fbpx

A DMT R1 Summer a műremek cipőiről híres olasz márka felső kategóriás lábbelije számos extrát nyújt, melyeknek köszönhetően nem csupán megjelenésében egyedülálló, hanem a hatékony erőátvitel mellett rendkívüli kényelmet biztosít.

dmt_r1s

A DMT bringás cipők története a 1980-as évek elején kezdődött, de a 2000-es évek elején nagy szemléletváltás történt mikor is Philippe Zecchetto cipészmester létrehozott egy csapatot, melybe a legjobb mérnököket és művészeket válogatta be. A tervezéstől kezdve, a kész kerékpáros cipő létrehozásáig a DMT kézművesei a legmagasabb szintű precizitást és szigort követelik meg önmaguktól, így a tapasztalt kezeknek és a munka iránti szenvedélyüknek köszönhetően kialakul a kreativitásnak egy olyan formája, mely igazán magas színvonalat hoz létre.

dmt_r1s

Egy felső kategóriás, legmagasabb szintű versenyzésre is alkalmas cipőnél négy tényező határozza meg, hogy mitől is igazán jó az adott lábbeli. Az első a talp merevsége, ami rendkívül fontos, hiszen közvetlenül ezen keresztül adjuk át az energiát a kerékpárnak. Ha hajlik talp akkor energiát veszítünk, ezért is kapta meg az R1 a DMT Skeleton Carbon talpát, mely UD FAW:150 szénszálas anyagból készült és ami erősebb és ütésállóbb is, mint az acél, tehát garantáltan nem fogunk a hajtásra szánt energiát a talp hajlítgatására pocsékolni.

dmt_r1s

Mindenkiben felmerül, hogy a merev talp nem feltétlenül kényelmes, ez így is lenne, ha csak egy darab egyenes karbon lap lenne az egész, de a DMT R1-ben anatómiai kialakítású, ezáltal megfelelően támasztja alá a talpat, mely nem fog idő előtt elfáradni emiatt vagy rosszabb esetben fájni. A kényelem cipőválasztáskor a legfontosabb szempont, mert senki nem akar órákat egy kényelmetlen cipőben tölteni, emellett a lábnak sem tesz jót, ha valami folyamatosan nyomja. Az R1-ben a talpon kívül is kiemelt figyelmet fordítottak a kényelemre (persze megeshet, hogy valaki lábformájára nem az igazi az adott cipő, de ez bármelyik gyártó bármelyik modelljére igaz lehet), magát a felsőrészt is hab béléssel látták el a maximális komfort érdekében. Emellett a szellőzésre is odafigyeltek, a talpon és a cipő orrán található szellőzőnyílásokon keresztül egyaránt áramlik be a levegő és a cipő belsejében a felsőrészbe integrált nylon csatornákon át halad tovább és nem engedi túlmelegedni a lábunkat a nyári hőségben.

dmt_r1s

Az L6 BOA damilos rögzítőrendszer biztosítja, hogy a DMT R1 Summer tökéletesen a lábunkra illeszkedjen, nem nyom, nem szorít, 1 mm-es lépésekben állítható és kerékpározás közben nem lazul ki. A tekerőt kifelé húzva, majd oldalra tekerve tudjuk meglazítani a rendszert, visszanyomva pedig szorosabbra állítani. Pillanatok alatt a lábunkra állítható vele a cipő, nem kell sem tépőzárral vagy csattal vacakolnunk.

dmt_r1s

A merevség és a kényelem mellett a tömeg is fontos tényező egy cipőnél, hiszen állandóan forgatnunk kell a lábbelit tekerés közben. A DMT R1-nél erre sem lehet panasz a karbon talpnak és könnyű felsőrésznek köszönhetően, mindössze 260 grammot 41-es méretben. Az új 3 csatornás talpkialakítás a sarokrészt is megreformálta, mely jobban tartja a lábat.

dmt_r1s

A negyedik tényező az áramvonalasság, ami a nagy sebességgel közlekedőknek fontos. A cipő körül mindig össze-vissza áramlik a levegő, ezért is lényeges a letisztult dizájn, az R1-en a két BOA állíton kívül nem találunk semmilyen kiálló tárgyat, ezáltal kifejezetten áramvonalasnak nevezhetjük a DMT ezen cipőjét (és ha esetleg valaki ennél is kisebb légellenállást szeretne, az hordjon kamáslit).

dmt_r1s

A DMT R1 Summer jó választás azoknak, akik egy minden téren (kényelemben, hatékonyságban, tömegben, aerodinamikában) kiemelkedő országúti cipőt keresnek, mely nem ismer kompromisszumokat.

dmt_r1s

Jellemzők:
-Felső kategóriás országúti cipő
– Anatómiai kialakítású, 3 lyukas, az acélnál erősebb Skeleton Carbon talp
-3 áramvonalas csatorna
-Cserélhető hátsó sarok
-Könnyű, jól szellőző, 100% polipropilén talpbetét, a rajta lévő lyukak garantálják a maximális szellőzést
-Megerősített sarokrésszel, így jobban illeszkedik a lábhoz
-L6 BOA damilos rögzítő rendszer
-2 részből álló felsőrész belső nylon csatornákkal, az orrán extra szellőzőnyílásokkal
-Felsőrészbe integrált nyelv
-Csúszásgátlós, hab bélés a maximális kényelemért
-260 gramm 41-es méretben
Elérhető fluo narancs, fluo sárga és szürke színekben

Ajánlott fogyasztói ár: 84 980 Ft
További információk a Bikeplus.hu oldalán

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo