fbpx

KTM Factory Team AIRXW téli kabát

A téli kerékpározásnak elengedhetetlen része a jó minőségű téli ruházat. A kerékpárjairól méltán híres osztrák márkánál is jól tudják ezt, ezért a hideg hónapokra is kínálnak teljes öltözéket. A KTM Factory Team AIRXW kabátot téli körülmények közé tervezték, mely amellett, hogy megvéd a hidegtől és melegen tart, még jól is néz ki, tökéletesen passzol a KTM kerékpárok dizájnjához.

A KTM a kerékpárjai és kiegészítői mellett minden időjárási körülményre kínál megfelelő ruházatot, téli modellekben is bővelkedik, melyek közül, az egyik újdonságot, a leghidegebb körülményekre tervezett kabátot, a KTM Factory Team AIRXW-t mutatjuk be.

Már első ránézésre is látszik, hogy nem egy átmeneti kabátról van szó, hanem egy kemény hidegben is helytálló ruhadarabról, annyira vastag a mellkast védő elsőrész, már-már a komolyabb túraruházatokra emlékeztet, garantáltan nem fog áthatolni rajta a fagyos menetszél. Viszont ez a védelem a KTM Factory Team AIRXW tömegében nem jelentkezik, a vastag mellkasi részhez képest kifejezett könnyű.

A belsőrész mikroszálas anyagból készült, mely az izzadságot gyorsan továbbítja a kabát külső részébe ahonnan gyorsan elpárologhat. A párolgást elősegítendő többféle anyagból alkották meg a KTM Factory Team AIRXW-t, ahol a menetszél közvetlenül éri a kerékpárost ott erős szél- és vízálló anyagot használtak, míg a többi részen kicsit vékonyabbat (pl a kar első része erős, a hátsó vékonyabb, vagy a mellkas vs hát), hogy gyorsabban távozni tudjon az izzadság, hiszen ha belülről átázunk akkor gyorsan áthűl a kabát és akkor elkezdünk fázni.

A mandzsetta kialakítása is fontos egy téli kabátnál, hogy jól illeszkedjen a karunkra és a kesztyű-kabát találkozásnál ne jusson be a hideg levegő. Ezt a KTM-nél ügyesen megoldották, nem lesz vele probléma.

Hátul a klasszikus három zseb mellett egy cipzáros zsebet is találunk, de nem a megszokott helyen, hanem a jobb oldali zseben, ráadásul oldalról nyitható cipzárral, ami nem rossz ötlet, mert így kesztyűben sokkal könnyebben tudunk benyúlni, bár annyi hátulütője lehet, hogyha elfelejtjük behúzni a cipzárt akkor könnyen kieshetnek az értékeink (de ne felejtsük el elhúzni 😉 ).

A nyakrészt okosan alakították ki, kellően magasra felér, megóvja az érzékeny testrészünket a menetszéltől, cipzárvédő is található rajta, mely az állunkat védi meg a becsípődéstől, de ami kifejezetten ügyes megoldás, az a nyakszirtet védő extra szélálló anyag.

A derékrészen szilikoncsíkot helyeztek el, ami a kabát felcsúszását akadályozza meg, de egyébként is hosszan leér a KTM Factory Team AIRXW, ezzel extra védelmet nyújtva derekunknak.

A KTM Factory Team AIRXW megjelenésében tökéletesen illeszkedik a KTM színvilágába, jól mutat az osztrák márka kerékpárjai mellett. KTM tulajdonosként mindenképpen megnézném, de más márkák tulajdonosai is bátran választhatják.

Jellemzők:
-Hideg, téli időre tervezett kerékpáros kabát
-Nagyon könnyű
-Elölről teljesen szélálló
-Mikroszálas belsőrész, mely elszállítja az izzadságot
-Kiváló hőtartó képesség
-Teljes cipzáros kivitel
-3 hagyomány + 1 cipzáros zseb
-Meleg, jól illeszkedő mandzsetta
-Szilikon rátét a deréknál
-Extra nyakvédelem hátul

További információk a gyártó honlapján.
A KTM termékeket keresd az alábbi üzletekben.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo