fbpx

Five Ten Impact 2 freeride cipő

Az eredeti, etalon freeride cipőmodell kétségtelenül a Five Ten Impact, amely először biztosított platformpedálokon fenomenális tapadást. Nehéz lehetett tovább fejleszteni, javítani rajta, de az amerikai extrémsport-specialista cég, a “bátrak márkája” ezt a feladatot is megoldotta! Íme a Five Ten Impact 2!

5_10_impact2_4

A Five Ten Impact 2 rendkívül ellenálló, tartós darab, bármilyen próbát kiáll, se a sár, se a víz nem hatja meg, kiválóan lepergeti mindkettőt. A fűzős záródás bombabiztos, a belső szivacsozás helyzete is jól megtervezett, kényelmes, ugyanakkor védi is a lábat. A sarok stabilan áll, nem mozog, így a pedálozás is hatékony. All-mountaintól DH-n keresztül a freeride-ig lényegében minden felhasználásra alkalmas. Aki még nem használt platformpedál-specifikus cipőt nem is tudja, hogy milyen stabilitást tud nyújtani a megfelelő talp – akár egy “klipszes” variációval is vetekedhet!

5_10_impact2_7

Az Impact 2 kétféle szármagassággal elérhető: low és high, a képeken as alacsony szárú low látható. A felső részén, illetve a Raptornak elnevezett nyelven finomabb a párnázás, ami a sarokrész rugalmas kialakításával együtt a lábat kiválóan stabilizálja, így adva biztonságos és kényelmes tartást a saroktól a lábujjakig. A cipő felső részén lévő fényvisszaverő ezüstszínű betétek gondoskodnak az egyedi megjelenésről, az „Action” bőr alapanyag a tartósságért felel, és nem csak egy szezonon át, mint sok más kerékpáros cipő esetében. És ami a leglényegesebb: a speciális Stealth S1 talp a lehető legjobb tapadást biztosítja, nem mellesleg az ütések csillapításában is kiváló partner.

5_10_impact2_3

A cipő belső tere kissé nagyobb az eredeti Impactnál, körülbelül 1/3 mérettel, így a legszélesebb lábfejjel rendelkezők sem fognak panaszkodni. Ennek ellenére a cipő kívül nem lett szélesebb, hajtáskor bőven marad hely a láncvillánál. A korábban bemutatott Minnaar modellel szemben az Impact nem SPD-kompatibilis, de ha úgysem használunk pedálkötést, akkor a platformpedál-specifikus Stealth S1 talp jobb teljesítményt nyújt, mint a hibridváltozat. Ez lényegében minden idők legfejlettebb extrémkerékpáros cipőtalpa, rendkívül tapadós, úgymond „ragad” a kemény felülethez, így akár a konyhakövön is nyomot hagyhat!

5_10_impact2_5

 

[divider scroll_text=”Five Ten Impact 2″]

5_10_impact2_1Bikestore24.hu ár: 34.500.- Ft

További információ a forgalmazó honlapján

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo