fbpx

Endura Equipe Race Gilet szélmellény

Tökéletes darab, ártól függetlenül a legjobb szélmellény!

Tökéletes darab, ártól függetlenül a legjobb szélmellény!

Egy-egy specifikus kerékpáros ruhadarabot nem érdemes kihagyni ruhatárunkból. Akár mindennapos használatra, edzésre, túrázáshoz: az Endura Equipe Race Gilet szélmellény óvja a meghűlésre érzékeny mellkast, pillanatok alatt (akár menet közben is) felölthető vagy levehető, ráadásul egy mezzsebben is simán elfér!

A tapasztalt, egész évben kerékpározók el sem tudnák képzelni életüket néhány meghatározó speciális ruhadarab nélkül, ilyen például a most bemutatott szélmellény. Változó időjárási körülmények közt jól jön a többlet hőszigetelés, illetve a kellemetlen szél és csapadék elleni védelem. Ellenben nem szeretünk saját levünkben párolódni, így legalább ilyen fontos a szélmellény szellőző képessége. A hagyományos „ujjas” széldzsekit sem szereti minden kerékpáros, lévén ez megnehezíti az öltözködést, és minden esetben „lobogósabb” lesz, mint egy passzentos testhez illeszkedő mellény. Továbbá egy mellény esetében egyszerűbb a méretválasztás is – nem kell az ujjhosszt belevenni a számításba!

Az Endura Equipe Race Gilet szélmellény az összes fenti kívánalomnak tökéletesen megfelel, a skót kerékpáros ruházati specialista megannyi kiváló termékei közül is kiemelkedik, amelynek tanúbizonysága a nemzetközi szaksajtóban megjelent számos elismerés, az összehasonlító teszteken megszerzett első helyezés. Az Equipe kollekcióba tartozó modelleket a skót mérnökök eredetileg a British Endura Racing profi kerékpáros csapat számára fejlesztették ki, de idén már a ProTour-ban szereplő spanyol Movistar kerekesi is ebben a ruházati sorozatban hajtanak. Nem sok sport létezik, amelyben a világsztárok hátán a tévében látott ruhadarabok saját használatra relatíve olcsón beszerezhető!

Kétféle színben kapható

Kétféle színben kapható

Talán legjobb, ha most átadjuk a szót a kollégáknak, nézzük, hogyan vélekedett a brit Cycling Weekly az Equipe Race Gilet modellről!

A skót márka egyre magasabbra emeli a mércét a kerékpáros technikai ruházatok kínálatában, mind az országúti vonalon, mind az MTB szakágakban. A döntően az előbbi felhasználására kifejlesztett Equipe Race Gilet rendkívül jó szolgálatot tesz a változó időjárásban, kiválóan védi a hidegre, meghűlésre érzékeny mellkast. A hátrész fejlett technikát alkalmazó szellőző alapanyaga megakadályozza a befülledést, még intenzív hajtás közben is. Ebben a tekintetben minden konkurens szélmellénynél jobban teljesít. Kiváló testhez állóság jellemzi, köszönhetően a szabásban jól elhelyezett sztreccses alapanyagnak. Tesztgyőztes!

Ez nem egy sima "nejlonmellény": a hálós anyag a háton biztosítja a szellőzést, a vállrészen lévő elasztán pedig az illeszkedést tökéletesíti!

Ez nem egy sima “nejlonmellény”: a hálós anyag a háton biztosítja a szellőzést, a vállrészen lévő elasztán pedig az illeszkedést tökéletesíti!

A Cycling Plus kerékpáros szaklap ugyancsak tesztelte az Endura most bemutatott modelljét:

A Movistar profi kerekesei is megerősítik, hogy a skót kerékpáros ruházati specialista világszínvonalú termékeket állít elő, az Equipe Race Gilet gyakran látható Valverdéék meze felett, amikor az időjárás cudarra fordul. Ötven font alatti fogyasztói árával messze olcsóbb, mint a nagynevű európai gyártók által kínált szélmellények, ellenben szabása azoknál mind jobb. Hőtartása bőven megfelelő, a széltől kiválóan véd, a sztreccses alapanyag alkalmazásának köszönhetően nem lobog, valóban a legtöbb testalkaton úgy viselkedik, mint egy hagyományos mez. Ez részben a kiváló alsó szilikoncsíknak is köszönhető. Tetszett a fényvisszaverőelemek alkalmazása, illetve a hátrész fokozott szellőzőképessége. A cipzáras hátsó zseb és a minimális méretre való összehajthatóság már csak hab a tortán. Tökéletes darab, ártól függetlenül a legjobb szélmellény!

Testhez álló szabás: egész biztosan nem "lobog" menet közben!

Testhez álló szabás: egész biztosan nem “lobog” menet közben!

És hogy ne vádolhassuk a brit kerékpáros magazinokat részrehajlással, íme a szlovák Cyklistika (SK) tesztje!

A brit Endura márka magasabb fokozatba kapcsol: mint a Movistar World Tour csapat hivatalos támogatója 2015-ben, a szigetországi pragmatikus, a tökéletességre és a minőségre törekvő szemlélet tükröződik a termékeiben. Az Endura Equipe Race Gilet szélmellény testhez állóan szűk, segít benntartani a meleget és ellenáll a szél által okozott kellemetlenségeknek. Az alsó perem belső oldalán lévő a szilikon nyomat stabilan tartja a dzsekit, míg a váll rugalmas panelje biztosítja a kellő rugalmasságot. A fényvisszaverő elemek garantálják a jobb láthatóságot a sötét utakon. Külön figyelmet érdemel, hogy ezt a tökéletes kerékpáros ruhadarabot egyszerűen be lehet hajtani egy mez zsebébe!

Ezen felül a német RoadBIKE, és a mindenki által ismert Tour Magazine is tesztelte ezt az Endura modellt: alig meglepő módon mindkettő „Sehr Gut” minősítéssel jutalmazta az Equipe Race Gilet-t.

A tesztek teljes anyagát a következő linkekre kattintva olvashatjuk el:
FullReview_712, FullReview_360, FullReview_464

Jellemzők:

 • kicsire összecsomagolható
 • jól szellőző sztreccses hátrésszel
 • elöl fokozottan szélálló és cseppálló technikai alapanyagból
 • végig cipzáras kivitel
 • vállakon és az oldalrészeken sztreccses panelek a testhez simuló szabás érdekében
 • cipzáros biztonsági zseb
 • lézeres szabású cipzáralátét
 • sztreccses gallér
 • hátul hálós szellőző anyag
 • fekete és fehér színekben
 • S-XXL méretben

Alapanyag:

 • Poliészter – 80%
 • Nejlon – 10%
 • Elasztán – 10%

Ajánlott fogyasztói ár: 18.990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján
Equipe Race Gilet_4

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo