fbpx

Gepida Alboin 900 trekkingkerékpár

Manapság a legtöbb kerékpártípus specifikus felhasználásra készül, egyre ritkább az általános típus, amellyel a mindennapi közlekedés mellett hétvégi kirándulásokat tehetünk, csomagokat szállíthatunk, a nyári szabadság során pedig felmálházva ismeretlen tájakra barangolhatunk.

És ha még a kívánságlistához hozzátesszük, hogy a lehető legnagyobb kényelemben, biztonságban, problémamentesen, és minimális karbantartás mellett szeretnénk kerékpározni, akkor már igazán nem dúskálunk a lehetőségekben. Szerencsére a Gepida idestova bő két évtizede gondol azokra, akik nem időfutamversenyekre készülnek, és nem is úttalan ösvényeken száguldoznak. Nekik készül a most bemutatásra kerülő, magas szintű felszereltséggel rendelkező Alboin 900 trekkingkerékpár.

alboin_9000_1
A Gepida kínálatában az Alboin 900 egy gazdagon felszerelt, megbízható, kényelmes de mégis fürge modell, ideális partner városi közlekedéshez, túrázáshoz, kiránduláshoz, bevásárláshoz vagy akár testedzéshez. Elegáns és praktikus – tömören így jellemezhetnénk a Gepida Alboin 900-ast. Az új 2015-ös modell esetében a 6061-es aluötvözetből hydroforming eljárással készült, fejlett alumínium váz méltó a Shimano XT/Deore váltó- és meghajtásrendszerhez, a Shimano Deore hidraulikus tárcsafékrendszer pedig erős, de mégis finom, jól modulálható fékhatást tesz lehetővé.

Az Alboin egy másik vonzereje a gazdag felszereltség. A kiegészítők terén egyértelműen nem takarékoskodott a Gepida: minőségi integrált világítás, sárvédő, csomagtartó, és nadrágszárvédő jár hozzá alapfelszereltségként. Továbbá a kényelemre is nagy figyelmet fordítottak: a célnak megfelelő teleszkópvillát, komfortos markolatot, illetve rugós nyeregszár-felfüggesztést is kapunk, amely megfelelően kompenzálja hazai szilárd burkolatú utak nem éppen makulátlan állapotát. Az állítható magasságú és dőlésszögű kormányszárral pedig könnyedén testre szabhatjuk a kormányhelyzetet. Például azonos kerékpáros esetében több felhasználásra tehetjük alkalmassá a gépet, emellett különböző felhasználók pillanatok alatt kényelembe helyezhetik magukat az Alboin 900 nyergében.

A kiváló abroncsnak és minőségi agyszettnek köszönhetően erős, tartós kerékszettet kapunk, akár csomagos túrázásra is megfelel...

A kiváló abroncsnak és minőségi agyszettnek köszönhetően erős, tartós kerékszettet kapunk, akár csomagos túrázásra is megfelel…

A kerékszett megbízható, optimális erősségű típus, a Shimano agydinamónak köszönhetően soha nem kell a világításrendszert tölteni, vagy abban elemet cseréni. Az erős, strapabíró keréken feszülő Schwalbe Marathon Plus köpenyek 38 mm szélességben pedig kényelmes de mégis hatékony haladást tesznek lehetővé. A német gyártó eme modellje méltán híres tartósságáról, megbízhatóságáról is: nem egy kontinensátszelő túrát abszolváltak már ezzel a modellel, így panasz biztos nem lesz rá. Az oldalsó fényvisszaverő csík pedig az Alboin alapfelszereltségét képző kiváló világításrendszert egészíti ki oldalsó láthatósággal a biztonság növelése érdekében. A KRESZ-ben kitételként szerepelhetne, mint alternatíva a küllőprizma helyett: kétségtelenül hatékonyabb eszköz a láthatóság fokozására.

A trekking-jellegű kerékpárokhoz ideális választás a Suntour eme fejlett telója...

A trekking-jellegű kerékpárokhoz ideális választás a Suntour eme fejlett telója…

A Shimano Deore XT 10-fokozatú váltórendszer széles áttételezése, finom működése ideális egy többfunkciós kerékpár esetében, csomagos túráknál pedig mindenképpen jól jön, hogy alacsony áttételfokozatok is rendelkezésre állnak. A megterhelt kerékpárt hatékonyan meg kell tudni állítani, amit érdemes a Shimano többszörös tesztgyőztes Deore hidraulikus fékrendszerre bízni. Aki pontos működésű, tartós és kényelmes „mindenes” gépet szeretne, amivel gondtalan a kerékpározás, tekintse meg az Alboin 900-as modellt a hazai kerékpár-kereskedésekben!

CRS, azaz terepre hangolt változatban is elérhető az Alboin 900 - hasonlóan magas szintű felszereltséggel...

CRS, azaz terepre hangolt változatban is elérhető az Alboin 900 – hasonlóan magas szintű felszereltséggel…

Jellemzők:

 • Váz: Gepida hydroforming 6061 alumíniumötvözet
 • Villa: SR Suntour NCX-D, LO PM 66 mm rugóút
 • Váltókar: Shimano Deore, 3×10 fokozat
 • Hátsó váltó: Shimano XT
 • Első váltó: Shimano Deore
 • Hajtómű: Shimano FC-T551, 48/36/26 fog
 • Hajtóműcsapágy: Shimano SM-BB50 Octalink
 • Fogaskoszorú: Shimano HG62-10 11-34 fog
 • Kerékagy: Shimano Hubdynamo/Gepida alu, 32 furat
 • Felni: Rodi Excalibur XC, 32 furat
 • Fékszett: Shimano Deore hidraulikus tárcsafék, 160 mm-es tárcsák
 • Külső gumi: Schwalbe Marathon Plus 700×38 Reflective
 • Stucni: Gepida/Tranz-X, alu, állítható dőlésszög és magasság
 • Kormány: Gepida Cross alu, 640 mm
 • Nyeregszár: HL Harmony Suspension (rugózást biztosító), 27,2×300 mm
 • Nyereg: Velo 3315
 • Kiegészítők: első és hátsó világítás, csomagtartó, sárvédő, nadrágvédő
 • Szín: grafitszürke
 • Méretek: 48/52/56 cm

Javasolt fogyasztói ár: 339.900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

A Gepida trekkingkerékpárok kínálata az Eurobike-on...

A Gepida trekkingkerékpárok kínálata az Eurobike-on…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo