fbpx

Bontrager Race Road kerékpáros cipő

Az amatőr szintű országúti kerékpározáshoz a megfelelő lábbeli nem feltétlen igényel drága technológiákat vagy egyedi alapanyagokat, ellenben a pontos illeszkedés és a kényelem terén nem érdemes kompromisszumot kötni. A Bontrager Race Road tervezői pontosan ezeket az elveket vallják: az eredmény egy rendkívül kedvező árfekvésű cipő, hosszú távok megtételére is alkalmas kényelemmel, ergonómiával, ugyanakkor megfelelő hatásfokkal párosítva.

cipokorkep_2016_bontrager_race_shoe_12_z
A Bontrager márka az idősebb MTB kerékpárosoknak ismerősen cseng, hisz Keith Bontrager volt a mozgalom egyik elindítója a kaliforniai Marin megyében. Manapság a márka a Trek házon belüli beszállítója, így mind a Bontrager termékek technikai színvonala, mind azok minősége megegyezik az amerikai kerékpárgyártónál megszokottal. A negyedik X-szén túl járó, az Armstrong-korszaknak köszönhetően a világ talán legismertebb kerékpármárkája a mai napig igényli Keith Bontrager műszaki szakértelmét, bevonja az összes kerékpáralkatrész, illetve ruházati termék fejlesztésébe.

Az amatőr szintű országúti kerékpározásban az edzések és teljesítménytúrák során nem kell feltétlen a wattokat és másodperceket számolni: a cipő esetében egy megfelelő kényelmet biztosító, pontosan illeszkedő modell ugyanúgy beválhat, mint mondjuk az üreges karbon talpszerkezetet, hártyavékony technikai alapanyag felsőrészt és bonyolult csatmechanikát alkalmazó csúcsmodell. A Bontrager Race Road fejlesztési koncepciója pontosan ezen az úton haladt: a legfontosabb tulajdonságokkal fel lett vértezve, így rengeteg kellemes kerékpáron töltött órával ajándékozza meg viselőjét.

Az amatőr kerékpárosok kétségtelenül nem tudják a profik teljesítményét produkálni, számukra például a végletekig merevített talpszerkezet nem sokat nyom a latban. Talán még előnyös is a kissé rugalmasabb nejlontalp, amely jobb vérkeringést biztosít. A Bontrager Race Road esetében alkalmazott három tépőzár mindenképpen megfelelően tart, ez a megoldás már bőven bizonyította létjogosultságát. A szellőzésről a hálós paneleket is alkalmazó felsőrész gondoskodik, a tartósságot pedig a megerősített felső-, orr-, illetve sarokrész, illetve az ellenálló szintetikus alapanyag biztosítja.

A Bontrager eme költséghatékony cipőjén nem nagyon találunk „fogást”. Pontosan azt nyújtja, amire a legtöbb országúti kerékpárosnak szüksége van, felesleges sallang és cicoma nélkül. Habár kezdő kerékpárosoknak ajánlja az amerikai márka, a tapasztalt kilométergyűjtők, túrázók számára ugyanúgy beválhat, használatával nem kevés anyagi forrást megtakarítva.

Jellemzők:

 • modern kialakítású országúti cipő
 • ellenálló, mindazonáltal kényelmet biztosító felsőrész
 • szellőzés érdekében hálós alapanyag
 • megerősített felső-, orr-, illetve sarokrész
 • hagyományos három tépőzárral történő rögzítés
 • nejlon-kompozit talp
 • 7-es merevségi mutató (1-14-es skálán)
 • ergonómiai szempontok szerint tervezett inForm talpbetét
 • Look-rendszerű és SPD stoplifurat
 • 40-47 méret
 • 325 g/db (42-es méret)
 • fekete színben

Ajánlott fogyasztói ár: 22.990 Ft

További információ a forgalmazó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo