fbpx

CASCO G2-Generation ifjúsági extrémsport-fejvédő

A CASCO bicajos fejvédő palettája meglepően széles, a kerékpározás majd’ minden szakágához készít a felhasználás szempontjából specializált típust. De ezzel még nem áll a német mérnökök “tudománya”: a CASCO a lovassport, a síelők vagy például a hivatásos tűzoltók számára éppúgy kínál nagyfokú biztonságot nyújtó, az adott felhasználásra tökéletesített modelleket. Ellenben van még ezen felül is kiszolgálandó közönség! 2013-as újdonság a G2-Generation modell, amely a fiatalok által előszeretettel űzött extrém városi sportok igényeit vette alapul: sz egyedi megjelenése mellett nemcsak a gördeszkás vagy -koris rajongókat célozza meg, hanem a BMX-esek, street-esek vagy dirt jump-osok még szélesebb táborának is kecsegtető modell lehet. Teljesen életszerű, hogy az a fiatal, aki ezen sportok valamelyikét űzi, a G2 a bukóban közlekedjen a városi forgalomban, járjon iskolába, munkahelyre.

g2_3

g2_4A CASCO esetében már megszokhattuk, hogy jól átgondolt, már-már a zsenialitás határát súroló technikai megoldások sorát találhatjuk minden modell esetében: legyen az versenyspecifikus csúcsmodell vagy általános használatra készült fejvédő. A kívánalmak, igények a városi extrémsportokban is ugyanolyan magasak, mint bármely más területen: a fejvédőnek bombabiztosan kell a kobakon állni, amelyhez megbízható, könnyen és sokféleképpen beállítható csatrendszer szükséges, biztosítani kell a megfelelő szellőzést, különben a forró nyári napokon nem szívesen viselik a fiatalok, illetve szerkezete legyen erős, tartós, felülete pedig ellenálló, mivel a nagy, esetleg életveszélyes becsapódások mellett sok kisebb ütés, horzsolás éri a bukót a mindennapokban. Speciális elvárás ezen felül, hogy fokozottan védje a tarkót, hiszen a skateparkok betonelemein az ütés több irányból érkezhet, mint mondjuk kerékpározás során.

Ahogy az borítékolható volt, a CASCO ismét nagyot alkotott a G2-Generation modellel, számos független teszten kiváló minősítést, díjat érdemelt ki. A gördeszkás világ éppúgy szívébe zárta ezt az egyedi megjelenésű, technikai innovációval degeszre tömött speciális modellt, mint a kerékpáros szakírók, akik a tökéletes ifjúság modellt látták meg benne. Felcsatolása a Patent Strapping technikának köszönhetően egy pillanat műve, szerkezete a legfejlettebb, hőálló, tartós és ellenálló Monocoque-Plus Inmold, a szellőzésért a zseniális Fresh Air rendszer felel, illetve rögzítőrendszere is a számos modell esetében maximálisan bevált, maximális állíthatóságot biztosító Fit Disc Comfort System.

g2_1

g2_5A homlokrészre szegecselt “hűtőrács” nemcsak dizájnelem, hanem hatékonyan növeli a biztonságot ezen a kritikus területen, mellesleg olyan megjelenést biztosítva, amely gyártótól függetlenül semmilyen más bukón nem köszön vissza. Az itt alkalmazott In-Mould szerkezet egy további belső merevítéssel rendelkezik, a fém előlap köti össze a tarkóig nyúló belső védelmet a megerősített külső héjjal. Az eredmény egy könnyű bukó rendkívül ellenálló, strapabíró külső borítással, a nagy ütés következtében pedig a héjon belül történik a becsapódási energia csillapítása.

A G2-Generation több érdekes színváltozatban érhető el, van köztük diszkrét és harsány, ki-ki egyéni ízlése szerint választhat ezekből. A méretválaszték pedig nemcsak gyerekspecifikus: az L-es modell felnőtt fejmérethez is tökéletesen illeszkedik.
[divider scroll_text=”CASCO G2-Generation”]

g2_8Jellemzők:

  • Tömeg: 270 gramm (M-méret)
  • Méretválaszték: M (52-56 cm); L (57-60 cm)
  • Biztonsági tanusítvány: CE EN 1078 TÜV/GS

Ajánlott fogyasztói ár: 14.485 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

A boltlista, ahol a CASCO sisakok elérhetők, a sorozat első bemutatójában olvasható

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo