fbpx

Casco Cuda Enduro MTB enduro fejvédő

Casco_Cuda_Enduro_White_1617Melyik kerékpáros szakágban történik a legtöbb sérülés? Bár a vélemények a pontos sorrendről megoszlanak, kétségtelen, hogy az extrém terepviszonyok leküzdését maguk elé tűző kerekesek a legveszélyeztetettebbek, legyen szó a féktelen száguldásról vagy a terepakadályok átugratásáról. A freeride vagy downhill szakág speciális védőfelszerelést felszerelést igényel, az extrém tereptúrázás, azaz az enduro esetében viszont a bombabiztos fejvédőnek egyben a megfelelő szellőzést és kényelmet is biztosítani kell. A Casco fejlesztői imádják a kihívásokat, a Cuda Enduro modellel ebben a nehéz “műfajban” is a csúcsra törtek!

Casco_MyStyle_Colors_2013Nem árulok el nagy titkot, hogy siker most sem maradt el: a relatíve könnyű, kiváló ventilációt biztosító Cuda Enduro a tesztközpontok tanúsítványai mellett (EN1078, 1099-es és ANSI Z80) a szaksajtó független vizsgálatain is kiválóan szerepelt: a német Mountain Bike magazin a trail/enduro MTB kategóriában a legjobb fejvédőnek értékelte. (2011. április, „kiváló” minősítés)

“A legmagasabb szintű védelme kiváló szellőzéssel párosul, a tarkót és nyakat minden más tesztelt modellnél jobban óvja. A bőséges belső szivacsréteg a biztonság növelése mellett a kényelmet is fokozza. Beállítása egyszerű, rögzítése, kioldása pillanatok műve. A legtöbb tesztelő számára kiváló illeszkedést biztosított, többen a 24 vizsgált modell között a legkényelmesebbnek értékelték.”

A laboratóriumi tesztek is igazolták a hatékony ventilációt, a termográfiai hőtérkép a legalacsonyabb felhőmérsékletet mutatta ki. A laboratóriumi törésteszt full-face bukókat megszégyenítő adatokat produkált.
[divider scroll_text=”Casco Cudo Enduro”]

Casco_Cuda_Enduro_Comp_front_1620

A Cuda Enduro sikerének kulcsa a belső polikarbonát merevítés, azaz a Frameworx, illetve az Inmold Monocoque Plus gyártási eljárás. Így a bukó gyakorlatilag képtelen darabokra törni, szerkezete extrém bukás után is egységes marad. A tarkórész mélyen lenyúlik, óvva ezzel a tarkót és a nyakat. A Fresh Air szellőzés, a Disc-Fit fejméret-beállítás, és a könnyen kezelhető Casco-Loc „gyorscsat” pedig a kényelemért és praktikus használatért felel. A biztonságot még tovább fokozva, a Cudo Enduro 360 fokos láthatóságot biztosító fényvisszaverőt is kapott, kiegészítve elasztikus, cserélhető Reflect Line dekorzsinórral. A megjelenés magáért beszél: egyedi, markáns, hátulról bitang jól néz ki! A MyStyle “tuningrendszer” keretében a Cudónál is 14 színben érhető el az elasztikus Reflect Line dekorzsinór, azaz egy baráti társaság minden tagja választhat eltérő színkombinációval rendelkező változatot.

Casco_Cuda_Enduro_Comp_back_1620

cuda_enduro_testJellemzők:

 • kompakt kialakítás
 • hatékony Fresh Air szellőzés
 • Inmold Monocoque Plus szerkezetkialakítás
 • Frameworx belső merevítés
 • DiscFit állítórendszer
 • Casco-Loc csatrendszer
 • MyStyle
 • 360 fokos láthatóság
 • Méretválaszték: M (52-57 cm), illetve L (58-62 cm)
 • Színválaszték: mattfekete, mattfehér, Casco Enduro “versenyszín”
 • Ajánlott fogyasztói ár: 34.685 Ft.

[divider scroll_text=”Casco Cudo Enduro”]
Casco_Cuda_Enduro_Comp_1620

A Cuda Enduro estében alkalmazott szabadalmaztatott Casco-technológiák:

 • Inmold Monocoque-Plus – a belső váz és a külső héj egybefüggő egységet képez.
 • Frameworx – egy belső polikarbonát vázkeret maximalizálja a biztonságot, a becsapódási energiát nagyobb felületen vezeti el, a sisak kulcsfontosságú részei nem esnek szét többszöri becsapódás hatására sem.
 • Freshair ventilation – kifinomult szellőztető rendszer, amely a belső héjban oldja meg a fej szellőztetését, ebben az esetben a sisak szellőzőnyílások száma másodlagos jelentőségű.
 • Disk Fit Comfort – egy kézzel, könnyedén állíthatjuk be a bukósisakot a pontos illeszkedéshez.
 • Safety Reflect Line – Minden oldalról biztosítja a láthatóságot.

További információ a forgalmazó honlapján

A boltlista, ahol a CASCO sisakok elérhetők, a sorozat első bemutatójában olvasható

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo