fbpx

FOSS polimerizált belső gumi

A FOSS polimerizált belső gumi hatékony védelmet nyújt a defektek ellen. Vagyis igazából nem a defektet előzi meg, hanem speciális anyagának köszönhetően a lyukat próbálja minimálisra szűkíteni, ennek következtében pedig nagyon kevés levegő szökik el a külvilág felé.

Maga a FOSS cég Távol-Keleti székhelyű, ami nem véletlen, mert a gumigyártás egyik központja is a világ ezen részére csoportosult. A FOSS belsők sűrűsége mindössze 0,88g/ml miközben az “átlagos” tömlők 1,3g/ml értéket tudnak. Így az átlátszó/kék cucc súlya mindössze 130 gramm trekking (700x35C-45C) méretben, a montis (26×2.0-2.5) pedig 165 grammot nyom.

Az autószelepes belső 10bar nyomást bír el, a presztás 15-ig terhelhető. Ahogy a videón is látható a nagyon puha alapanyagú belsőből még a két darab 100-as szög hatására sem szökik a levegő, és a lyuk utána egy öngyújtó melege mellett “bestoppolható”. Ez utóbbi a hőre lágyuló TPE gumikeveréknek köszönhető, de akár öntapadós folttal is könnyedén beragasztható a lyuk.

Foss defektmentes belső gumi

A csomag a belsőn kívül egy belsővédő ragasztószalagot is tartalmaz, mely mindkét oldalán öntapadós, így megakadályozza a belső elcsúszását a felnin. A FOSS belső újrahasznosítható anyagból készül így nyugodtan kidobható a szemétbe.

A FOSS belsőket keresd a Carbike-nál! Ajánlott fogyasztói ára 9.900 forint, és kapható 26″, 27.5″, 29″, és 622-es trekking méretben.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo