fbpx

Bottecchia 8AVIO EVO Campagnolo Veloce

Jó hírrel szolgálhatok: immár egy újabb patinás olasz márka legjobb modelljei csodálhatók meg a hazai kerékpárkereskedésekben! A Bottecchia gazdag történelmet tudhat maga mögött, ízig-vérig talján életérzés sugárzik minden egyes gondosan megtervezett, magas szintű technológiát alkalmazó modelljeiből. A most bemutatott 8AVIO EVO Campagnolo Veloce a legjobb választás azoknak, akik nem túl nagy anyagi ráfordítás mellett szívesen belépnének a versenyszintű, pillekönnyű karbon országúti világába.

bottechia_8_10

A Carnielli család által az 1900-as elején alapított kerékpárüzem a legendás olasz versenyző, Ottavio Bottecchia 1926-ben bekövetkezett titokzatos halála után vette fel mai nevét – ezzel tisztelegve a kerékpáros edzés során minden bizonnyal meggyilkolt porfelsőlovag emléke előtt. Manapság az alapítók már rá sem ismernének a Cavarzere kisvárosban lévő modern gyárüzemre, ahol a több mint 70 kerékpárt számláló széles palettán számos karbonvázas, a profi versenyeken is gyakran megcsodálható modell kap helyet. Most a legkiválóbb acélgépekkel megalapozó legendás olasz gyártó kedvező árú karbon országútiját mutatjuk be: akármilyen meglepő, a gyártó szelleméhez és filozófiájához tökéletesen passzoló Campagnolo Veloce szettel szerelt, versenyzésre is bőven alkalmas Bottecchia 8AVIO EVO jóval félmillió forint alatti áron megvásárolható!

bottechia_8_1

Többféle színdekorral elérhető: mind diszkrét hatású a döntően karbon felületen…

A 8AVIO EVO Veloce a gyártó Reparto Corsa, azaz versenysorozatában szerepel. Az alig több mint 1000 grammot nyomó Toray 12k karbon alapanyagból kézzel készült, karbon papucsos, monocoque szerkezetes, váz akár a legmagasabb szintű, Shimano Dura Ace, Ultegra Di2 vagy Campagnolo Chorus felszereltséggel is elérhető, amely jól mutatja a 8AVIO modell kvalitásait. A gyártó besorolása szerint is inkább haladó versenyzők számára készül: kétségtelenül nem „turistás”, magas kormánypozícióval felegyenesedett testtartás megcélzó modellről van szó, hanem egy országúti „telivérről”!

bottechia_8_2

Dura Ace vagy Ultegra Di2 felszereltséggel is kapható ugyanez a kiváló karbonváz…

A Bottecchia 8AVIO EVO-hoz hasonló kerékpárokkal szponzorálta néhány évvel ezelőtt a ProTour-ban szereplő Acqua-Sapone csapatot, illetve az olasz és magyar kiválóságokat felvonultató Utensilnord Ora24.eu országúti „brigád” ugyancsak Bottecchia karbonkerékpárokat hajtott – nem is éppen szerény eredménnyel.

A 8AVIO EVO váz fullkarbon konstrukció, a vázháromszög, a lánc- és támvilla, illetve a papucs egyetlen szerkezeti egységet képez, a vázban tehát nincsenek kötőelemek. Ezzel a gyártástechnikával kisebb tömeg mellett nagyobb stabilitás érhető el, továbbá a szövet – és karbonszálirányok pontos megtervezésével a kényelem, illetve rezgések tompítása is fokozható. A vázgeometria a tervezett felhasználás igényei szerint alakul: a profi versenyzésben is bevált szögek és méretek határozzák meg a Bottecchia 8AVIO karakterét. Természetesen kevésbé hajlékony vagy teljesítmény-orientált felhasználók testi adottságaihoz is beállítható, de mindenképpen megvan a lehetőség, hogy fejlődésük során fokozatosan „sportosítsanak” a testhelyzeten, így egyre jobban kihasználva a kiváló 8AVIO vázszett lehetőségeit.

A vázszett EVO változata számos rendkívül magas szintű technológiát alkalmaz: ilyen a UAR Ultimate aszimmetrikus hátsó háromszög, amely a lehető legnagyobb fokú stabilitást teszi lehetővé a geometriai kötöttségek mellett, 30%-kal fokozva a váz oldalirányú merevségét. Még a legizmosabb kerékpárosok is bőségesen stabilnak fogják érezni a 8AVIO szerkezetét, minden energiájuk kizárólag a hajtásba kamatozódik. A megnövelt méretű középcsapágyház ugyancsak a stabilitás jegyében született: el sem hinnénk, hogy egy alig több mint egy kilós váz milyen erős lehet! A 8AVIO EVO felhasználóbarát hagyományos középrészt fogad, amely nem hajlamos a zajos működésre, mint press-fit társai. Ez egyben azt is jelenti, hogy majdnem bármilyen hajtóművel használható a 8AVIO. A túlzott merevség is megárthat, így a Bottecchia mérnökei kis átmérőjű támvilla-csöveket alkalmaztak az EVO változat esetében ezzel növelve a komfortérzetet. Akár eposzi hosszúságú távokra is ajánlható a 8AVIO, egy igazi mindenes, telis-tele fejlett technikai megoldásokkal, ráadásul mindez a karbonkerékpárok belépő árszintjén!

A Bottecchia 8AVIO Veloce, Athena, Chorus, illetve Ultegra, Ultegra Di2 és Dura Ace felszereltséggel is elérhető, ráadásul széles méret- és színválasztékkal.

logo_bottecchiaTechnikai adatok:

 • kézzel készült karbonváz, karbon papucsok, Toray 12k karbon alapanyag, monocoque szerkezet, tömeg: 1040 g (M-méret)
 • BSA 68mm középcsapágy
 • integrált 1″1/8 fejcső
 • karbonvilla, 12k szövet, alunyak 1″1/8, 480 g tömeg
 • színváltozatok: matt karbon – c34 matt karbon/blue – c32 matt karbon/piros – c77 matt karbon/narancs
 • váltórendszer: Campagnolo Veloce (mix) 20-fokozat
 • hajtómű: FSA Omega Megaexo 34/50 2×10-fokozat
 • kerékszett: Fulcrum Racing 7
 • fékszett: Bottecchia RC 481
 • gumiköpeny: Vittoria Zaffiro 700×23
 • kormány: Deda RHM EL
 • kormányszár: RAXE Super Light
 • nyeregszár: RAXE Alu Light
 • nyereg: San Marco Era SU Power

Bottecchia 8AVIO EVO – Veloce Mix ajánlott fogyasztói ára: 529.900 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján

Geometriai adatok:

bottechia_8_9

Méret A B1 C E F S STACK
47 470 515 75,5 72,5 405 110 514
50 500 530 74,5 72,25 405 125 521
53 530 545 75,5 72,25 408 140 536
56 560 565 75,5 72,25 408 160 557
59 590 585 75,5 72,25 410 180 578

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo