fbpx

Endura MT500 MTB freeride kesztyű

A skót ruházati specialistánál minden kétséget kizárva valódi riderek tervezik a MTB ruhakollekciót: ez a most bemutatott freeride és enduro felhasználáshoz passzoló Endura MT500 kesztyű minden részletében megmutatkozik.

MT500 kesztyűA kerékpáros kesztyű az egyik legalapvetőbb védelmi funkciót ellátó kellék – természetesen a sisak és a szemüveg mellett. Eséseknél gyakran a tenyerünkkel tompítjuk a földre érkezést, fontos, hogy ne a bőrünk legyen, amely találkozik a tereppel. Emellett a kesztyű jobb kormányfogást is biztosít, illetve kis mértékben elnyeli a kormány felől érkező rezgéseket. Egy valóban jó kesztyűnél a különböző anyagok megfelelő kombinációja biztosítja az izzadság elvezetését is, így melegben nem az izzadt tenyér, nem csúszkál a markolaton, a hidegben pedig megvédi ujjainkat a kihűléstől.

A rövid vagy hosszú ujjú kesztyű választása csak szokás kérdése, attól függően, hogy kinek mi a fontos. Az extrémebb MTB műfajhoz a többlet védelem érdekében a hosszú passzol, az ujjaknak védelmet biztosít a menet közben csapódó ágak ellen, és a fékkart is biztosabban tudjuk húzni.

MT500 kesztyu_2Miről ismerszik meg egy jó kesztyű? Az Endura MT500 a meglepően széles választékoz biztosító MTB kollekció egyik csúcsmodellje, kiváló minőségű és strapabíró darab. Az MT500 kesztyű igényesen kidolgozott, szabása követi a kéz anatómiáját. Kitűnően illeszkedik a kézfejre, amikor a kormányra fogunk, akkor sem gyűrődik össze. Tenyér része puha műbőrből, felső része minden irányban rugalmas, jól szellőző anyagból készült. A varrások szépek, szolidak, jó elhelyezésüknek köszönhetően nem nyomják a bőrünket, a nagyobb igénybevételnek kitett helyeken a kesztyűt dupla varrások erősítik.

MT500 kesztyu_4Kezünkön a mutató és hüvelyk ujj közötti vékony bőrhártya a legérzékenyebb pont, ahol a kesztyűn rosszul elhelyezett varrások kellemetlen fájdalmakat tudnak előidézni. Az Endura ide előre látóan egy kis párnás betétet tervezett, így fokozva a kényelmet A mutató és középső ujjak végén csúszásgátló nyomatok segítik a fékkar biztosabb fogását. A kézfejen több vaskosabb gumidarab is található, amely védi kezünket és kesztyűnket is a csapkodó ágaktól. Markoláskor sem feszül meg kezünkön a kesztyű, mert az ujj részen a felső anyag szétnyílik az ujjak behajlításakor. Ezek a kis rések egyébként a kesztyű fel- és levételében is segítségünkre vannak. A csukló részről se feledkeztek meg a tervezők, itt méretes Velcro® tépőzárat találunk, a záródás bombabiztos.
[divider scroll_text=”Endura MT500″]
MT500 kesztyu_3Jellemzők:

  • Optimális védelmet nyújtó Freeride MTB kesztyű tartós suedette-anyagból
  • Lélegző, négy irányba nyúló streccs háló
  • A tenyéren tartós suedette-anyag dupla varrattal megerősített bevonattal
  • A fékezőujjakon csúszásgátló szilikonnyomat
  • A csuklón csúszásmentes VelcroⓇ tépőzáras állítópánt
  • A tenyéren és az ujjakon formatervezett védőelemek
  • Mikroszálas izzadságtörlő
  • Fekete, narancs, zöld színben
  • XS-XXL méretben

Ajánlott fogyasztó ár: 12.590 Ft.
További információ a forgalmazó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo