fbpx

Cratoni AllSet trail, enduro fejvédő

Az AllSet a Cratoni középkategóriás all mountain fejvédője, mely számos tulajdonságában a csúcs kategóriára emlékeztet, ilyenek például az LFS fejméret állító rendszer, a Downshell védelmi technológia és a Clean Tex szivacsozás, melyeknek köszönhetően felveszi a versenyt bármely trail, enduro sisakkal a piacon, ár-érték aránya kitűnő.

Cratoni_Allset

Védelem tekintetében sem marad le sokkal a nagytestvér AllTrack-től, ugyanúgy a legfejlettebb In-Mold konstrukció, mely könnyűvé és erőssé teszi, sőt tömegben még könnyebb is, mint a “bátyó”, 305 gramm S-M méretben. A Downshell technológiának köszönhetően az EPS habot alulról is egy héjréteg borítja, mely megvédi a fejvédőt szállításkor, leesésekkor a karcoktól, kisebb sérülésektől és ezenfelül a sisak integritását nagyban növeli. A kötelező sild sem maradhatott le az AllSet-ről, a napfénytől és az ágaktól egy igényes, két fokozatban állítható darab védi arcunkat.

Cratoni_Allset

A szellőzésre sem panaszkodhatunk, ha az AllSet-et választjuk, a német gyártó 14 pontosan megtervezett szellőzőnyílást helyezett el a fejvédőn, melyek minden körülmény között megfelelő hőháztartást biztosítanak fejünknek. Az első nyílásokat rovarhálóval fedték le, ezzel óvva a sisak viselőjét a kellemetlen élményt okozó darazsaktól, méhektől. A kényelem fokozása érdekében a Cratoni a legjobb szivacsait, Clean Tex, rakta a fejvédőbe, melyek melyek kifejezetten bőrbarát anyagból készültek, az izzadságot felszívják és gyorsan száradnak, természetesen kivehetőek, moshatóak, cserélhetőek.

Cratoni_Allset

A tökéletes illeszkedésért a drágább modellekből ismert Light Fit System fejméret állító rendszer felel, mellyel a tarkón található racsnis tekerő segítségével tudjuk növelni vagy csökkenteni a fejvédő méretét, könnyen, finom lépésekben, egy kézzel kezelhető. A keret magassága is állítható egy három lépcsős patentos megoldással a fejvédő belsejében. A pántrendszer is tökéletesen személyre szabható a fül alatt található, kifejezetten igényes csatok segítségével, a pántok is erős, de puha anyagból készültek, nem fogják irritálni fülünket. A Steplock állcsat a Cratoni egyik legjobb találmánya, egy kézzel oldható és több fokozatban lazítható vagy szorítható vele az állpánt, ezenfelül még egy szivacsborítást is kapott, nehogy kidörzsölje az állunkat.

Cratoni_Allset

Bár a gyártó külön akciókamera konzolt nem épített be az AllSet-be, de engedélyezi azok használatát a fejvédőn. Ezek rögzítésére a sisak tetején van lehetőség, a Cratoni Camera Port-nak nevezi ezt a helyet, itt nem ütközik semmilyen akadályba a konzol rögzítése és alatta a fejvédő extra erősítést kapott annak elkerülése érdekében, hogy eséskor a kamera ne szakítsa be a fejvédő tetejét. Nem győzöm kihangsúlyozni, hogy olyan sisakra, amire a gyártója nem tett konzolt vagy nem nevezett meg kifejezetten arra alkalmas helyet soha ne rögzítsünk kamerát, mert nincs felkészítve a sisak erre és esésnél súlyos sérüléseket tud okozni.

JELLEMZŐK:
>LFS – Light Fit System
>14 szellőzőnyílás
>In-Mold
>Alsó héj – Downshell
>3 lépcsős állítható keret magasság
>Rovarháló
>Clean Tex szivacsok
>Könnyen állítható pántcsatok
>Szivacs az állpánton és az állcsaton
>Steplock gyorsan oldható és szabályozható állcsat
>Fényvisszaverő elemek
>Kameraport
>2 fokozatban állítható sild
>2 méretben: S-M (54-58cm), M-L (58-61cm)
>4 színben

Tömeg: 305 gramm (S-M méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 29 990 Ft.
További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján

http://webshop.velostar.hu/termek/sisak-allset-lime-white-blue-640608b1
http://cratoni.com/en/bike/all_mountain/allset

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo