fbpx

Cratoni AllTrack enduro, trail fejvédő

A fejvédők piacán minden szegmensben jelen van a Cratoni, csúcs minőségű, fejlett technológiák sorát felvonultató, all mountain sisakot is kínál az AllTrack személyében, mely kifejezetten jó választás lehet a lejtőket imádó, igényes, enduro, trail kerékpárosoknak, akik kompromisszummentes fejvédőt keresnek.

Cratoni_Alltrack

A kategóriához méltóan a Cratoni a legjobb védelmi technológiáit vetette be az AllTrack tervezése során, a legfejlettebb In-Mold technológiával készült, melynek köszönhetően igazán erős lett és a tömege is alacsony maradt, csak 321 gramm S-M méretben. A hagyományos In-Mold szerkezettel szemben alulra is került egy héjréteg (Downshell), ami azt a célt szolgálja, hogy leesésekkor, szállításkor védi az EPS habot a sérülésektől, karcoktól, ezenfelül a fejvédő rendkívül erős, merev lesz tőle.

Cratoni_Alltrack

Mint az összes enduro/trail fejvédőn, az AllTrack-en is egy masszív, állítható, levehető sild védi arcunkat a naptól és a vékonyabb ágaktól. A sild fokozatmentesen állítható, az időjárásnak vagy a lejtő meredekségének megfelelően feljebb vagy lejjebb tolható és úgy alakították ki, hogy feltolva pont elfér alatta a használaton kívüli DH szemüvegünk és a pánt sem fog felcsúszni a fejvédő hátulján, mert ezt megakadályozandó egy “kampót” terveztek a sisak hátuljára.

Cratoni_Alltrack

A szellőzésre is gondosan odafigyeltek az AllTrack tervezésekor, egy 17 nyílásból és légcsatornákból álló szellőzőrendszer hűti viselője fejét, előre megtervezett módon halad végig a levegő a kerékpáros fején, így a legmelegebb emelkedőkön sem lehet panaszunk erre a remek sisakra. A kényelmet továbbá a Clean Tex szivacsok biztosítják, melyek kifejezetten bőrbarát anyagból készültek, az izzadságot felszívják és gyorsan száradnak, természetesen kivehetőek, moshatóak, cserélhetőek. Kétféle szivacs jár a fejvédőhöz, az egyik a hagyományos, a másik pedig a Netpad, amibe egy rovarháló került beépítésre.

Cratoni_Alltrack

Az illeszkedésért a Cratoni legfejlettebb rögzítő rendszere, a Light Fit System, felel, mely a nevéből adódóan azon kívül, hogy könnyű, teljes személyre szabhatóságot biztosít. A tarkónál egy racsnis tekerő segítségével, egy kézzel, könnyedén állíthatjuk a körméretet, míg a rendszer magasságát a sisak belsejében egy három lépcsős patentos megoldással. A rendszer amellett, hogy nagyon stabilan tart, a tökéletes illeszkedésnek köszönhetően egyáltalán nem nyomja a fejünket. A pántok hossza is hibátlanul beállítható kiváló minőségű csatok segítségével, tapintásra puha darabok, kizárt, hogy kidörzsöljék a bőrünket. A Steplock állcsatot sem hagyhatta ki a gyártó az AllTrack-ből, egy kézzel oldható és több fokozatban lazítható vagy szorítható vele az állpánt, ezenfelül még egy szivacsborítást is kapott, nehogy becsípje az állunkat.

Cratoni_Alltrack

Az enduro, trail kategóriában olyan népszerű kamerakonzol is helyet kapott az AllTrack tetején, biztonságosan rögzíthetünk rá kamerát, nem csökken tőle a fejvédő védelme és még a garancia sem veszik el. Azt mindig fontosnak tartom megjegyezni, hogy olyan fejvédőre, amire a gyártója nem tett konzolt vagy nem nevezett meg kifejezetten arra alkalmas helyet, soha ne rögzítsünk kamerát, mert nincs felkészítve a sisak erre és esésnél azonnal átszakadhat a kamera alatt, ami súlyos sérüléseket tud okozni.

JELLEMZŐK:
>LFS – Light Fit System
>17 szellőzőnyílás
>In-Mold
>Alsó héj – Downshell
>3 lépcsős állítható keret magasság
>Netpad – rovarhálós szivacs
>Clean Tex tartalék szivacsok
>Könnyen állítható pántcsatok
>Szivacs az állpánton és az állcsaton
>Steplock gyorsan oldható és szabályozható állcsat
>Fényvisszaverő elemek
>Akciókamera kompatibilis konzol
>Állítható, levehető sild
>Sisaktartó zsák
>2 méretben: S-M (54-58cm), M-L (58-61cm)
>4 színben

Tömeg: 321 gramm (S-M méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 44 990 Ft.
További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján
http://webshop.velostar.hu/termek/sisak-c-flash-white-pink-gloss-640909b1
http://cratoni.com/en/bike/all_mountain/alltrack

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo