fbpx

KTM Factory Road Carbon 3D országúti cipő

A kiváló minőségű kerékpárjairól híres osztrák márka ruházat terén sem vallott kudarcot, csúcskategóriás bringáihoz kitűnő cipőket is kínál, közülük most az országúti paletta tetején elhelyezkedő Factory Road Carbon 3D bemutatása következik.

ktm_factory_road_3d

A KTM a Factory Road Carbon 3D tervezésekor a jól bevált mai modern cipők receptjét követte egy kis osztrák megoldással megbolondítva. A külső talpat könnyű karbonból készítette el a gyártó, melynek köszönhetően a cipő merev lesz, hajtás közben nem pazarlunk el arra energiát, hogy hajlítgassuk a talpát. A talp belső része egy speciális 3D-s technológiával ( KTM/Bootdoc Factory Team Insole 3D) lett kialakítva, hogy minél nagyobb felületen, minél jobban támassza alá a lábunkat, ezáltal az lassabban fárad el és később kezd el fájni. A hatékony cipőknél a legnagyobb kihívás mindig a merev, de kényelmes talp megalkotása, mert hosszútávon a teljesítmény rovására megy, ha a talp nem elég kényelmes. A KTM ezt a fent említett 3D-s technológiával oldotta meg.

A cipőben található betét egy különleges bevonatot kapott, ami megakadályozza, hogy elcsússzon a cipőben a lábunk, ezáltal sem a zokni nem fog összegyűrődni és csúszkálni sem fogunk előre-hátra tekerés közben, így hatékonyabban hajthatjuk a kerékpárunkat.

ktm_factory_road_3d

Finom lépésekben, milliméterről milliméterre állítható, damilos rögzítő rendszert választott a KTM a
Factory Road Carbon 3D-be, mellyel pontosan beállíthatjuk, hogy mennyire szorosan legyen lábunkon a cipő. A rendszert működtető tekerők extra vékonyak lettek, nem lógnak ki felesleges részek a cipő felületéből, ennek jótékony hatása van a légellenállásra, általában minél kevesebb dolog van egy cipőn annál jobb az aerodinamikája. Egy nem gyakori megoldással is találkozhatunk a Factory Road Carbon 3D-n, a felső damilos állítót egy tépőzár segítségével tudjuk teljes mértékben személyre szabni, ez kifejezetten jól jöhet a magas lábfejjel rendelkezőknek, akiknek problémájuk szokott lenni a megfelelő cipő kiválasztásával.

Mint általában a legtöbb mai kerékpároscipő, a KTM Factory Road Carbon 3D is, szintetikus felsőrésszel rendelkezik, mely gyorsan szárad, könnyen tisztítható, viszonylag jól ellenáll a külső behatásoknak és mindemellett még könnyű is.

ktm_factory_road_3d

A szellőzésre is kiemelten odafigyelt az osztrák gyártó, a cipő orrán lyukakat találunk, melyek a levegő beáramlását hivatottak biztosítani, a nyelven pedig a szellőző panelen keresztül hűti a lábunkat a menetszél.

ktm_factory_road_3d

A KTM Factory Road Carbon 3D elengedhetetlen kelléke KTM országútinknak, de bátran választhatják azok is, akik más márkával rendelkeznek, de egy minőségi országúti cipőt keresnek.

ktm_factory_road_3d

Jellemzők:
-Hatékony, merev karbon külső talp
– KTM/Bootdoc Factory Team Insole 3D belső talp
-Csúszásmentes betét, hogy a talpunk mindig az optimális helyén maradjon
-Finoman állítható damilos rögzítő rendszer
-Szupervékony tekerők
-Szintetikus felsőrész
-Szellőző panelek a láb túlmelegedése ellen
-Tömeg: 304 gramm

További információk a gyártó honlapján
A KTM Factory Road Carbon 3D-t az alábbi üzletekben keresd

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo