fbpx

Giro Prolight országúti fejvédő

Ha a minimális tömeg a cél, akkor nem lehet a Giro Prolight sisakot figyelmen kívül hagyni. 180 grammjával világrekorder, tömege fele-kétharmada a legnépszerűbb csúcskategóriás sisakoknak, mindemellett CPSC-tanusítvánnyal rendelkezik. Alberto Contador azonnal a Prolight mellett döntött!

Mondhatnánk erre azt, hogy 100 gramm nem olyan sok, de nem mindegy, hogy az a tíz deka hol található. Ha a bicajon van, és nem a kerék peremén, akkor tényleg nem sokat vizet zavar, minden bizonnyal észrevehetetlen, illetve gyakorlatban kizárólag a leghosszabb, legmeredekebb emelkedőkön lehetne kimutatni időmegtakarítást. Ellenben a fej tetején elhelyezett 100 gramm, vagy annak hiánya azonnal észrevehető: elvére ezt a tömeget a nyaknak kell megtartani, ráadásul nem függőlegesen, hanem 45 fokban.

giro_prolight_2

giro_prolight_3Ha felveszünk egy Giro Prolightot, első reakciónk egyfajta hiányérzet, A pántot becsatoljuk, érezzük, hogy a fejünkkel valami finoman érintkezik, de súlyát nem érzékeljük, mivel lényegében nincs neki. Rázhatjuk a fejünket, és semmi mozgást nem tapasztalunk, mert nincs annyi tehetetlensége, hogy megmozduljon. Bicajozás közben ugyanez az érzés a jellemző: tudatában vagyunk annak, hogy sisakot viselünk, de az nem párosul a szokásos érzéssel.

giro_prolight_5

A Giro Prolight tényleg egy különleges modell, a tömegcsökkentést innovatív technológiák, fejlettebb alapanyagok alkalmazásával érte el a 30 éves múltra visszatekintő amerikai fejvédő-specialista. Maga a szerkezet sem hasonlít a hagyományos bukókra: nincs belső merevítőrendszer, maga a hab alkotja a szerkezetet. A nyílások valamivel kisebbek, a hab vastagabb, a légáramlatot pedig a fejjel érintkező részen kialakított csatornákban vezeti végig a gyártó. Szerencsére ez a kialakítás legalább, olyan hatékonyan hűti a fej felületét, mint a svájci sajtra emlékeztető modellek. Nem mellesleg a kevesebb szellőzőnyílás aerodinamikai előnyökkel is jár: a Prolight légellenállása valahol félúton van a hagyományos, illetve a kis légellenállásra kihegyezett típusok közt.

giro_prolight_1

A ventiláció területén tehát nem kell kompromisszumot kötnünk a súlycsökkentés oltárán. Természetesen a kényelem is sarkalatos pont volt a tervezés során: a híres Roc Loc rögzítésrendszert megtartotta a Giro, de azért itt-ott faragott is a tömegből, így létrehozva a Roc Loc SL megoldást. Kiválóan sikerült a „diéta”, a kényelem a legendás Giro Ionos és Atmos szintjén marad, a sisak biztosan áll a fejen, nyomáspontokat nem érzékelünk. A anti-bakteriális „X-Static” szivacsozás pedig nemcsak könnyebb, mint a többi sisakon, de puhább is. Ami talán hiányzik, az a kézzel menet közben is állítható fejkörátmérő: ezt csak a sisak levételével tudjuk szabályozni. Viszont ha egyszer „belőttük” a megfelelő beállítást, legfeljebb télen, a fejmelegítő réteggel történő használat során kell az állítást újra elvégezni. És ne ijedjünk meg a szokásos fül alatti csat hiányától: ezt az állítást ugyancsak belül végezhetjük el.

giro_prolight_6
A Giro Prolight kényelmes, jól szellőzik és hihetetlenül könnyű. Minden gramm-mániás bicajos kívánságlistáján ott a helye!

[divider scroll_text=”Giro Prolight”]

Jellemzők:

Roc Loc SL rögzítőrendszer

25 aerodinamikailag optimalizált szellőzőnyílás

fejfelületen kialakított légcsatornák

Méretválaszték:

S M L XL Felnőtt Női
Fejkörátmérő 51 – 55cm 55 – 59cm 59 – 63cm 61 – 65cm 54 – 61cm 50 – 57cm

Eredeti ár: 65.800.- Ft

Bikestore24.hu ár: 60.400.- Ft

További információ a webshop honlapján

giro_prolight_4

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo