fbpx

DEVRON Urbio U1.8 városi kerékpár

A mindennapos kerékpáros közlekedéshez nem kell túl bonyolult technika. Láttatok már hivatásos kerékpáros futárt drága össztelós bicajon? Az ok egyszerű: ami elromolhat, az el is romlik, minél kevesebb a hibalehetőség, annál biztosabban érünk célba – ráadásul nap nap után, éveken keresztül, hóban, sárban fagyban, ugyanazzal a szeretett bringával.

URBIO U1.8 STORMY GREY_mainA hazánkban idén bemutatkozó erdélyi illetőségű Devron márka a kedvező árú kerékpárok specialistája, széles palettáján természetesen mindennapos közlekedésre optimalizált modellek is szerepelnek. A dinamikusan fejlődő román kerékpárgyártás mintapéldája a Déva vára mellett létesült cég, amely Romániában jelentős forgalmazói hálózatot tudhat magáénak, az eladási számok pedig egy bő húszmillió lakosú országnak megfelelő volumennel dicsekedhetnek. Jelen bemutatónk tárgya a cég Urbio U1.8 nevű modellje, U mint „urbánus”, azaz vérbeli városi közlekedési eszköz – nem mintha a falusi környezetben nem érezné otthon magát! A szerény ár és meglepően korszerű megjelenés ellenére minőségi Shimano alkatrészekkel kerül tavasztól a magyarországi kerékpár-kereskedésekbe.

URBIO U1.8 STORMY GREY_1A Devron Urbio modellcsalád a Nyugat-Európában legnépszerűbb kerékpár-kategória több változatát kínálja, a terepezésre hangolt „crosstrekking” műfajtól a klasszikus túrázásra szánt, csomagtartós és sárvédős klasszikus gépeken keresztül az egyszerűbb felszereltséggel rendelkező, ámbár márkás alkatrészekkel szerelt városi „rombolókig”. Természetesen mindegyik változat kapható férfi, illetve könnyű átlépést biztosító női vázváltozatban, az Urbio U1.8 egyértelműen a kényelmes testtartás és a kiszámítható geometriát helyezi a fókuszba. A váz hegesztései a szerény árcédula ellenére makulátlanok, az esztétikai megjelenés kétségtelenül trendi, a legjobb hőkezelt aluötvözetekből, pontosan lecsiszolt hegesztéssel készül.

URBIO U1.8 STORMY GREY_3A felszereltség terén mindenképpen elismerés jár az erdélyi cégnek, két okból is: az egyik, hogy a költségkímélés okán nincsenek az Urbión nem oda való, silány alkatrészek, a másik pedig, hogy a tervezők mertek egy „lecsupaszított”, ezzel a mindennapos közlekedésre a lehető legalkalmasabb szekciót nyitni a modellcsaládon belül. Így elől mindössze egyetlen lánctányért kapunk, de ez az esetek 99%-ban (legalábbis itt a Kárpát-Medencében) elégséges, ha pedig mégis egy 20%-os emelkedő magaslik előttünk, leszállunk, és feltoljuk a gépet. (Ami mellesleg nem sokkal lassabb, mint a csigatempóban történű mókuskerekezés, futárélményeimben szerepel az axióma, hogy Budapesten a Nap-hegy és a Gellért-hegy teteje a gyalogos lépcsőkön gyorsabban elérhető, mint közúton!)

A spártai, ámbár bombabiztos áttételezést a 7-fokozatú Shimano váltórendszer teszi tökéletesen alkalmassá a mindennapos közlekedéshez: nincs félreváltás, azt a 7 fokozatot a rendszer bármilyen időjárási körülményben, bármennyi kilométer után „tudja”. A koncepciót hűen követi a villaválasztás, amely merev, így nem romolhat el, mint a teleszkóp, a fékrendszer is spártai, de ha időnként új fékbetétekkel lepjük meg az U1.8-sunkat, megbízhatóan teszi a dolgát. A takarékos felszereltség egy további előnye a szerény tömeg, így hozzávetőleg két kilóval kevesebbet kell felcipelni a lépcsőkön, mint a „fullextrás” trekkingek esetében. Szerintünk a hazánkban kapható egyik legkövetkezetesebben megtervezett „igáslovat” mutatjuk be ebben az írásban, a fontos alkatrészek márkásak, megbízhatóak, az ajánlott fogyasztói ár pedig a lélektani 100.000 forint alatt marad.

URBIO U1.8 STORMY GREY_2Felszereltség
Urbio U1.8 modell:

 • Váz: Alloy 6061 Urban Devron Frame, Smooth Welding , női vagy férvi vázkialakítás
 • Villa: merevvilla, sárvédőszemmel, abroncsfékhez
 • Hátsó váltó: Shimano RD-A070 7 fokozat
 • Hajtómű: Suntour Single 44 fogszám, 175 mm karhossz
 • Monoblokk: CH52, 68/113,5 mm
 • Lánc: KMC Z50
 • Lánckeréksor: Shimano Altus SL-M310, 7 fokozat
 • Váltókar: Shimano Altus CS-HG20 7 fokozat
 • Fékszett: Promax „kanti” abroncsfék
 • Kerékszett: Modus/Devron/Kenda 28″ X 35C fényvisszaverő oldalfal
 • Kormány: Promax, 31,8 mm, 540 mm, 6° visszahajlás
 • Kormányszár: Promax, 31,8 mm, 60/75 mm hossz (vázméret függvényében), 7° emelés
 • Nyereg: DDK női (Lady Rose) vagy férfi specifikus
 • Nyeregszár: Promax 27,2 mm, 350 mm
 • Méretek:  S – 19,5”; M – 20,5”
 • Tömeg: 11,5 kg

Ajánlott fogyasztói ár: 94.900 Ft (!)

További információ (nemsokára): www.devronkerekpar.hu, a Facebook-oldal pedig: https://www.facebook.com/devronmagyarorszag

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo