fbpx

Btwin 920 téli aláöltözet

Kemény téli körülmények között, amikor már a téli kabátunkba is befúj a szél, jól jön egy kis extra védelem az aláöltözet részéről, a Btwin 920 aláöltözetbe elölről egy szélálló membránt építettek be, mely megvédi mellkasunkat, hasunkat a hideg menetszéltől, ezenfelül egy normál aláöltözet funkcióját is betölti, elvezeti a testünkről az izzadságot és szárazon, melegen tartja bőrünket.

A minőségi aláöltözet a téli kerékpáros ruházat egyik nélkülözhetetlen eleme, lehet bármilyen speciális membrános kabátunk, ha alatta nem megfelelő ruházatot viselünk, idővel át fogunk hűlni. Az aláöltözet feladata, hogy a testünkről elvezesse az izzadságot a külső réteg felé, hogy az végül elpárologtassa azt. Ha ez nem működik akkor belülről át fogunk ázni és a nedvesség túlságosan jól vezeti a hőt ahhoz, hogy rosszabb esetben ne megfázás legyen a vége.

A Btwin 920 aláöltözet a Decathlon kínálatának csúcsán helyezkedik el, a leghidegebb időre tervezték, melynek eredményeképpen kiváló hőtartó tulajdonsággal rendelkezik, de emellett az izzadság elpárologtatásában is az élen jár. Anyaga poliamid szálakból épül fel, melyek a bőrünkön keletkező nedvességet azonnal az aláöltözet külső részére vezetik, hogy az elpárologjon a kabátunk anyagán/membránján keresztül, ezáltal száraz, meleg érzetet biztosítva bőrünknek.

A tervezők az izzadás szempontjából kényes részeken hálós, jól szellőző kialakítást alkalmaztak, így azokon a helyeken gyorsabban távozik rólunk az izzadság és nem is feltétlenül izzadunk annyit. Az aláöltözet működésében fontos, hogy szorosan a testünkön legyen, különben nem lenne képes elszállítani róla az izzadságot, ezért a Btwin 920 rugalmas anyagból készült, mely tökéletesen felveszi testünk formáját.

A magas nyak is lényeges eleme a téli ruházatoknak, hiszen a többségünk nagyon kényes a nyakára, könnyen meg lehet betegedni, ha nem tartjuk melegen. A Btwin 920-nál erre sem lehet panaszunk kellően magas nyakkal rendelkezik.

A legkülönlegesebb elemét a Btwin 920-nak a végére hagytuk, azon kevés aláöltözetek közé tartozik melyeknek szélálló membránt varrtak az első részére, ezáltal is plusz szél és hővédelmet adva a hideg téli időben. A membrán lélegző tulajdonsággal rendelkezik, tehát bizonyos szintig képes kiengedni a bent keletkező párát. Bár a membrán miatt tényleg csak igazán hideg időben vagy erős szélben ajánljuk a használatát vagy esetleg még azoknak a városi bringásoknak jöhet jól a téli hónapokban, akik nem hordanak membrános téli kabátot.

Jellemzők:
-Hideg időre tervezett aláöltözet
-Gyorsan száradó anyag, ami elvezeti a testről az izzadságot
-Szellős panelek a fokozottan izzadó területeken (hónalj, hátrész)
-Rugalmas, a test formáját felvevő kialakítás
-Szélálló membrán az aláöltözet első felén
-Magas nyak a hideg ellen

Ajánlott fogyasztói ár: 11 990 Ft
További információk a Decathlon oldalán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo