fbpx

Hyperion Top Design (R13) MTB külső gumi

A Rubena idén februárban jelentette be, hogy a széles kerékpárkülső-palettája ezen túl Mitas néven lesz elérhető. Ezek a gumik nem a Távol-keleten, hanem Csehországban készülnek, Európai Uniós minőség-ellenőrzés és munkafeltételek mellett, képzett, tapasztalt munkaerővel. Az új 2016-os MTB köpenyek közül most a felső kategóriás Hyperion Top Design modellt mutatjuk be.

small_logo_Mitas_DesignedA Hyperion Top Design mintázatát a sikeres Rubena Charybdis sárgumi ihlette. Sokan esküdnek a régi klasszikusra, a cseh mérnökcsapat az előd legjobb tulajdonságaiból merítve vitte tovább a koncepciót, amely számos előnyt kínál. A Hyperion Top Design a magasabb kapaszkodóképesség érdekében kissé mélyebb mintázatot alkalmaz, így vizes vagy puha felületeken jobban tapad, a méretes futófelületi bütykök pedig biztosabb kanyarvételt tesznek lehetővé. Továbbá a bütykökön látható háromirányú rovátka a kemény akadályokon való biztosabb haladásért felel. Ezen fejlesztések eredményeképpen a Hyperion Top Designt magasabb teljesítmény és megbízhatóság jellemzi, főképpen nehéz, technikás terepviszonyok és megterhelő körülmények között emelkedik ki a mezőnyből.

Az egykomponenses Hyperion változat - mindkettő 650b és 29er méretben egyaránt elérhető

Az egykomponenses Hyperion változat – mindkettő 650b és 29er méretben egyaránt elérhető

A fenomelis tapast biztosító SSC/CRX (Grey Line) összetétel...

A fenomelis tapast biztosító SSC/CRX (Grey Line) összetétel…

A versenysportban a Mitas köpenyek már bőven bizonyítottak: a globális népszerűsítése érdekében a cseh márka a Cape Epic többnapos MTB maraton hivatalos gumiszállítója. Minden bizonnyal fontos információ az olvasó számára, hogy a 2015-ös Cape Epic-en a 40 versenyző közül egy sem kapott defektet a 8 napnyi versenyzés során!

A Hyperion Top Design 650B (27,5”) és 29er (29”) kerékméretben, Tubeless Supra belső nélküli rendszerrel, egy- vagy kétkomponenses változatban lesz elérhető. A kétkomponenses modell kétféle gumikeveréket alkalmaz: a puha, kiválóan tapadó SSC – Grey Line gumikeverék a futófelület szélein, az ellenálló CRX összetétel a futófelület közepén és az oldalfalakban kap szerepet. A két alapanyag kombinációja a külső gumit alkalmassá teszi a teljesítményorientált használatra, versenyzésre, hiszen az alacsony tömeg és gördülési ellenállás magas egyenesfutási sebességet biztosít, a tökéletes tapadást és biztos kanyarvételt garantál.

Mitas Charybdis Top Design Tubeless Supra

A referenciaként szolgáló Mitas Charybdis Top Design Tubeles

A versenyzésre és sportcélokra szánt Top Design külsők mindegyike 127 tpi szövetsűrűségű, Tubeless Supra változatban kapható, ami háromféle felhasználást teszt lehetővé: UST felnikkel belső nélkül, hagyományos felnikkel átalakító szettet és latex folyadékot használva belső nélkül és hagyományos belsős rendszerként. A Mitas Tubeless fejlett technológiája Aramid peremes szerkezetet alkalmaz, ezt egészíti ki egy magas rugalmasságú segédanyaggal, így biztosítva tökéletes záródást a lehető legcsekélyebb tömeg mellett.

A Hyperion Top Design főképpen XC/XCM MTB felhasználásra ajánlott, nedves körülményekközt ideális választás. Saras, csúszós pályákra optimalizált, jó öntisztuló képességgel rendelkezik, a palettán továbbra is szereplő Charybdis-hez képest szélesebb, mélyebb mintázata és elnyújtott oldalbütykei a kanyarban rendkívül jó tapadást biztosítanak.

Melyik 2016-os Mitas gumi milyen felhasználásra ajánlott - perfect (tökéletes) - fair (elfogadható) - gravel (múrva) - rocky (köves/sziklás) - mixed (vegyes) - mud (sár)

Melyik 2016-os Mitas gumi milyen felhasználásra ajánlott – perfect (tökéletes) – fair (elfogadható) – harpack (kemény talaj) – gravel (múrva) – rocky (köves/sziklás) – mixed (vegyes) – mud (sár) – a most bemutatott Hyperion a sár felé tolja ki a Charybdis színvonalát…

Jellemzők:

  • 54 – 584 (27,5 x 2,10″) és 54 – 622 (29 x 2,10”) méretben
  • hajtogatható Tubeless Supra egy-, vagy kétkomponenses kivitel
  • 127 TPI szövetsűrűség
  • hordós technológia (OLT)
  • rugalmas Skinwall (SW) oldalfal
  • Aramid perem magas rugalmasságú segédanyaggal
  • Grey line kétkomponenses futófelület
  • 560-630 gramm

További info az alábbi elérhetőségeken:

www.mitas.co.hu

www.facebook.com/RubenaHungary

Mitas Hyperion Top Design Tubeless Supra

Mitas Hyperion Top Design

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo