fbpx

DEVRON Urbio K2.8 trekkingkerékpár

A legtöbb kerékpártípus manapság specifikus felhasználásra készül, szerencsére a trekking kerékpárkategória jól egyesíti a specifikus géposztályok előnyös tulajdonságait, kiválóan beválhat egyetlen kerékpárként, kiváltképp túrázáshoz, munkába járáshoz vagy például testedzéshez.

URBIO K2.8_0
A hazánkban idén bemutatkozó erdélyi illetőségű Devron márka a kedvező árú, mindemellett meglepően magas felszereltségi szintet képviselő és trendi, ütős megjelenést biztosító kerékpárok specialistája, széles kerékpárpalettáján természetesen trekking avagy „crosstrekking” típust is kínál. A dinamikusan fejlődő román kerékpárgyártás mintapéldája a Déva vára mellett létesült cég, amely Romániában jelentős forgalmazói hálózatot tudhat magáénak, az eladási számok pedig egy bő húszmillió lakosú országnak megfelelő volumennel dicsekedhetnek. Mivel a gyáregység közelebb van Budapesthez, mint Bukaresthez, logikus lépés, hogy a magyar vásárlók számára is elérhető legyen a Devron kínálata. Jelen bemutatónk tárgya a cég Urbio K2.8 nevű modellje, amely rendkívül kedvező árcéduláját meghazudtoló felszereltséggel, minőségi Shimano alkatrészekkel, és tárcsafékkel kerül tavasztól a magyarországi kerékpár-kereskedésekbe.

Megbízható Shimano 8-fokozatú váltórendszer

Megbízható Shimano 8-fokozatú váltórendszer

A Devron Urbio modellcsalád a Nyugat-Európában legnépszerűbb kerékpárkategória több változatát kínálja, a terepezésre hangolt „crosstrekking” műfajtól a klasszikus túrázásra szánt, csomagtartós és sárvédős klasszikus trekkingbicajokig. Természetesen mindegyik változat kapható férfi, illetve könnyű átlépést biztosító női vázváltozatban. Mindkét trekkingváltozatnak megvan a maga varázsa, felhasználói rétege, a vázak pedig annak rendje és módja szerint a kényelmes túrázós-kirándulós geometriát követik. A váz hegesztései makulátlanok, az esztétikai megjelenés kétségtelenül trendi, a legjobb hőkezelt aluötvözetekből, változó falvastagságú csőszettekből pontosan lecsiszolt hegesztéssel rendelkező, hydroforming eljárással megmunkált darabokról van szó.

A felszereltségre sem lehet panasz: a belépő árkategóriában szereplő Urbio K2.8 esetében is már Shimano mechanikus tárcsafékrendszert kapunk, a köpenyek a jól ismert tajvani Kenda kínálatából kerülnek ki, az alkatrészszett pedig Shimano Altus szintű. A 48/38/28 fogszámmal rendelkező Suntour hajtókar sem lóg ki a sorból, mint ahogy az alábbi felsorolást böngészve sem találunk silány alkatrészt az Urbio felszereltségében.

Kapható alacsonyabb átlépésű női változatban is

Kapható alacsonyabb átlépésű női változatban is

A vázgeometria egyértelműen többrétű felhasználásra optimalizált, a váz könnyen irányítható, stabil, és fokozott kényelmet biztosít. A vékony támvillák és a 27,2 mm-es nyeregszár még terephasználat mellett is megfelelő kényelmet biztosít. Kell-e több egy kellemes hétvégi terepezéshez, kiruccanáshoz?

A felszereltség mindenképpen túlmutat a szerény árcédulán...

A felszereltség mindenképpen túlmutat a szerény árcédulán…

Felszereltség – Urbio K2.8:

 • Váz: 6061 aluötvözet, Double Butted, Smooth Welding, Hydroform csőszett
 • Villa: Suntour NVX 700C coil
 • Hátsó váltó: Shimano Altus, RD-M280, 8 fokozat, Top-normal, közvetlen felfogatás (!)
 • Első váltó: Shimano Tourney TX, Top-swing, Dual-pull
 • Hajtómű: Suntour 28*38*48 fogszám, 175 mm karhossz
 • Monoblokk: CH52 68/122mm
 • Lánc: KMC Z72
 • Lánckeréksor: SRAM PG 820 11-32 fogszám
 • Váltókar: Shimano Altus 8 fokozat, SL-M310, optikai fokozatkijelző
 • Fékszett: Shimano Altus mechanikus tárcsafék, 160/160 mm-es rotor
 • Kerékszett: Modus/Devron/Kenda 28″ X 35C reflexive köpeny
 • Kormány: Promax, 31,8 mm, 660 mm, 6° visszahajlás
 • Kormányszár: Promax, 31,8 mm, 75 mm/90 mm hossz (vázméret függvényében), 7° emelés
 • Nyereg: DDK
 • Nyeregszár: Promax 31,6 mm, 350 mm
 • Méretek:  M – 19”; L – 20,5”
 • Tömeg: 14,05 kg

Ajánlott fogyasztói ár: 116.900 Ft(!)

További információ (nemsokára), illetve a Facebook-oldal.

Egységes felszereltség, mechanikus tárcsafékekkel, többféle felhasználásra egyaránt alkalmas...

Egységes felszereltség, mechanikus tárcsafékekkel, többféle felhasználásra egyaránt alkalmas…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo