fbpx

KTM Lady Character női túra, mtb cipő

A KTM a hobbi kerékpáros hölgyekre is gondolt, a Lady Character-t kifejezetten a “gyengébbik nemnek” tervezte, melyben akár az egész napos túrázások, kirándulások is bátran bevállalhatóak, de városi bringás cipőnek is tökéletesen alkalmas.

A KTM Lady Character a már bemutatott Factory Character női párja, felhasználásában teljesen megegyezik a férfi modellel, a színen kívül mindössze annyi a különbség köztük, hogy a nőknek készült változat természetesen elérhető kisebb méretekben és ezenfelül agresszívebb mintázatú VIBRAM talppal rendelkezik.

A KTM a túracipőknél bevált fűzős megoldást választotta a Lady Character-nél, mely a megjelenésre is kedvezően hat azonfelül, hogy kiválóan tartja a lábat. Alul szinte majdnem teljes felületen körbeölelik a lábfejet a fűzők, ezzel is maximálisan stabilizálva azt, megelőzve a nem kívánt csúszkálást. Felül egy tépőzár biztosítja, hogy a fűzők esetleges lazulása ellenére is megfelelően tartson a cipő, ezenkívül a széles tépőzár a nyomást is eloszlatja a lábfejen, ezáltal kiküszöbölve, hogy a rögzítő rendszer törje a használója lábát. A KTM e téren duplán odafigyelt a kényelemre és egy vastag komfortos nyelvet épített be a cipőbe, ami megóv minket a fűzők túlzott nyomásától, ha esetleg túlhúznánk azokat.

A felsőrész, mint a kerékpáros cipők 99%-ánál, ellenálló szintetikus anyagból készült, ami jól tűri az időjárás viszontagságait, nem kell aggódnunk miatta, hogy gyorsan elhasználódik. A szellőzésre is odafigyelt a KTM a Lady Character tervezésekor, végig jól szellőző paneleket találhatunk a cipő teljes oldalán.

A KTM Lady Character teljes felületét, 360 fokban körbe fényvisszaverő elemekkel látta el a gyártó, sötétben szinte “világít” a cipő, ha egy autó fénye éri, valószínűleg hamarabb észre fogják venni a le-fel mozgó lábunkat, mint egy gyenge hátsó villogó fényét (ezért is fontos a megfelelő világításon felül a fényvisszaverős ruházat).

Terephasználat közben sem mond kudarcot a KTM Lady Character, nem véletlenül erősítette meg a gyártó a cipő orrát, mely megvéd a kövektől, gyökerektől és egyéb tereptárgyaktól. Ezenfelül elég csak a talpára nézni, a jól tapadó, tartós VIBRAM talp járás közben kiválóan elboldogul a lazább, sárosabb talaj okozta kihívásokkal.

A képeken is látszik, hogy az SPD-n (vagy bármilyen mtb pedál szabványon) felül akár normál taposó pedállal is használható a Lady Character, elég csak rajtahagyni a gumi takaró elemet és akár utcán is sétálhatunk benne.

A KTM Lady Character tökéletes választás azoknak a hölgyeknek/lányoknak, akik egy olyan kerékpáros cipőt keresnek, ami a bringán és azonkívül is megállja a helyét, el lehet menni benne tókerülésekre, kirándulásokra és séta közben sem jön zavarba.

Jellemzők:
-Mtb, túra, trail felhasználásra tervezett női cipő
-Fűzők, melyek stabilan fogják a lábat
-Tépőzáras felső rögzítés
-Ellenálló szintetikus felső rész, mely jól szellőzik
-Kényelmes nyelv, ami a fűzőtől megvédi a lábat
-360 fokban látható fényvisszaverő elemek
-Erősítés az orron
-Erősítés a sarkon
-VIBRAM talp, ami a legtöbb körülmény között kiválóan tapad
-Használható SPD rendszerekkel és normál pedállal is
-Nem csak kerékpáron viselhető
-Sétálás közben is kényelmes

További információk a gyártó honlapján
A KTM Lady Character-t az alábbi üzletekben keresd

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo