fbpx

Gepida ergonomikus markolat

Az egyenes kormányra készült markolat első ránézésre nem tűnik túlzottan bonyolult szerkezetnek, ellenben a kerékpáron élvezett kényelem és biztonság tekintetében jelentősége elsőrangú. Ha a felhasználási célnak és egyéni anatómiának megfelelő típust és modellt választasz, kis anyagi ráfordítással meglepő kényelem- és teljesítményfejlesztést valósíthatsz meg a kerékpáron, ráadásul még a felszerelése is pillanatok alatt elvégezhető! A Gepida ergonómiai szempontok alapján tervezett bilincses markolata szerintünk a legtöbb kerékpáros számára telitalálat – a többlet kényelem mellett esztétikai “fejlesztésnek” sem az utolsó.

gepida_ergo_markolat_main_
Nem szabad lebecsülni a markolatokon elérhető kényelmi és biztonsági változtatás jelentőségét: az utóbbi években számos szakember órák százait töltötte azzal, hogy a tökéletesítse az általános és túrakerékpárok kormányán alkalmazott markolat kényelmét, így lehetővé téve az egész napos kerékpározás élményét csukló- vagy tenyérzsibbadás nélkül. Megszülettek az ún. ergonomikus markolatok, amelyeket kiválóan oszlatják el a terhelést a tenyéren, kímélve a bennük futó fő idegszálakat, ideális pozícióba helyezve a csuklót és az alkart. Egy jó nyereghez vagy cipőhöz képest a markolat nem számít nagy kiadásnak, ennek ellenére a biztos irányítás és a kerékpáron élvezett kényelem jelentős részben ezen a “szürke eminenciásnak” számító kiegészítőn múlik.

GEPIDA_2015_eurobike_2014_13

A markolatok mellett számos kiváló minőségű, hasznos kerékpáros kiegészítő is elérhető a márkanév alatt…

Ahhoz, hogy a csukló ne csak egyetlen helyzetben álljon, illetve a tenyéren sem mindig ugyanott legyenek a nyomáspontok, célszerű egy második fogáslehetőséget biztosítani, amelyet általában egy kiálló “szarv” formájában valósít meg a gyártó. A fogásváltás lehetősége akár megváltás lehet egy hosszú túra során – feltéve ha kerékpárunk egyenes kormánnyal van szerelve. (Éppen ezért szeretik a túrázók a hagyományos koskormányt vagy trekking típust, mivel ezek több fogáshelyzetet tesznek lehetővé.) A szarv mindemellett a hegymenetben is stabilabb, hajtás szempontjából hatékonyabb testhelyzetet tesz lehetővé.

gepida_ergo_mark
gepida_logo_3Széles kiegészítőkínálatában a Gepida sem hanyagolja el ezt a fontos kényelmi kérdést: az ergonomikus markolatmodellje három komponensből készült típus, amely hosszú távokra, túrázáshoz elengedhetetlen, illetve hétköznapi közlekedésben is kényelmes kormányfogást biztosít. Anatómiai kialakítása révén megtámasztja a csuklót, megelőzve annak fáradását, fájdalmát. A markolat szerkezetébe integrált “szarv” több fogáshelyzetet tesz lehetővé, elkerülve a zsibbadást, elősegítve a hatékony hegymenetet. A rögzítésről oldalanként két darab gyűrű gondoskodik, amellyel teljes mértékben elkerülhető a markolat elfordulása.

Tulajdonságok:

  • háromkomponensű markolat
  • anatómiai kialakítás
  • dupla rögzítő gyűrű az elfordulásmentesség és egyszer fel- és leszerelés érdekében
  • tömeg: 280 g
  • hossz: 138 mm

Az alábbi színekben:

  • Fekete/Szürke/Fekete
  • Fekete/Szürke/Zöld
  • Szürke/Fekete/Kék
  • Fekete/Szürke/Piros

Javasolt fogyasztói ár: 5.990.- Ft

További információ a forgalmazó honlapján

A hazai márka széles kerékpáros kiegészítő kínálattal áll az igényes kerékpárosok rendelkezésére!

A hazai márka széles kerékpáros kiegészítő kínálattal áll az igényes kerékpárosok rendelkezésére!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo