fbpx

Cannondale Bad Boy városi kerékpárok

2007-es bemutatása óta az amerikai székhelyű Cannondale kultikus Bad Boy modellcsaládja fényes karriert futott be, igazi legendává vált. Az egyedi stílusvilágnak köszönhetően a Bad Boy-nak még rajongói oldala is van, világszerte több millióan használják akár városi közlekedésre, akár túrázásra. A hazai forgalmazó jóvoltából a Cannondale eme rendkívül népszerű modellcsaládja több változatban is elérhető, így mindenki költségvetése szerint választhatja ki a számára legmegfelelőbb „rosszfiút”. Ráadásul a tavalyi modellek jelenleg kedvezményesen vásárolhatók meg!

bad_boy_3

A 3-as és 5-ös sorozatszámú modell a legnépszerűbb hazánkban, ráadásul most a tavalyi modellek kedvezményes áron kaphatók!

A Cannondale Bad Boy bő egy évtizeddel első bemutatása után már nem csupán egyetlen városi használatra optimalizált, stílusos kerékpármodell, hanem egy egész család, amely majd’ annyi változatot számlál, mint amennyi éve a piacon van. A kínálat csúcsa a BadBoy 1, amely  HeadShock Solo egylábas villájával 50 mm-es rugóúttal simítja ki a városok általában viseltes útjait. Ez a modell hazánkban is elérhető, a számos valóban mindennapi városi használatra tervezett technikai megoldás mellett 8 fokozatú Alfine agyváltója testesíti meg a városi közlekedés lényegét – karbantartásmentes, megbízható, álló helyzetben is váltható, és nem utolsósorban nem koszol annyira, mint a láncváltó rendszer. A kormány-stucni egységbe integrált lámpa a hab a tortán, a pontot az „I”-re pedig a Magura hidraulikus tárcsák teszik fel – a „pont” egyértelműen piros, habár az egész Bad Boy széria diszkrét megjelenésű, a tolvajok figyelmét magára fel nem hívó fekete-szürke.

Nálunk is kapható a csúcsmodell - luxus városi romboló!

Nálunk is kapható a csúcsmodell – luxus városi romboló!

A nemes egyszerűséggel 2-es sorszámú Bad Boy modell az agyváltót cseréli a hagyományosabb láncváltós meghajtásrendszerre, az egyoldalas villát pedig kétszárúra, amely például túrázáshoz lehet előnyös választás. Igen, a Bad Boy széria eredetilag városi felhasználást céloz meg, de mi akadályozhatja meg a lelkes tulajt, hogy imádott városi rombolóján egy hétvégi, vagy akár még ennél is nagyobb túrát tegyen? A csomagrögzítő természetesen konzolok rendelkezésre állnak, a Bad Boy vázgeometriája pedig ezt a felhasználást is lehetővé teszi.

Az előzőkhöz hasonlóan hazánkban ugyancsak elérhető 3-as számú modell, amely a felfüggesztést áldozza fel a költséghatékonyság oltárán, ellenben a Bad Boy így még strapabíróbb, vadabb, „macsóssabb”! A meglepően alacsony ár mellett egy rendkívül könnyű, jól felszerelt kerékpárt kapunk, amely bármilyen általános felhasználásra alkalmas.

Városban stílusosan...

Városban stílusosan…

Tovább haladva az elérhető modellek közt, a BikeMag korábban tesztelte a BadBoy 5-öst, ami több tekintetben is újszerű élményt nyújtott tapasztalt kollégánknak (https://bikemag.hu/magazin/hirek/a-het-mutargya-cannondale-bad-boy-5-kerekparteszt ). Ez a modell most kedvezményesen vásárolható meg, ami mindenképpen figyelmet érdemel. Tesztünkben a következőket írtuk az egyszáras merev első villával szerelt, integrált kormányos, így meghökkentő megjelenésű fekete cirkálóval kapcsolatban:

Ideális commuter gép a gyors BadBoy

Ideális commuter gép a gyors BadBoy

Ez egy igazi Cannondale. Az amerikai márka az alumínium megmunkálás színvonaláról, és gépeik egyedi megjelenéséről vált híressé. Logikus és szép papucskialakítás, szép formájú 1,5”-os fejcső, a S.A.V.E. kialakítás a hátsó háromszögben, nagyon érdekes exkluzív feliratok, és semmi felesleges sallang. […] A S.A.V.E. megnövelt függőleges rugalmasságot biztosít, hogy csillapítsa az út felől érkező rezgést miközben a csövek és a váz egészének oldalirányú, illetve torzionális merevsége megmarad. […] Nagyon érdekesek ezek a feliratok, ugyanis olyanok, mintha belemarták volna őket a festékrétegbe, de nem bemélyednek, hanem inkább kiemelkednek a felületből. Alapból nem túl feltűnőek, sőt kifejezetten szolidak, de ha bizonyos szögből esik rá a fény, vagy rávakuzunk, akkor ezüstösen csillognak. Nagyon igényes megoldás, cseppet sem hivalkodó, inkább amolyan exkluzív profi részletmegoldás ez is.

Az a bizonyos Solo villa gyönyörű kidolgozással

Az a bizonyos Solo villa gyönyörű kidolgozással

A SI (System Integration) a Cannondale egyik fő tervezési irányelve, melyet a felsőbb kategóriás bringáin lépten-nyomon tetten érhetünk. Ez egyszerűen annyit takar, hogy a cég mérnökei ahol érdemesnek találták a funkció teljesebb megvalósítása érdekében, összevontak, integráltak alkatrészeket, együtt tervezték őket nemegyszer új szabványt alkotva vele. […] Ilyen pl. az integrált kormányszár és kormány, a beleintegrált lámpával. Utóbbit egyébként a két kis csavarral szedhetjük ki, és ott egy mikro-USB csatlakozón keresztül tölthetjük. […] Az egyoldalas villa egyik fő előnye, hogy defektszereléshez nem kell kivenni a kereket. […] Összefoglalni úgy tudnám a gép jelentette benyomásokat, hogy extravagáns, extra funkcionális és minőségi.”
[divider scroll_text=”Cannondale Bad Boy“]

Ahogy az Eurobike-on láttuk...

Ahogy az Eurobike-on láttuk…

A Cannondale Bad Boy modellcsalád főbb technikai megoldásai:

 • “SmartFormed Stealth Alloy vázanyag” – a Cannondale legfejlettebb alumínium-megmunkálási technikáit és több évtizedes tapasztalatát összegző technológia, amely a vagány megjelenésű és terhelés szempontokat maximálisan figyelembe vett csőformákat eredményezi. Mindez a lehető legcsekélyebb tömeg mellett, a lehető legmagasabb teljesítményt biztosítva, kiegészítve a hátsó vázháromszög kényelemfokozó SAVE kialakításával. Ez utóbbi aranyat ér a városok nem éppen makulátlan útburkolatán!
 • Gyönyörű részletek: Cannondale markolatvég

  Gyönyörű részletek: Cannondale markolatvég

  Egyedi villakialakítás – a radikális megjelenésű egylábas Solo DL50 Headshok rendszerű első felfüggesztés finom rugóutat biztosít, a rendkívül alacsony tömeg mellett hidraulikus csillapítás-rendszerrel és blokkolással is rendelkezik. A Bad Boy sorozat egyes modelljei elérhetők ugyancsak pillesúlyú, erős merevvillával.

 • Kerékpározási stílusra szabott vázgeometria – a Bad Boy egyedisége nemcsak a megjelenésben mutatkozik meg, hanem a kerékpár kezelésében, viselkedésében is. A városi közlekedéshez ideálisan passzoló testhelyzet kellően felegyenesedett a forgalom átláthatósága számára, mindemellett sportos a hatékony haladás érdekében.
 • …és egy másik: ízléses, CNC-zett A-head kupak

  …és egy másik: ízléses, CNC-zett A-head kupak

  Finom részletmegoldások – több Bad Boy modell 3D kovácsolt OPI kormány/kormányszár szerkezettel rendelkezik, amely egyben integrált világítást is tartalmaz. Minden modell kényelmes bőrmarkolatot kap, a váz és villa konzolos felfogatású sárvédőt fogad, biztonságot fokozó fényvisszaverő elemekkel ellátott.

 • Számos modellváltozat az igények szerint – mindenki megtalálja a céljainak legmegfelelőbb Bad Boy modellt, mind az árcédula, mind a felszereltség tekintetében
 • Cannondale vázgarancia: élettartam garancia az első tulajdonosnak!

[divider scroll_text=”Cannondale Bad Boy“]

bad_boy_5Bad Boy vázméretek:

 • S (15,5”/39 cm)
 • M (18”/46 cm)
 • L (20”/51 cm)
 • XL (22″/56 cm)

Geometriai adatok (lásd a cikk végén mellékelt kép)

Ajánlott fogyasztói ár: 249.990 – 591.990 Ft.

A jelenleg elérhető Cannondale Bad Boy kínálat itt olvasható

Egy gumikülső cserével újabb felhasználási utak nyílnak...

Egy gumikülső cserével újabb felhasználási utak nyílnak…

Mali árgarancia!
A Mali Bicycle Technology 1037 Bp. Bécsi út 250 szám alatti mintaterem árgaranciát vállal a www.mali.hu weboldalán közzétett, “árgarancia” logóval ellátott termékek áraira. Amennyiben a megvásárolni kívánt terméketet egy másik üzlet vagy webshop kínálatában a www.mali.hu-n szereplő fogyasztói árnál olcsóbban is megtalálod, az alábbi feltételek figyelembevételével tudod érvényesíteni az árgaranciát:

 • az árgarancia csak vásárláskor érvényesíthető azt követően nem
 • csak magánszemélyek élhetnek az ajánlattal
 • aukciós termékek nem tartozhatnak az ajánlatba
 • az árgarancia kizárólag a www.mali.hu oldalon található, árgarancia logo-val ellátott termékekre vonatkozik
 • az árgarancia csak az európai unio területén működő üzletek és webshopok esetén lehet irányadó a konkurens üzlet vagy webshop készletén a terméknek azonnal elérhető státuszban kell lennie a terméknek teljesen újnak, sérülésmentesnek és használatlannak kell lennie…

Az árgaranciánk igénybevételéhez nem kell mást tenni, mint elküldeni a konkurens üzlet vagy weboldal címét, a konkrét termék linkjét, a cikk pontos nevét, a termék házhozszállítással növelt vételárát az argarancia@mali.hu e-mail címre és a forgalmazó felveszi veled a kapcsolatot a további teendők vonatkozásában.

bad_boy_2

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo