fbpx

Giro Stylus Road országúti fejvédő

Habár a Stylus Road nem a Giro legmagasabb szintű országúti sisakmodellje, ráadásul még a rendkívül széles 2014-es palettán nem is az országúti szekcióban szerepel, mindenképpen egy ízzig-vérig “aszfaltorientált” fejvédő, amely számos felsőkategóriás technikai fejlesztést tudhat magáénak.

giro_stylus_6

A rendkívül kedvező ár ellenére a Stylus Road simán beválhat országúti verseny- és edzősisakként. A Giro jellemzése szerint “egy komoly teljesítményszintű országúti modell könnyedebb hozzáálláshoz”, amit valójában nem értünk: alig különbözik a felső kategóriás modellnek pozícionált Atmos és Ionos típusoktól, amelyek klasszikus formájukkal a profi versenysportban is megállják helyüket. A marketing már csak így működik, de örüljünk neki, hisz Stylus Road “személyében” töredék áron kapunk egy kiváló terméket.

giro_stylus_2

giro_stylus_4A 2014-es Stylus Road számos újítást tartalmaz, alacsonyabb profiljával kisebb légellenállást kelt, emellett 26 nagyméretű nyílásának köszönhetően fokozott szellőzést biztosít. 275 grammos tömege sem fogja terhelni a nyakat, valójában a felsőbb kategóriás “bukók” is mindössze néhány grammot faragnak ezen az értéken. Az illeszkedés, illetve a felcsatolás és levétel a jól bevált RocLoc3 fitting system tarkóállító és pántrendszerét alkalmazza, ezen – legalábbis a középkategóriás fejvédők korlátain belül – javítani már nemigen lehet. A Superfit pedig a lehető legpontosabb méretválasztást teszi lehetővé. A kaliforniai fejvédő gyártó a kényelem és a praktikus kezelés terén köztudottan nem köt kompromisszumot.

giro_stylus_7Ha már magát a céget említettük, a Los Angeles-i cég 1985 óta van jelen a piacon. Hírnevét kétségtelenül a napjainkban rajongóinak jelentős hányadát elvesztő, de még mindig legendaként kezelt Lance Armstrong hozta. Az amerikai cég termékeit idén is lehetett látni a WordTour versenyeken, hiszen a 2013-as szezonban például a Garmin–Sharp csapata viselt ilyen fejvédőket.

Gondolom már említeni sem érdemes, hogy a Stylus Road “in mold” technológiát alkalmaz, azaz a héj és az ütéselnyelő hab egybeöntött, nem ragasztott. A legszigorúbb CE EN1078 biztonsági szabványnak is megfelel. Mi hiányzik belőle? Valójában semmi! Akik számára fontos a fejvédő ár/érték aránya, ezzel rekreációs modellnek besorolt vérbeli országúti sisakkal járnak talán a legjobban.
[divider scroll_text=”Giro Stylus Road”]

Jellemzők:

  • SuperFit™ méretválaszték:
  • S – 51-től 55 cm-ig
  • M – 55 -től 59 cm-ig
  • L – 59 -től 63 cm-ig
  • Acu Dial™ 2 rögzítőrendszer
  • In Mold konstrukció
  • 26 szellőzőzőnyílás
  • klasszikus sportos utcai kialakítás (de ha őszinték akarunk lenni, akkor egy vérbeli országúti modell kedvező áron!)

[divider scroll_text=”Giro Stylus Road”]

Bikestore24.hu ár: 27.300.- Ft

További információ a webshop honlapján

Gir mérettáblázat: így könnyen kiszámolható, hogy a három méret közül melyik a legmegfelelőbb - akár felpróbálás nélkül is!

Gir mérettáblázat: így könnyen kiszámolható, hogy a három méret közül melyik a legmegfelelőbb – akár felpróbálás nélkül is!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo