fbpx

Continental X-King ProTection külső gumi

A Continental X-King ProTection az ugyancsak közkedvelt a Race és Mountain King II MTB külső gumik közti rést tölti ki. Rendkívül gyors, extrém tapadású külső, amelyet a gyártó a Topeak-Ergon profi csapattal együtt fejlesztett. Tarsolyában ott a csúcstechnikát jelentő Black Chili gumiösszetétel, illetve ProTection szerkezetkialakítása defektbiztosságot és ellenállóságot biztosít.

Continental X-King
A Continental a már-már „fekete mágiát” képező Black Chili gumiösszetételt évről évre fejleszti, anélkül, hogy új elnevezést, sorszámot kapna. Ami jó és bevált, azt érdemes megtartani, a felhasználás szerinti finomhangolás pedig mindig a tökéletes összhangot nyújtja. A szabadalmaztatott gumikeverék a fizika törvényeit feszegeti, egyszerre növeli a tapadást, a tartósságot, ezzel párhuzamosan pedig csökkenti a gördülési ellenállást. A titkos elixír az aktív szilikon összetétel, amely nanométerben mérhető kerek karbon részecséket, illetve speciális szintetikus és természetes gumikeveréket tartalmaz. Miután beépül a gumi szerkezetébe, annak felülete ellenállóbb lesz, továbbá kötőelemként növeli a rugalmasságot.

A Continental X-King ezen változatában alkalmazott ProTection típusmegjelölés rendkívül magas 240 tpi-s szövegsűrűséget jelent, ami jól jön például az éles sziklák elleni harcban, megelőzve a vágásokat, illetve az ebből adódó esetleges defektet. A ProTection technológiának nyilván súlybéli következménye van, de ez mindössze 50 gramm köpenyenként, és nincs hatással az X-King ProTection modell alacsony gördülési ellenállására.

A „Conti” X-King Protection mintázata kellően ritkás a sárral való elbánáshoz, továbbá alacsony a sebesség növelése érdekében. Az irányítás jól kiszámítható, az oldalbütykök a legtöbb terepen megfelelően tartanak. Nevezhetjük az X-King modellt a német gyártó jolly-jokerének: így ha nem szívesen váltogatjuk a keréken lévő külsőket, akkor egyetlen típusként, belső nélküli használattal, helyét lényegében mindenhol megállja. A ProTection technológiának köszönhetően pedig maximálisan megbízható, megannyi gondtalan kilométerrel ajándékoz meg kedvenc ösvényeinken.

Jellemzők:

  • Black Chili gumiösszetétel
  • Protection szerkezetkialakítás
  • UST Tubeless belső nélküli használathoz
  • németországban, kézi munkával készül
  • 620 grammtól

Ajánlott fogyasztói ár: 20 590 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Nem tudod, hogy jó lenne-e neked ez a külső gumi? Vannak ismeretlen kifejezések a leírásban? Ha a gumik technikai paramétereire vagy kíváncsi akkor kattints IDE, ha a megfelelő modell kiválasztásában vagy bizonytalan akkor pedig IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo