fbpx

Idei újdonság: Continental Ride Plus defektbiztos gumiabroncs

conti_ride_plus_5A defektjavítás egyáltalán nem kellemes feladat, főleg ha az út közben történik, megakasztva a kerékpározás élményét, megakadályozva az időben történű célba érést. A defektálló köpenyek fejlesztése az utóbbi időben látványos eredményeket hozott, a Continental pedig ebben a szegmensben kétségtelenül az élen jár. A “Plus” modellcsalád gumiabroncsai hatékonyan védenek a defektek ellen, mindazonáltal a menettulajdonságok sem szenvednek csorbát. Az idén bemutatott új „Conti” Ride Plus általános felhasználásra készül, a mindennapos közlekedéstől a túrázáson át az elektromos rásegítéses (Pedelec) kerékpárokig bármely szituációban kiválóan teljesít.

A Continental kerékpáros kínálat párját ritkítja: a gumi összetétel, a defektvédelem és egyéb technológiák, a méretek és a színváltozatok kombinációja ezres nagyságrendű. Ennek nagy előnye, hogy az adott felhasználás függvényében eldönthető, mely tulajdonságokat részesítsük előnyben: a súly fontosabb vagy a plusz egy defektvédő réteg, a kopásállósággal vagy mondjuk a tapadás maximalizálásával járnánk jobban? A széles választék soha nem hátrány, főleg ha a modellkínálat jól strukturált, könnyen áttekinthető, ami a legendás gyártó esetében a rendszerszemléletű és precíz német gondolkodást követi.

conti_ride_plus_4
A Continental „Plus”-család a bicajspecifikus gumiabroncs-palettán belül egy külön szekciót alkot, a „Plus” modellnév-végződés minden esetben hatékonyan defektvédelmet jelent. A technológia lényege, hogy a köpeny a szokásos szövetanyagban elhelyezett védőréteg és a megerősített oldalfal mellett egy további nagy elaszticitású réteggel egészül ki, amely csaknem átszúrhatatlan, így a tüskéknek, szilánkoknak esélyt sem ad a tömlő megsértésére. Ez a „Puncture ProTection” technológia idei továbbfejlesztett változata.

conti_ride_plus_mainA Ride Plus mindenképpen a valaha gyártott egyik legmegbízhatóbb gumiabroncs, magas minőségi szintet képvisel, megerősített, mindazonáltal finom, sűrű szövetből készült szerkezettel rendelkezik. Ennek köszönhetően gördülési ellenállása alacsony, 25 km-es tempóhoz optimalizált. A futófelület gumiösszetétele és mintázata egyesíti a hatékony gördülést a kiváló tapadással, a biztonságért pedig az oldalfalon elhelyezett fényvisszaverő csík felel, láthatóvá téve a kerékpáros közlekedőt a sötét utakon.

A Ride Plus mind 26″-os, mind 700C kerékmérethez elérhető, az utóbbi esetben 37 és 42 mm szélesség közül választhatunk. Érdemes kombinálni a Plus-család gumiabroncsait Hermetic Plus tömlőkkel, amely ellenállóbb a szúrásokkal szemben, illetve tovább megtartja a levegőt, tehát kevesebb időt kell pumpálással tölteni!

conti_ride_plus_1_6Tulajdonságok:

  • megbízható általános használatú gumiabroncs
  • megerősített 3/180 TPI szövetből
  • továbbfejlesztett Puncture ProTection defektvédelem
  • magas elaszticitású védőréteggel kiegészítve
  • oldalfalon elhelyezett fényvisszaverő csík
  • Pedelec kerékpárokhoz is jóváhagyott

Méretválaszték és tömeg:

  • 26×1.75 – 47-559 – 890 g
  • 28×1.5 – 37-622 – 750 g
  • 28×1.6 – 42-622 – 890 g

Ajánlott fogyasztói ár: 7628 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

tab_RidePlus-onlineData

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo