fbpx

Endura Hummvee Convertible esődzseki

A skót ruházati specialista eme gyöngyszeme egy igazi mindenes felső öltözet: habár elsődlegesen a montisok igényi szerint tervezték, kiváló vízhatlansága és szellőző képessége révén ugyanúgy beválhat kerékpáros túrázáshoz vagy munkába járáshoz, főként hűvösebb, szelesebb vagy neves időjárásban. Nem mellesleg az Endura Hummvee Convertible a nemzetközi szaksajtó tesztjeiben is rendkívül jó minősítésben részesült.

Hummvee Convertible Jacket_5
A „Hummvee Convertible” modellnévben is szerepel a sokrétű felhasználás lehetősége, így nem meglepő, hogy lecipzározható ujjainak köszönhetően szélálló mellénnyé alakítható, amely egy újabb “arca” eme rendkívül innovatív módon megtervezett, kerékpár-specifikus dzsekinek. Az ilyen megoldásokat, illetve a részletek iránti maximális figyelmet talán már el is várjuk a világ egyik vezető bicajos felszerelésgyártójától! Az ujjak lecsatolása lehetőséget nyújt arra, hogy a melegedő időjárásban ne egyszerre váljunk a reggel még hatékony védelmet nyújtó szeretett felsőktől, hanem mondjuk fokozatosan.

A Hummvee Convertible eső- és széldzseki vízállóságáról pedig annyi álljon itt, hogy az egyik online kerékpáros magazin tesztje során a 45 percig folyamatosan ömlő eső sem jutott át rajta. A skót tervezők tudják, hogy milyen az igazán nedves időjárás, náluk lényegesen több a csapadék, mint itt a Kárpát-Medencében, általában metsző széllel párosítva.

Hummvee Convertible Jacket_4
És hogy ne saját levünkben “főjünk meg”, az „ujjcipzár” részlegesen is nyitható, amely ily módon a szellőzést is elősegíti, így akár rövid időre is érdemes “kinyitni az ablakot”. A szellőzést a fejlett technikai alapanyag, illetve a hátsó hálós kialakítás is fokozza, amely ugyancsak nyitható panelt kínál.

A Hummvee Convertible ujjai és hátrésze természetesen kerékpáros testhelyzet szerinti szabást kapott, kellően hosszú, felsőtesthez álló, de egy alsó hőszigetelő réteg azért még éppen elfér alatta – már ha komoly hidegben használjuk. Gallérja is jól véd mind a csapadék, mind a széllel szemben, de lazítható, pontosabban állítható a ventiláció fokozása érdekében. A Hummvee Convertible hölgyspecifikus változatban is elérhető, így mindenki számára ideális viselet, nem kell kompromisszumot kötni mint más gyártók „unisex” és minden termetre ajánlott dzsekijei esetén.

Hummvee Convertible Jacket_3Az Endura eme modellje a szokásokhoz híven többféle színben elérhető, közöttük van feltűnőbb a közúti forgalomban való biztonság érdekében. A felületen elhelyezett fényvisszaverő elemek pedig tovább fokozzák a láthatóságot sötétben vagy rossz látási viszonyok esetén. Az Endura Hummvee Convertible hátán lámpatartó fül is található: például erre gondoltam, amikor a bevezetőben a skót ruházati specialista részletek iránti megszállottságát említettem.

Nem szóltam még a terjedelmes hátsó zsebről, amely természetesen adja magát arra, hogy a lecipzározott ujjakat benne elhelyezzük. Az egész dzseki egész kis méretre összehajtható, de inkább a hátizsákba helyezhető el, mint a szokványos mezzsebben. A Hummvee Convertible két első zsebében a kézközelben tartott fontos személyes apróságok tarthatók. A dzseki összehúzó pántjai (“húzókái”) ezekben a zsebekben kaptak helyet, így láthatatlanok, és nincsenek “útban”. Emellett két belső zsebet is kínál a Hummvee Convertible az iratoknak vagy védelmet igénylő, ritkábban szükséges apróságoknak. A számos dzskin elhelyezett cipzár mindegyike márkás (YKK), természetesen külső és belső védőborítással, a varrások pedig vízhatlanítottak.

Hummvee Convertible Jacket_2Jellemzők:

 • lecipzározható ujjú dzseki
 • 2,5-rétegű vízálló/lélegző szövet
 • kényelmes szabás, végig cipzáras és levehető ujjak
 • vízhatlan, automata záródású húzókával ellátott cipzárral a dzseki könnyen mellénnyé alakítható
 • egyedülálló szabású ujjak még tökéletesebb lélegzőhatással
 • hátán a hálós résszel, amely kiválóan szellőzik
 • elöl kettő, hátul egy zipzáras zseb
 • 360°-ban látható fényvisszaverő elemek
 • LED-világításhoz való tartóval ellátott
 • hátsó zsebbe belehajtogatható
 • zipzár alatt szélvédő alátét
 • állítható gallér és mandzsetta
 • fekete, zöld, illetve piros színben
 • S-XXL méretben

Ajánlott fogyasztó ár: 31.490 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo