkal
 • testhez álló, mindazonáltal kényelmes szabás
 • 100 % poliészter alapanyag

Ajánlott fogyasztói ár: 16.990 Ft.

[divider scroll_text=”Mavic Aksium mez”]

mavic_cosmic_aksium_ruha_2Aksium kantáros nadrág

Magas technikai szintet képvisel a Mavic legkedvezőbb árcédulával rendelkező Aksium kantáros rövidnadrágja is. Az alapanyag magas légáteresztő képességű Skin Wick ST technikai szövet, amely gyors száradást biztosít, rendkívül rugalmas, emellett optimális nedvességelvezetést tesz lehetővé. Így az Aksium „Bib Short” beválhat a legmelegebb nyári napokban is, de egy térd vagy lábmelegítővel kiegészítve a hűvösebb napok során sem okoz csalódást. Az Aksium szabása anatomikus, testhez álló, rugalmasságnak köszönhetően pedig alaktartó. Kényelmünket a rejtett lapos varrások, illetve a speciális felületi kezelés által dörzsölésmentes belső anyagkialakítás is elősegíti. Az Ergo 2D betét ugyancsak fejlett technológiákat alkalmaz, két különböző vastagsága és anyagsűrűsége gondoskodik a kerékpáron érzett komfortunkról – mindazonáltal közepesen hosszú távok megtételére optimalizált modell. Az alacsony profilnak köszönhetően a kerékpárról leszállva is kényelmes, illetve nem túl feltűnő, a perforációk gondoskodnak a megfelelő szellőzésről, és az Ergo 2D természetesen a betét antibakteriális kezelést is kap. Végezetül a lábszáron elhelyezett szilikoncsík gondoskodok arról, hogy a nadrágszár az egész út során a helyén maradjon.

Jellemzők:

 • Skin Wick ST alapanyag
 • testhez álló szabás
 • alaktartó forma
 • lapos varrások
 • nedvességelvezető kialakítás
 • rugalmas szilikoncsík a felcsúszás elkerülése érdekében
 • Ergo 2D betét
 • gyors száradás
 • fényvisszaverő nyomatok

Alapanyagok:

 • testrész: 24% elasztán, 76% poliamid
 • lábrész: 80% poliamid, 20% elasztán

Ajánlott fogyasztói ár: 23.900 Ft.

A Mavic országúti rhakollekciók 2015-ben

A Mavic országúti rhakollekciók 2015-ben

Az Aksium kollekció korábban bemutatott darabjai a következők:

[divider scroll_text=”Mavic Aksium kesztyű”]
Ugyancsak 2015-ös Mavic kesztyűmodell az elsősorban országúti felhasználásra tervezett Aksium, könnyű, versenyorientált, jól szellőző, fejlett alapanyagokat, például Clarino™ szövetet alkalmazó modell. Az Ergo Palm EVA habbal kiegészített hatékony párnázást biztosít, az Ergo Cut technológia pedig anatomialag és felhasználás szerint optimalizált szabást jelent: jelen esetben országúti kormányfogást és bandázsborítást feltételezve. A rugalmas Sleek Stretch alapanyagnak köszönhetően így kitűnően illeszkedik a kézfejre, amely a kormány markolásakor sem gyűrődik. mavic_kesztyuk_5
Tenyér része puha műbőrből, felső része pedig minden irányban rugalmas, jól szellőző anyagból készült. A varrások szépek, szolidak, jó elhelyezésüknek köszönhetően nem nyomják a bőrünket, a nagyobb igénybevételnek kitett helyeken a kesztyűt dupla varrások erősítik. Kezünkön a mutató és hüvelyk ujj közötti vékony bőrhártya a legérzékenyebb pont, ahol a kesztyűn rosszul elhelyezett varrások kellemetlen fájdalmakat tudnak előidézni. A Mavic tervezők ide előre látóan egy kis párnás betétet tervezett, így fokozva a kényelmet, illetve a kesztyű tartósságát.

Természetesen elmaradhatatlan kellék az izzadság vagy télen „váladéktörlő”, mellesleg az Aksium rendkívül jól tisztítható, bírja a gyakori mosásokat. A csukló részen méretes Velcro tépőzárat találunk, amely ráadásul hurokkal kényelmesen állítható: azaz nem egyszerűen az egyik anyagrészt húzza a másikra. A záródás tehát bombabiztos és kényelmes, ráadásul nyomáspontot sem okoz. A Mavic természetesen a szellőzésre is figyelt, az Aksium hatékony légáramlást biztosít a kéz felületén.

Ajánlott fogyasztó ár: 7.490 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

[divider scroll_text=”Mavic Espoir”]

A Mavic Espoir, magyarul “reménység”, a kerékpározás bármely szakágához ajánlott a családi kirándulásoktól, munkába járástól az amatőr országúti vagy MTB versenyzésig. In-mold technológiával készült, amely alacsony tömeg mellett (270 g) rendkívül nagy szilárdságot biztosít. 23 nagyméretű szellőző nyílást kapott, amely hatékonyan hűti a fej felületét, továbbá a méretre igazítás is egyszerű feladat.

mavic_bukok_espKövetkezésképpen kiváló illeszkedést, remek szellőzést és kedvező ár-érték arányt kapunk a Mavic belépő szintű Espoir bukójával. Az Ergo Hold SI rögzítési rendszernek és az Ergo Fit párnázásnak köszönhetően pedig lényegesen drágább bukókat megszégyenítő kényelmet biztosít a mindennapi tekerésekhez. Diszkrétnek mondható színekben érhető el: ezért az árért sajnos még nem jár a sárga szín!

Az Espoir megjelenése egyedinek mondható, a felső “uszony” kecsességet és dinamikát kölcsönöz. A héjszerkezet vastag InMold szerkezetű bordás erősítést kap, így a biztonság sem szenved csorbát. A menet közbeni állíthatóság mellett a progresszív Ergo Fit Pad szivacsozás és az Ergo Hold SL rögzítőrendszer tartja kényelmesen és biztonságosan a fejet.

Összességében az Espoir egyáltalán nem számít drága modellnek, ennek ellenére a kényelem, a biztonság, illetve a szellőzés tekintetében nem köt kompromisszumot. A Mavic számos újítását tartalmazza, alacsonyabb profiljával csekély légellenállást kelt, emellett 26 nagyméretű nyílásának köszönhetően fokozott szellőzést biztosít. 270 grammos tömege sem fogja terhelni a nyakat, valójában a felsőbb kategóriás “bukók” is mindössze néhány grammot faragnak ezen az értéken.

Jellemzők:

 • Ergo Fit Pad – progresszív szivacsozás a jobb illeszkedés érdekében
 • Ergo Hold SL Retention System – alacsony profilú, könnyű állítórendszer kompromisszumok nélkül
 • Reflective highlights – fényvisszaverő matricák a biztonság fokozása érdekében
 • Removable visor – tetszőlegesen levehető vagy felhelyezhető napellenző
 • 270 gramm

Három méretben a tökéletes illeszkedésért

 • S – 51-56 cm
 • M – 54-59 cm
 • L – 57-61 cm

Színválaszték:

 • Fekete-fehér
 • Fekete
 • Fekete-kék

Ajánlott fogyasztói ár: 27.990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.
[divider scroll_text=”Mavic Aksium cipő”]
mavic_outi_cipok_6
Az új Aksium cipő talán a legnagyobb meglepetés a Mavic 2015-ös kínálatában. A belépő árszint ellenére a „nagytesókhoz” hasonlóan 500 gramm körüli tömegadatot tud felmutatni: ennél legalább egy százassal többre kell számítani más gyártók kezdőknek szánt országúti cipőmodelljeinél. Az Aksium profilja majd’ milliméter pontosan megegyezik a Ksyriuméval, talpa kellően vékony, ellenben az üvegszál-erősítéses nejlon szerkezet (Energy Comp) kellő merevséget és stabilitást tesz lehetővé. A rögzítés a jól bevált három tépőzárral történik: kétségtelenül megbízható megoldás, elromlásának esélye a nullával egyenlő, és amatőr felhasználáshoz megfelelő tartást biztosít. Még egy nagy piros pont jár a OrthoLite® talpbetétért: ez valódi kényelmet biztosít, nem úgy mint az olcsó cipőmodellekben található, azonnal cserére szoruló darabok. A profi, de nem hivalkodó megjelenést a fekete szín is fokozza, ajánlott fogyasztói ára mindössze 26.990 Ft. Bomba vétel!

mavic_outi_cipok_5
A többi Mavic cipőmodell is megtekinthető a forgalmazó honlapján.

A hazánkban elérhető Aksium és egyéb ruházati modellről további információ itt található.

mavic_cosmic_aksium_ruha_4

Mavic történelem ruházati szemszögből:

A hagyományos kerék-, illetve a később beindított alkatrészgyártás mellett a franciák az ezredfordulón partneri szerződést kötöttek a német Adidas óriáscéggel. 2008-ra a Mavic ismertsége oly mértékben megnövekedett, hogy a közös tulajdonos – a Salomon csoport – immár Mavic néven forgalmazza az Adidas kerékpáros ruházati kollekcióját, így a cipőket is. Tehát a Mavic valójában a rendkívül jól csengő Salomon és a világon mindenki által ismert “háromcsíkos” márka fejlesztőgárdáját is maga mögött tudhatja, amely kétségtelenül a legnagyobb “agytrösztté” avatja a kerékpáriparban. A Mavic ma már vérbeli ruházati specialistának tekinthető mind a széles választék, mind a kiválóan megtervezett, rendkívül magas minőségi szintet biztosító kollekciók tekintetében.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo