fbpx

Continental Gatorskin – Kemény körülmények közé

Defektvédelem és jó tapadás, a Continental Gatorskin két legfontosabb tulajdonsága. Ezzel a gumival kis eséllyel kapsz defektet és nedves aszfalton is könnyebben talpon (pontosabb a kerékpáron) maradsz.

Continental Gatorskin gumi

Continental Gatorskin

 

Defektet kapni senki nem szeret, kiváltképpen a téli időszakban, amikor az út szélén szerelés közben lefagy a keze. Hasonlóan kellemes élmény átélni azt, amikor nedves aszfalton csúszik ki alólunk a kerékpár és tudjuk, hogy innen nincs visszaút. Ezeknek az elkerülésére tervezte meg a Continental a Gatorskint, ami fokozott védelmet nyújt a defektek ellen és vizes úton a tapadása átlagon felüli. A fent említett tulajdonságai miatt téli országútira, városi bringára vagy túra kerékpárra jó választás.

Egy télen is jól használható guminál az egyik legfontosabb tényező a defektvédelem, mert télen többnyire könnyebb defektet kapni, elég csak a puhább gumikeverékre és az éles kavicsokra gondolni, amiket a csúszásmentesítés miatt szórtak az útra. A Continental Gatorskin-be hatékony defektvédelmet építettek, a futófelület alatt egy PolyX Breaker réteg található, ami nem engedi, hogy a belsőig jussanak a tüskék, kavicsok, üvegszilánkok. Kátyús úton – amiből hazánkban bőségesen van – könnyű összeszedni oldalfalsérülést, főleg ha alacsonyabb nyomáson használjuk a gumit télen, ezt megelőzendő a gumi teljes felületére egy Duraskin réteget építettek, ami megvédi a külsőt az ilyen jellegű sérülésektől.

Continental PolyX Breaker

Continental PolyX Breaker réteg a futófelület alatt

Continental Duraskin

Duraskin réteg az oldalfalsérülések ellen

A Continental Gatorskin-ből minden országútihoz találunk méretet, a régi acélvázas bringáktól a modern tárcsafékesekig, 622-es méretben elérhető 23-as, 25-ös, 28-as és 32-es méretben, de emellett 630-as és 559-es felnire is találunk kompatibiliset ebből a gumiból.

További részletekért keresd a Continental hazai forgalmazójának honlapját.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo