fbpx

Cube Cross Pro – a kerékpárok jolly-jokere

cube_trekking_4A specifikus felhasználásra készült kerékpárok az adott területen vagy kerékpáros szakágban vehetetlenek. Mindazonáltal a kerékpározás valódi céljához, amely a közlekedéstől a szabadidős kikapcsolódásig széles skálán mozoghat, leginkább egy általánosabb modell való, amely bármilyen helyzetben megállja helyét. Ilyen modelleket kínál a magas szintű kerékpárjairól méltán világhíres német Cube Cross sorozata, amelyből most a Pro modell kerül bemutatásra.

Tudvalevő, hogy nem célszerű DH-géppel hosszabb távon szilárd burkolatú úton közlekedni, városi forgalomban lavírozni, egy országúti időfutamgéppel úgyszintén badarság a munkába járás. Szerencsére a Cube Cross kerékpár-kategóriája jól egyesíti a specifikus géposztályok előnyös tulajdonságait, kiválóan beválhat egyetlen kerékpárként, túrázáshoz, munkába járáshoz, testedzéshez egyaránt.

cube_trekking_6
A CUBE CROSS PRO általános használatra tervezett kerékpár merev, erős, ellenben meglepően könnyű aluvázra épül, 10-fokozatú, felső kategóriás Shimano XT/SLX/Deore alkatrészekkel szerelt, a 48/36/26 fogszámmal rendelkező hajtókar pedig ideális mind szilárd burkolatú használatra, mind nem túl nehéz terepre. A váz nem akármilyen alu modell: az Alumínium Superlite fejlett hidroforming eljárással készül, kétszer húzott csövekkel, hidegkovácsolt 3D hátsó kerékpapucsokkal. A vázgeometria többrétű felhasználásra optimalizált, a váz könnyen irányítható, stabil, és fokozott kényelmet biztosít. A vékony támvillák és a 27,2 mm-es nyeregszár még terephasználat mellett is megfelelő kényelmet biztosít.

cube_trekking_3A 2015-ös CUBE CROSS PRO antracit, ezüst és zöld színvilág szemet gyönyörködtető, ínycsiklandozó, kedvünk lenne beleharapni. Fejlett hidroform váz félig simított varratokkal, megnövelt alsó kormánycsapágy-átmérővel rendelkezik, 3D kovácsolt sarukat találunk az átgondolt tárcsafék-felfogatás mellett. A váz rendkívül könnyű, mégis kellően erős a túrázáshoz szükséges csomagok szállításához. További érdekesség az ilyen típusú kerékpárokon ritkán látható technológia, amelyet a Cube által FRAME SAFE SYSTEM-nek nevez. Ez az eljárás a hátsó váltófület védi az esetleges sérülésektől, így növelve a váz tartósságát, a váltás pontosságát, megbízhatóságát. A Post Mount hátsó fékrendszer fokozza a fékrendszer hatékonyságát, a belső bowdenvezetés pedig nemcsak szép, de praktikusabb is a csogos túrázáshoz, mindennapi közlekedéshez. Ezt a két megoldást leginkább a felsőbb kategóriás vázakon találjuk.

A CUBE CROSS PRO felszereltsége semmi kivetni valót, kiemelve a könnyű és meglepően szépen mozgó Suntour NXC-E RL légrugós (!), illetve csillapítást is alkalmazó minőségi villát, amely ezen felül távirányításos blokkolással is rendelkezik. A Shimano Deore XT hátsó és első váltó a Cross felhasználás mellett köztudottan sok-sok éven keresztül pontosan végzi a dolgát, abszolút felső kategóriás alkatrész. Ugyanez elmondható a XT szett egyik ékkövének tartott Hollowtech II integrált tengelyes hajtóműről. A Shimano BR-M610 hidraulikus tárcsafékrendszer megnövelt méretű első tárcsával (180/160) felel a megállásért, a Schwalbe Smart Sam Performance köpenyek pedig a biztos úttartásért. Ilyen alapanyagokból nem nehéz kiváló kerékpárt készíteni, ezen a felszereltségen már semmit nem érdemes változtatni., fejleszteni.

cube_trekking_7
Mindent összevetve, a CUBE CROSS PRO természetesen nemcsak túrázáshoz vagy szabadidős kerékpározáshoz ideális választás, hanem bármilyen típusú közlekedésre. Terepre is kimerészkedhetünk vele, lévén a bő 40 mm széles köpeny a múrvás utakhoz kellő tapadást és kényelmet biztosít. Ideális esetben minden kerékpárosnak szüksége van egy ilyen színvonalú, általános használatot lehetővé tevő kerékpárra. Hasznos kiegészítőket, mint például csomagtartót, sárvédőt, világításrendszert és láncborítást, a legtöbb kerékpártípusra nem lehet felszerelni, de a CUBE CROSS PRO váza erre alkalmas: megfelelő kiegészítőkkel bármely kerékpározási célra tökéletesen megfelel. Jelentős mennyiségű csomag is szállítható, így többnapos túrázáshoz is ideális választás.

Cube Cross Pro geometriai adatok a vázméretek függvényében:

cube_trekking_5Jellemzők:

 • Aluminium Superlite Trekking Cross váz
 • Méret: 46/50/54/58/62, illetve női változatban is elérhető L46/L50/L54

Felszereltség:

 • Villa: Suntour NCX-E RL
 • Kormánycsapágy: Cube Z ECO félintegrált, tapered, alul 1,5 col
 • Kormányszár: CUBE Performance, 31.8mm
 • Kormány: CUBE Rise Trail Bar, 660mm
 • Markolat: CUBE Natural Fit Race
 • Fékszett: Shimano Deore hidraulikus tárcsafék (180/160 mm tárcsával)
 • Első váltó: Shimano Deore XT FD-T780 Top Swing
 • Hátsó váltó: Shimano Deore XT RD-T780 10 fokozat
 • Váltókar: Shimano Deore SLX SL-M670 Rapidfire-Plus, 10 fokozat, közvetlen felfogatás
 • Hajtómű: Shimano XT Hollowtech II 48x36x26 fog, 175 mm, integrated BB, nadrágszárvédővel
 • Abroncs: CUBE ZX24
 • Első-hátsó agy: Shimano Deore
 • Külső gumi: Schwalbe Smart Sam Evolution 44×622
 • Nyereg: Selle Royal Viper
 • Nyeregszár: CUBE Performance Post, 27.2 mm
 • Pedál: Cube minőségi alu
 • Tömeg: 12,35 kg

Ajánlott fogyasztói ár: 351.900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Kiváló teszteredményeket ért el a nemzetközi szaksajtóban, érdemes rákeresni!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo