fbpx

Cube Natural Fit (NF) ergonomikus markolat

A három különböző gumikeverékből, ergonómiai szempontok alapján kifejlesztett Natural Fit markolat a német gyártó prémium kerékpáros kiegészítő kollekciójában szerepel. A sorozathoz tartozó kiváló termékek nem Távol-Keletről berendelt alkatrészek, hanem a Cube mérnökei által tervezett, más márkáknál nem elérhető darabok. Mint az köztudott, a testtel érintkező kerékpáralkatrészek kiválasztása minden esetben fokozott figyelmet igényel: a kerékpározás élményére gyakorolt hatásuk döntő lehet.

cube_markolat_nf_2
A Cube fejlesztői nem kevés munkát fektettek a Natural Fit markolatok kifejlesztésébe. Mivel a kerékpárosok kézmérete és -formája nagy szórást mutat, továbbá a pontos felhasználás típusa is eltérő, a német mérnökök tervezőasztalán nem is egyetlen markolatmodell született, hanem egy egész modellcsalád. A felhasználás alapján három lehetőséget vettek figyelembe: teljesítmény- vagy kényelem-orientált kerékpározás, illetve túrázás (Race, Comfort és Tour). Az utóbbi kettő esetében az integrált szarv opcióként szerepel, továbbá a kézméret alapján minden egyes változat kaphat “S” és “L” méretben. Az előbbi 8-as vagy kisebb kesztyűmérethez, az utóbbiak 9-esnél nagyobbhoz ajánlott. A Natural Fit keresztmetszete ovális, de emellett igen bonyolult forma – azaz a fejlesztők mindent megtettek a nagy felületen történő pontos illeszkedés érdekében, tehát a fő cél a nyomáspontok megszüntetése.

A "Tour" változat integrált szarvval kiegészítve

A “Comfort” változat integrált szarvval kiegészítve

A méret- és formaparaméterek után nézzük a beépített technológiát! Mint már említettem, az alapanyag háromféle sűrűségű gumikeverék: a megfelelő területen puhább, tapadósabb, illetve jobban tartó VibraX, vagy stabilitást nyújtó keményebb, illetve tartósabb Kraton. A legpuhább gumikeverék a magas frekvenciás rezgések csillapítására hangolt. A markolat felülete is változatos: a mintázat elősegíti a jobb tapadást, a biztosabb irányítást, illetve a kényelmet.

A "Race" változat nagyobb szabadságot tesz lehetővé a csukló elhelyezésével kapcsolatban, valamelyest kisebb kontaktfelületet biztosítva...

A “Race” változat nagyobb szabadságot tesz lehetővé a csukló elhelyezésével kapcsolatban, valamelyest kisebb kontaktfelületet biztosítva…

Azt tanácsolom, hogy ne becsüljük le a markolatokon elérhető kényelmi és biztonsági fejlesztés jelentőségét. A Cube szakembereinek sikerült tökéletesíteni az általános és túrakerékpárok esetében alkalmazott markolat kényelmét és fogásbiztoságát, így lehetővé téve az egész napos kerékpározás élményét csukló- vagy tenyérzsibbadás nélkül. A Natural Fit ergonomikus markolatok kiválóan oszlatják el a terhelést a tenyéren, kímélve a bennük futó fő idegszálakat, ideális pozícióba helyezve a csuklót és az alkart. A legtöbb kerékpáralkatrészhez, egy jó nyereghez vagy cipőhöz képest a markolat nem számít nagy kiadásnak, ennek ellenére a biztos irányítás és a kerékpáron élvezett kényelem jelentős részben ezen a “szürke eminenciásnak” számító kiegészítőn múlik.

Jellemzők:

  • CUBE Natural Fit speciális ergonomikus kialakítás
  • háromféle sűrűségű gumikeverék alapanyag
  • lehető legnagyobb felületen történő történő illeszkedés
  • VibraX alapanyag a rezgéscsillapítás érdekében, Kraton és polipropilén gumikeverékkel kiegészítve
  • ovális keresztmetszet
  • gondosan megtervezett felületi mintázat
  • integrált rögzítőbilincs
  • kétféle kézmérethez
  • fekete/fehér színben
  • tömeg: 145 g – 257 g

cube_markolat_nf_1Ajánlott fogyasztói ár mind a Race, a Tour és a Comfort változat esetében

Cube Natural Fit „szarv” nélküli változat: 7.990 Ft.

Cube Natural Fit integrált változat: 10.990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo