fbpx

Lapierre ProRace 329

A Lapierre döntően kiváló, a nemzetközi szaksajtóban rendre tesztgyőztes össztelós mountain bike-jairól ismert, mindamellett a Prorace sorozattal feladják a leckét a „merevfarúakra” specializáló konkurenseknek is. És nemcsak a francia ipar termékei iránt rajongók figyelmébe ajánljuk a most bemutatott modellt: a ProRace – mint a többi Lapierre – a Tisza mentén látta meg a napvilágot, saját nemzetünk büszkeségét is kifejezhetjük, ha egy Lapierre nyergében szeljük a csodás hazai ösvényeket!

lapierre_329_1
A Lapierre ProRace 329 egy rendkívül jól eltalált „nagykerekű” a gyártó széles MTB palettáján. Nem szükséges feltétlenül karbon vázban gondolkodni a kiváló teljesítmény érdekében: a többszörösen húzott csövekből készült könnyű aluvázra és a kiváló, levegős-olajcsillapításos RockShox Recon Gold villára az árkategóriához viszonyítva meglepően magas szintű felszereltség kerül. Jobban járunk, mintha bármely gyártó belépő szintű karbonvázas „merevfarúját” választanánk a magas alapár miatti költségtakarékosabb felszereltséggel. A ProRace 329 össztömege minden bizonnyal alacsonyabb azoknál, az alkatrészek megbízhatóbbak, tartósabbak – elvégre a Shimano XT-Deore mix már a felső kategória felé kacsintgat.

Az MTB-k által nyújtott teljesítmény szempontjából egyik legfontosabb tényezőn, azaz a villán sem spórolt a francia márka: a RockShox Recon Gold messze felülmúlja a „kőkorszaki” csillapítás nélküli rugós típusok felejthető „élményét”. A kerékszettre sem lehet panasz: a Schwalbe Rapid Rob Performance változata gyors, kiváló tapadást biztosít, a hajtogatós kivitelnek köszönhetően ráadásul könnyű is. Már itt megtakarítunk annyi súlyt, amely egy középkategóriás karbonvázzal járna!

lapierre_329_3
A hátsó felfüggesztés hiánya a 29-er kerékméretnek köszönhetően nem lesz olyan szembetűnő – még technikás terepen sem -, a ProRace 329 csekély tömege, illetve a hátsó traktus stabilitása pedig kétségtelen előnyt jelent, amikor rendesen odalépünk a merev Shimano Hollowtech hajtóműnek. A legtöbb kerékpáros örül majd a Lapierre „hardtail” megbízhatóságának, karbantartásmentességének, az összetlósokhoz viszonyított alacsony fenntartási költségeknek. A megtakarított pénzen táplálkozzunk tudatosabban, kérjünk segítséget az edzés terén, és garantáltan gyorsabbak leszünk, nagyobb távokat tudunk teljesíteni, mint „lekvár” állapotban bármilyen drágább monti nyergében!

Lapierre Prorace 527 kerékpárteszt

Lapierre Prorace 527 kerékpárteszt

A ProRace 329 középső kerékmérettel rendelkező, ellenben majdnem azonos felszereltségű modelltársáról nemrég megjelent tesztünkben a következőket írtunk:

“A Prorace […] nyergében töltött kilométerek során hamar kiderült, hogy több munka van benne a fejlesztők részéről, mint sok más cég tucatnyi hasonló kerékpárt tartalmazó armadája megtervezésében.”

“A RockShox Recon Gold az egyik legjobb ár-érték arányú villa a piacon, gyakorlatilag a solo air Rebával egyenértékű. Mozgása már kellően finom ahhoz, hogy a komolyabb szinten bringázó ridereknek is megfeleljen. Tulajdonképpen valahol itt kezdődik egy sportolásra alkalmas villa, csillapítása is normális értékek között állítható. Ráadásul nekem az a tapasztalatom a RockShox ilyen szintű villáival, hogy a legkevésbé karbantartás-igényesek a legismertebb konkurens márkákhoz képest.”

“A Deore fékek kiválóan működnek, az XT váltóval megspékelt váltórendszer is hibátlan.”

lapierre_329_4Műszaki adatok:

 • Váz: Prorace 29″ ötvözött alu 6061 „multibutted” – többszörösen változó csőfalvastagsággal
 • Villa: Rockshox Recon Gold 29″ Solo Air 100mm 15QR, Tapered
 • Fejcsapágy: FSA Orbit 1.5ZS SC NO 57SC + 8.2 mm
 • Középrész: Shimano Pressfit
 • Hajtómű: Shimano Deore
 • Kormányszár: Easton EA50 8°, 31.8 mm átmérő, 75 mm hossz
 • Nyeregszár: Easton EA50, 350 mm hossz, 27,2 mm átmérő
 • Kormány: Lapierre Comp Flat Alloy (HB-FB21L) 720 mm hossz, 31,8 mm átmérő
 • Első váltó: Shimano Deore
 • Hátsó váltó: Shimano XT (M781GSL) 10-fokozat
 • Váltókar: Shimano Deore ISpec 2×10-fokazat
 • Fék: Shimano Hydraulic Deore (BRM506) + J-KIT
 • Nyereg: Lapierre VL-1353 PRORACE
 • Felnik: MACH1 Neo Disc 32 furat
 • Agyak: Formula DC51 15QR 32 furat – FORMULA DHT142 32 furat 12x142mm + LAQR-12-E Thru tengely
 • Fogaskoszorú: Shimano 10-fokozat 11-36 fogszám
 • Gumik: Schwalbe Rapid Rob Perf 29×2.25” 57-584
 • Tömeg: 11,5 kg

Ajánlott fogyasztói ár: 430.990.- Ft.

A Lapierre forgalmazója a Green Serpentine Kft., bővebben http://lapierre-bike.hu/

Geometriai adatok:
lapierre_329_2

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo