fbpx

Endura MT500 Full-Zip II MTB mez

MT500 mez_7Sok esetben – főképp az időjárás viszontagságainak fokozottan kitett montis túrák során – a szokványos kerékpáros ruházati kategóriák nem biztosítanak optimális megoldást. A skót gyártó kerékpáros ruházati kollekciója számos specifikus felhasználáshoz és stílushoz tervezett modellt kínál, amely nem illik a gyártók álalt kínált „skatulyák” egyikébe sem: ilyen például a most bemutatott Endura MT500 Full-Zip II MTB mez.

Az Endurának ezen modellje egy rendkívül alaposan megtervezett, a legmagasabb szintű technikai alapanyagokból készült funkcionális bicajos öltözetet speciálisan az MTB teljesítménytúrázók igényeit figyelembe véve. Nevezhetjük vastag, hosszú ujjas meznek, de felfogható testhezálló streccses dzsekinek is, hisz” valamelyest vízálló, jól hőszigetel, de tudománya még távolról sem merül ki ezekben.

MT500 mez_3
MT500 mez_4Az Endura MT500 Full-Zip II számos apró funkcionális megoldást kapott, amely pontosan a megcélzott felhasználási területet célozza meg: például magas szintű technikai alapanyagának köszönhetően a nyirkos időben történő kerékpáros tereptúrákhoz megfelelő vízlepergető képességgel bír, mindazonáltal a szellőzés érdekében a hónaljrészen cipzárral nyitható hálós szerkezetű. A hosszú ujjas, végig cipzáras mez relatíve vastag anyaga belül bolyhos, így súlyához képest hőszigetelése is elsőrangú, amely jól jöhet a magaslati tájak zord időjárásában, a hegyek között gyakran előforduló hirtelen hőmérséklet-ingadozásoknál. A technikai alapanyag mindazonáltal az izzadtságot is hatékonyan vezeti el, amely a hónaljnyílásokhoz hasonlóan a befülledést gátolja.

Mint tudjuk, terepen több a természetes akadály, így az ágakkal, növényzettel gyakran érintkező mezujjak erősebb rip-stop technikai anyagból készülnek, és mivel a vállrészre is kiterjed, ideális a tereptúrákhoz nélkülözhetetlen hátizsák viselésére. A „pakk” így nem „kezdi ki” a mez felületét, illetve kevésbé csúszkál a vállfelületen. A rip-stop fokozottan szálálló, tehát karjaink, kezünk még hűvös időjárásban is meleg marad. Valószínűleg az eddigi leírásból mindenki számára egyértelmű, hogy a számos speciális részletmegoldással „felruházott” Endura MT500 Full-Zip II MTB mezt kifejlesztő skótok aktív montis túrázók, a tervezés során maximálisan figyelembe vették a „műfaj” sajátosságait. A megoldások valódi szakértelemről tanúskodnak!

MT500 mez_2
MT500 mez_5Ami  terepen és változatos időjárásban áldás a „hadcore” montisok számára, ugyanúgy jól jöhet a mindennapos kerékpározás, közlekedés során is. Az időjárás sokszor szeszélyes: egyszer még esik, majd miután kisüt a nap, majd meg fulladunk felsőnkben. Az MT500 mezzel egész jó tudunk alkalmazkodni az időjárás-változásokhoz, kellően hőszigetelő, valamelyest vízálló, de „szellőztethető” és izzadságelvezető egyben.

És még itt sincs vége a történetnek: további figyelmes részletmegoldások sorát fedezhetjük fel a mezen, amelyek ugyancsak hasznosak mind a tereptúrák, mint az általános kerékpáros közlekedés során. Például a mez szabása ergonomikus szabás t kapott, a hátizsákkal pedig nemcsak a váll alapanyaga, hanem a hátsó zsebrendszer is maximálisan kompatibilis. A mellkason okos rejtett cipzáros zseb et találunk a gyakran előkapandó dolgok tárolására szolgálhat. Az alsó szegélyen elöl-hátul szilikonos tapadó csík akadályozza meg a mez felcsúszását, így jobb védelmet nyújt, és még a szeles időjárásban is megtartja testhezálló formáját. A gallér belső oldalán puha, hálós anyag ot találunk, amely ugyancsak szerepet kap az átszellőztetésben – ha éppen arra lenne szükség. Már csak hab a tortán a mellső zsebben elhelyezett „integrált” szemüvegtörlő kendő!

Az Endura MT500 Full-Zip II MTB mez fekete és sárga színben  kapható, S-től XXL méretben. Valójában egy hagyományos mez és egy vékony dzseki ötvözete, amely az év számos napján bizonyulhat igen praktikus viseletnek. Tereptúrázás során a hegyekben pedig még nyáron is beválhat, így sok tapasztalt montis egyik leggyakrabban felöltött kerékpáros ruházati darabja. Az Endura maximalista szemlélete pedig garancia arra, hogy a mez minden igényt kielégít, továbbá olyan hasznos funkciókkal is rendelkezik, amelyekre nem is gondolnánk. Pont ezért szeretjük a skót ruházati specialista egész kollekcióját!

MT500 mez_6

Apró figyelmesség a zsbbe integrált szamüvegtörlő kendő: más gyártó miért nem kínál ilyet?

Jellemzők:

 • hőszigetelő MTB felsőrész
 • tartós sztreccs alapanyag
 • szélálló ripstop ujjak
 • ergonomikus szabás
 • hónaljban hálós szellőzőbetétek
 • hátizsákkal is kompatibilis hátsó zsebrendszer
 • mellkason rejtett cipzáros zseb
 • alsó szegélyen elöl-hátul szilikonos tapadó csík
 • gallér belső oldalán puha, hálós anyag
 • mellső zsebben szemüvegtörlő kendő
 • fekete és sárga színben
 • S-XXL méretben

Ajánlott fogyasztói ár 25.190 Ft.

Az Endura termékek hazai forgalmazója: www sepentine.hu

Mérettáblázat (férfi méret mellbőség alapján):

 • XS – 89-94 cm
 • S – 94-99 cm
 • M – 99-104 cm
 • L – 104-109 cm
 • XL – 109-114 cm
 • XXL – 114-119 cmendura

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo