fbpx

Fox 32 Float Factory Kashima XC teló

fox_32_7Végre-valahára megoldódott a kiváló Fox felfüggesztés-alkatrészek hazai forgalmazása, ellátása: ráadásul a lehető legjobb kézbe került, a Shimano, a Pearl Izumi és számos nagy presztízsnek és népszerűségnek örvendő márka mellé! Jelen bemutatónk részben egy kiválasztott XC-felhasználásra készült modellt mutat meg a széles kínálatból, emellett pótolja a tátongó űrt az amerikai márkáról magyar nyelven elérhető márkatörténet kérdésében.

A FOX immár három évtizede a járműfelfüggesztések specialistája, fő profiljuk kezdetben a krosszmotor, majd a a hójárók, a rally és a tehergépjárművek felé nyitottak. A márkát Bob Fox alapította, a Dakart és a Baja klasszikust megjárt egykori motokrosszversenyzőként pontosan tudta, hogy milyen irányba kell fejleszteni a felfüggesztésrendszereket. A kerékpározásban úttörő szerepet betöltő Rock Shox sikerét látván azonnal lépett: lévén egy teljesen új piac nyílt meg a felfüggesztéstervezők előtt. 1993-ban már beszállítója a Cannondale cégnek, ellenben saját márkanév alatt első modelljével mindössze 2001-ben jelentkezik, a Forx-szal. A rá következő évben Brian Lopez a Float-ra átkeresztelt, de azonos felépítésű modellel világbajnok lesz. 2008 különleges év a Fox MTB-részlege számára: a világbajnokságon két aranyat is begyűjtenek az új FOX 40 RC2 és DHX RC4 típusokkal. Ezt a bravúrt 2010-ben Tracy Moseley és Mathias Flueckiger megismétli. Mára elmondható, hogy a forgalom szempontjából az MTB felhasználásra szánt modellek jelentik a FOX fő profilját, bár továbbra is jelen vannak a tereporientált motorsportban gyártóként, versenyszervező, -szponzorként egyaránt.

Természetesen a kerékpársportban sem fukarkodnak a versenyzők támogatásával. A híres sportolók sora ebben a leírásban nehezen férne el, de Steve Peat Thomas Vanderham, Tracy Moseley, Hans Ray, Gee Atherton, Fabian Barel, Geogg Kabush, Greg Minaar, Aaron Gawin vagy Andrew Shandro neve talán elégséges bizonyíték erre az állításra. A Fox központja a mai napig Kaliforniában van, a fejlesztések mind ott végzik, 2014-re pedig olyan újdonságokkal rukkolnak elő, mint az elektronikus iCD felfüggesztésrendszer, az új 27,5”-es kerekekkel kompatibilis Float flotta, az Talas villák átdolgozott változatai, illetve egy levegős DH teleszkóp is bővíti a kínálatot. A iCD forradalmi újítást jelent, hisz egy elképesztően gyorsan működő, mászás és ereszkedés fokozatok közti váltást megvalósító rendszer, ami a másodperc negyed része alatt képes zárni, vagy nyitni a villa és a rugóstag csillapítószelepét.

fox_32_1
A Fox idén – immár a Shimano vezérletével – új korszakába lép, minden eddiginél magasabb minőségi szintet és technikai megoldásokat kínálva. A jelen bemutatóban szereplő Fox 32 Float Factory Kashima teló számos csúcstechnikai megoldásokat vonultat fel, a XC-re fejlesztett modellek közük a ma kapható villák közül az egyik legfejlettebb. A Fox Fit technológia alapja a levegő és az csillapításhoz szükséges olaj teljes szétválasztása, a CTD erre kínálja a lehető legtökéletesebb megoldást. A tömítésért felelős szimmeringek és a becsúszók speciális „Kashima” bevonata finom megindulást és tökéletes záródást biztosít. A visszaút-csillapítás a terep igényei szerint menet közben módosítható, a legfejlettebb Fit4 rendszert alkalmazza. A 15QR átütőtengelyes kerékrögzítés rendkívüli stabilitást kölcsönöz, mindemellett lehetőséget biztosít a kerék gyors kivételére.

fox_32_3

Fox 29” 100mm Fit4 QR15

 • többféle kerékmérethez és rugóúttal elérhető változatok
 • új FIT4 csillapítási rendszer
 • Kashima becsúszóbevonat
 • ergonómikus LockOut kar
 • Post mount tárcsafék felfogatási pontok
 • Integrált tárcsafék kábelvezető szem
 • 32 mm átmérőjű becsúszó szárak
 • 15QR tengelyhez
 • levegőrugózás
 • FIT iRD és FIT Terralogic változatok is elérhetőek
 • digitális pumpa

Ajánlott fogyasztói ár: 309.790 Ft

A FOX hivatalos hazai viszonteladói itt találhatók.

A hazánkban elérhető Fox villákat itt találod.

fox_telo_1

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo