fbpx

Gepida hátizsák

A Gepida hátizsák tervezésekor minden apró részletre ügyeltek, mellyel tökéletesen kielégíti a kerékpáros túrázók és enduro, trail bringások igényeit. Találunk benne külön rekeszt az ivózsáknak, minipumpának, apró tárgyaknak és a sisakunkat is tudjuk rá rögzíteni.

A hátizsákok méretét általában literben szokták megadni, amit az átlagvásárló nem biztos, hogy tud értelmezni, sőt sokszor előfordul, hogy egy jó helykihasználással bíró kisebb űrtartalommal rendelkező táskába több dolog fér, mint egy nagyobba. A Gepida hátizsák névleges űrtartalma 13 liter, de hihetetlenül sok dolgot tudunk belepakolni az okos zsebkialakításnak és a pántoknak köszönhetően (konkrétan egy komplett kerékpáros ruházat belefér).

Egy komplett tartalék ruházat belefér

Kerékpáros szempontból egyre fontosabb, hogy egy hátizsák ivótartály kompatibilis legyen, hiszen az össztelósók és az e-bike-ok térhódításával rengeteg kerékpáron csak egy kulacsnak vagy annyinak sincs hely, így mindenképpen a hátunkon kell szállítani a folyadékot. A Gepida hátizsákot is ennek jegyében tervezték, külön rekeszbe tehetjük az ivótartályt és annak csöve is úgy bújik ki a rekeszből, hogy ne zavarjon ha le-, illetve felvesszük a táskát.

Ha valamilyen okból (pl. felvonózunk, várost nézünk, stb.) nem éppen a fejünkön van a sisak akkor a pántok segítségével rögzíthetjük azt a Gepida hátizsákra, lényegében egy lenyitható, félig nyitott rekeszbe tesszük be, melynek méretét a pántok hosszának állításával tudjuk szabályozni.

Természetesen a kulacstartó zsebek sem maradhattak le a Gepida hátizsákról, így nem feltétlenül muszáj ivózsákot használnunk, az oldalt elhelyezkedő zsebekből a hajlékonyabbak akár a táska levétele nélkül is ki tudják venni a kulacsot. Emellett a hátizsákban találunk még kifejezetten a minipumpa tárolására használható zsebet és még sok kisebb méretű rekeszt, melyekbe helytakarékosan és praktikusan rendszerezhetjük dolgainkat (nincs is annál rosszabb, ha csak egy nagy zseb található egy táskában és mindent abba kell betennünk, garantáltan nem fogjuk megtalálni az apróbb tárgyakat, melyekre éppen szükségünk lenne). Az említett problémát a több rekeszen kívül még úgy próbálja kiküszöbölni a Gepida, hogy oldalról is nyitható az a zseb, melyben az apró dolgaink találhatók. A kulcscsomónak külön zsebet terveztek, amit a táska felső részén helyeztek el, ezzel megkönnyítve az egyik legfontosabb tárgyunk hátizsákból történő kivételét.

A sok zseben és rekeszen túl a kényelem is kulcsszerepet játszott a Gepida hátizsák fejlesztésekor, hiszen lehet bármennyire jól pakolható egy táska ha az kényelmetlen, garantáltan nem fogjuk szívesen használni. Ennél a hátizsáknál ez nem fog előfordulni, melyért a jól tervezett pántok és a hátrészen található anatómiai párnázás felel. A vállpántokon felül mellkaspántot és derékpántot találunk, melyek biztosítják, hogy a hátizsák bringázás közben ne mozduljon el a hátunkon, akár bátran ugrathatunk vele, mehetünk le letörésen a táska végig a helyén fog maradni.

100% poliészter és mérsékelten cseppálló kialakításának köszönhetően nem fog azonnal beázni, ha eső éri, de intenzívebb eső mindenképpen gondoskodjunk vízre érzékeny tárgyaink védelméről.

Bár minden igényt kielégítő kerékpáros hátizsáknak tervezték én bátran merem ajánlani gyalogtúrázni is, séta közben is stabilan fekszik fel a hátra és a praktikus felépítése ugyanúgy kihasználható.

JELLEMZŐK:
• 13 liter űrtartalom
• az állítható pántok által a felső rész sisak hordozására alkalmas
• oldalról is nyíló, funkcionális zseb apró tárgyaknak az egyszerűbb elérésért
• külön hely és tartópántok a minipumpa hordozására
• külön rekesz és elvezetés az ivózsáknak
• anatómiai párnázás a hát felőli oldalon
• állítható mellpánt
• derékpánt
• zsebek a táska két oldalán
• könnyen száradó anyag a hátpárnázáson és a vállpántokon
• 100% poliészter
• mérsékelten cseppálló
• Gepida design

Ajánlott fogyasztói ár: 18490 Ft
További információk a Gepida honlapján

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo