fbpx

Continental Grand Prix 4-Season – Egy gumi egész évben

Azon gondolkodsz, hogy télen milyen gumit használj a kerékpárodon? A válasz egyszerű, legyen bármilyen évszak a Continental Grand Prix 4-Season megállja a helyét, nedves aszfalton a megnövekedett tapadásnak köszönhetően biztonságosabban kerékpározhatsz, a defekttől pedig a futófelület alatt található dupla Vectran réteg véd.

Continental Grand Prix 4 Season gumi

Continental Grand Prix 4 Season

Száraz időben nem bonyolult a gumi választás az országútinkra, de a tél eljövetelével már érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen gumit tegyünk fel, mert a nedves aszfalton sokat romlik a tapadásunk és hamar a földön találhatjuk magunkat. A téli kerékpár legfontosabb alkatrésze a gumi, amit a világ egyik legnagyobb gumigyártója, a Continental is tud és ezért fejlesztett olyan gumit, ami télen extra biztonságot nyújt. A Grand Prix 4-Season kifejezetten nedves útra készült, mellyel télen-nyáron maximális tapadás mellett bringázhatunk. Nyáron a nedves, csúszós versenyeken segít a nagyobb sebesség és rövidebb fékút elérésében, míg télen a gyorsan romló tapadást ellensúlyozza a jól tapadó gumikeveréke. A gyártó ajánlása szerint nyári száraz időben is használható, nem kopik el gyorsan, de ilyen körülmények között gördülési ellenállásban alulmarad a gyors külsőkhöz képest.

Senki nem szeret hideg, nedves időben gumit szerelni, ezért a Continental erős defektvédelmet épített a Grand Prix 4-Season-ba, a futófelület alatt egy dupla Vectran szalag fut, ami megakadályozza, hogy a belsőig eljussanak a nem kívánt tárgyak. Télen és nedves körülmények között alacsonyabb nyomáson érdemes használni a gumikat, ilyenkor viszont könnyebben sérül az oldalfal, ennek megakadályozására egy ellenálló Duraskin réteg található a gumi teljes felületén.

Continental Vectran

Vectran réteg a futófelület alatt

Continental Duraskin

Duraskin réteg az oldalfalsérülések ellen

A klasszikus országúti kerékpárokat használók és a modern tárcsafékes országútisok is megtalálják a számításukat a Continental Grand Prix 4-Season-ban, 23-622, 25-622, 28-622 és 32-622 méretekben kapható, így minden országúti kerékpárhoz tudunk megfelelő méretet választani. Bár a legkönnyebb versenygumikkal súlyban nem tudja felvenni a versenyt, de a benne lévő defektvédelem ellenére elég baráti a tömege.

További részletekért keresd a Continental hazai forgalmazójának honlapját.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo