fbpx

Lapierre Audacio 300 országúti kerékpár, 2015-ös modell

A patinás francia kerékpármárka Audacio sorozata az amatőr országúti kerékpárosokat célozza meg, a tervezés koncepciója a hosszú távok lehető legnagyobb kényelemben való teljesítése. A Lapierre eme modellcsaládja alumínium alapanyagból kínálja a profi versenysportban megszerzett tapasztalatok eredményeit.

LP Audacio-300-FDJ
FDJfr-2015Igenis a többszörös árkülönbség ellenére van kapcsolat a Team FDJ.fr WorldTour sztárjai által hajtott karboncsodák és a most bemutatott Audacio között. A vázgeometria szinte azonos, mindazonáltal kis mértékben a kényelem irányába hangolt. A csőprofilok a legtöbb esetben azonos koncepciót követnek: a támvillák elvékonyítottak, így nyújtva jobb rezgéselnyelést, ellenben a középcsapágy környéke megerősített a hatékonyabb erőátvitel érdekében. Nem mellesleg a Lapierre Audacio 300 aluvázas országúti „paripa” a FDJ Team csapat színeiben virít, így tisztelegve a versenysportban elért kiváló eredmények előtt!

Az összes Lapierre Audacio modellre igaz, hogy kategóriában egyedülállóan jó felszereltséggel rendelkezik. Az Audacio 300 modell például Ritchey kiegészítőket és Selle Italia nyerget kapott a Shimano gyári kerékszett mellett – pontosan, ahogy a Team FDJ.fr versenyzők hajtanak a profi élmezőnyben. A versenyzőknek kifejlesztett Xelius modellhez képest az Audacio egy árnyalattal rövidebb felsőcsővel és magasabb fejcsővel rendelkezik, így kényelmesebb üléspozíciót biztosít a hosszabb távok teljesítéséhez. Az Audacio váza meglepően könnyű: M-es méretben bőven 1400 gramm alatt van, megelőzve a konkurens gyártók azonos árfekvésben lévő aluvázait.

A versenysportban már bizonyított kompakt geometria hosszú nyeregszár-kinyúlást biztosít, amely hatékonyan növeli a komfortot. A megújult Shimano Sora alkatrészcsalád megbízható 9-fokozatú váltást biztosít, a három lánctányérnak és az ideális hátsó fokozatkiosztásnak köszönhetően minden tempóhoz és terepviszonyhoz megfelelő áttétel áll rendelkezésre. A kiváló váztervezés, a versenysportban szerzett tapasztalatok mellett más okunk is lehet a Lapierre márka mellett dönteni – voksolhatunk az európai kerékpárgyártás hagyományai mellett a hazai munkaerőt igénybe vevő kiváló összeszerelés dicsőségére is!

Nemcsak a vázfestésben van hasolóság a versenyzők által használt karboncsodák és a most bemutatott belépő szintű Lapierre modell között!

Nemcsak a vázfestésben van hasolóság a versenyzők által használt karboncsodák és a most bemutatott belépő szintű Lapierre modell között!

A Lapierre márka története egészen 1946-ig nyúlik vissza, kerékpárjaikból sugárzik a franciák kerékpárok iránti szeretete, rajongása, de a hűség sem hiányozhat a jelzők közül, hisz a cég központja a mai napig Dijonban található, nem messze a kis üzlettől, ahol az első Lapierrek készültek. Az alapító unokája, Gilles Lapierre, a szó szoros értelmében a gyárépületben nő fel, 1996-ban veszi a cég irányítását. Friss ötletekkel, tervekkel rukkol elő, majd a sikeres céget beviszi a holland központú Accell vállalatcsoportba, amely a Tisza-parti Tószegen építi fel bázisát. A Lapierre tehát kötődik hazánkhoz is, aminek kifejezetten örülünk. Az Accell egyik vezető márkájaként a Lapierre óriási fejlődésen megy keresztül: a legkorszerűbb alapanyagokból és technikai megoldásokkal dolgozik, minőségbiztosítás-rendszere egyedülálló a kerékpáripari konkurensek között.

A Lapierre kerékpárokat a profi országúti versenyzők alatt is láthatjuk: a márka több éve szponzorálja a ProTour kiváló francia csapatát, a Team FDJ.fr-t. A karbonszerkezet optimalizálásának köszönhetően a Xelius EFI a világ egyik legkönnyebb és legstabilabb váza, a Team FDJ.fr kerekeseinek egyértelmű favoritja. Az Audacio sorozat alumínium alapanyagból kínálja a versenysportban megszerzett tapasztalatok eredményeit. Csalódás nem ér minket, ha ebben az árfekvésben a dijoni gyártó eme kiváló modelljével indulunk edzeni, teljesítménytúrára vagy amatőr versenyre!

Jellemzők:

 • Váz: Audacio Alloy 7005
 • Villa: Lapierre Carbon, karbonszár, alunyak
 • Kormánycsapágy: FSA ZS 4D
 • Középcsapágy: Shimano SMBB4600
 • Hajtómű: Shimano Sora FC3503, 50x39x30 fogyszám, 170/175 mm hossz (méretfüggő)
 • Kormányszár: Ritchey 4 Axis, 6°, 90/100/110/120 mm (méretfüggő)
 • Nyeregcső: Ritchey 31,6mm 300/400 mm (méretfüggő)
 • Kormány: Ritchey Comp Curve, 40/42/44 cm (méretfüggő)
 • Első átdobó: Shimano Sora FD3503, 34,9 mm
 • Hátsó váltó: Shimano Sora RD3500GS, 9-fokozat
 • Váltókar: Shimano Sora ST3503 3×9-fokozat
 • Fékszett: Promax RC 841
 • Nyereg: Selle Italia X1
 • Kerék: Shimano WHR 501 gyári kerékszett
 • Fogaskoszorú: Shimano HG50, 9-fokozat, 11-25 fogszám
 • Külső köpeny: Michelin Dynamic Sport 700×25 mm

Ajánlott fogyasztói ár: 299.990.- Ft.

Magyar képviselet: www.serpentine.hu

Geometriai adatok

Geometriai adatok

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo